Vi har inte tvättat taket på FrankieBoy sen vi lämnade Sverige för sju månader sen. Så vi blev väldigt glada när vi hittade en ställplats som erbjud möjligheten att tvätta hela bilen, även taket, med högtryckstvätt.

På ASA Area Caravanas i Peniche finns alltså möjligheten att använda ställning och högtryckstvätt. Det är fyra olika program i tvätten och vi använde tre av dem.

  1. Försiktig tvätt med bilschampo, ett ypperligt sätt att lägga rengöringsmedel på en yta för att låta det verka lite. Perfekt för taket. Roger klättrade upp på ställningen och sedan använde han högtryckstvätten för att fördela bilschampot enligt program 1.
  2. Ordentlig tryck inklusive bilschampo, detta program använde vi på hela bilen och varvade med program 3. Vi kompletterade genom att  tvätta med svamp runt luckor och handtag där högtrycken inte riktigt kommer åt effektivt. Däremot var det riktigt bra sprutt för det kom in vatten genom ventilationshålen på två av takfönstren. Inte värre än att det bara var att torka torrt med en handduk. Men ändå. En läxa vi lärt oss nu.
  3. Sköljning med högt tryck, Roger sköljde av hela bilen ordentligt, även inne i hjulhusen.
  4. Vaxning, det programmet använde vi inte.

Allt som allt så kostade det oss €5,5, alltså ca 60,- och FrankieBoy är så ren och fin!

Det här var behövligt och det kändes riktigt bra att få det gjort. Idag rullar vi vidare efter tre nätter i Peniche. En stad jag inte har något särskilt att berätta om. Finns lite filmer och bilder på Instagram. Men vi är klara här och letar efter nya fina platser tänker vi.

/Anna