Några tankar om att bo i hus igen

Vi anammade vår livsstil på hjul och saknade egentligen ingenting. Men nu uppskattar vi att bo i ett hus igen.

Pratade ofta om att vi inte saknade något när vi bodde i husbil, det gjorde vi inte heller. Och det är väl för att vi verkligen hade det så ofantligt bra på alla sätt. Men när fokuset nu är ändrat så reagerar vi över skillnaderna. Vi bodde alltså på hjul i drygt 3 år.

Det har bara gått några dagar sedan vi flyttade in så det är inte en lång lista. Men tänker vi kan ju göra fler inlägg på samma tema framöver.

Soffhäng

Att kunna ”slänga” oss i soffan – det är bannemig lyxigt. Finns husbilar med stora och sköna soffor, men ingen av våra hade det. Nu har vi en 2-sits soffa som vi kan ”glida ut” och därmed få bästa komforten för filmtajm eller gos.

Eskilstuna heter soffan, från IKEA.

Fullständigt kök

Finns inte någon som helst begränsning i köket vad gäller matlagning. Stora arbetsytor, ständigt 230V till mixer/blender. Gott om utrymme vid diskning. Alltid varmvatten i kranen. Stor frys och kyl. Ugn… alltså sen vi sålde FrankieBoy har jag insett hur mycket jag använder en ugn. Omnia har tack och lov stillat abstinensen i Vega-livet. Men nu kan jag t.ex. baka full sats av mina frukostfrallor och frysa in och granola gjorde jag igår kväll!

Rymligt & luftigt

Vi behöver inga stora ytor, men att ha högt i tak är ljuvligt. Det är en rymd i huset som jag älskar. Dörrar till sovrummen och till toaletten ska det bli (så småningom) men annars öppningar bara.

Kvällsljuset lägger sig över bygden. Fotat inifrån köket.

Ständigt ljuvlig vy

Har alltid pratat om hur fantastiskt det är med husbilslivet där vi kan välja vy varje dag. Det är verkligen lyx. Men om vi ska vara helt ärliga så har vi inte haft ljuvliga vyer varje dag, långt ifrån. Men vårt hus ger oss en ljuvlig vy varje dag. Det är inte lika omväxlande men det är underbart att vila ögonen på och veta att den finns kvar där imorgon också.

Hög musik

Älskar att spela hög musik när jag lagar mat eller städar. Nu kan jag göra det utan att behöva tänka på grannarna. Har en Sonos högtalare från IKEA som ger ett riktigt bra ljud i hela huset. Och i trädgården om en vill.

Stor säng

Att ha en säng i full storlek igen är fantastiskt!

Publicerat:

i:

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
13°
Växlande molnighet
06:2020:38 WEST
SönMånTisOnsTor
22°C / 10°C
22°C / 10°C
22°C / 9°C
23°C / 8°C
25°C / 8°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.