receptlänkar

Tips på fredags­middagar

Idag får du länkar till fyra favoriter på matfronten. Så kallad snabbmat samt en härlig kryddig gryta.

Vår receptsamling var inte så uppskattad så vi utvecklar inte den vidare. Ytterst få som meddelat att de vill ha fler recept från oss och det har vi full förståelse för. Det finns ju hur mycket matrecept som helst på nätet, gjorda av människor som vet vad de sysslar med.

Därför ger vi er istället länkar till några av de rätterna vi gärna lagar, med kommentarer. Alla perfekta till kvällens middag 🙂

Harira

En ljuvligt god afrikansk soppa, som när vi gör den blir mer av en gryta. Vi har ersatt kikärtorna med belugalinser och vi äter saffransmajonnäs, dadlar och citron till. Uppskattad av alla!

-> Recept, Zeinas Kitchen

Upp- och nervänd pizza

En favorit, perfekt att göra när grönsakerna i kylen är på väg att skrumpna. Använd vad du har och njut av enkelheten och lyxen. När vi hittar glutenfri smördeg blir det gärna denna rätten.

-> Recept och film, Jamie Oliver

Annorlunda tacos

Vi älskar tacos i alla format. Vi gör oftast tacofärs av belugalinser men vi använder också Anammas vegofärs när vi är i Sverige. Men att göra tacos med halloumi och ingefära är ruskigt gott och det här receptet följer vi då.

-> Recept, SVT Tupp timjan och tårta

Vegansk kebab

Alltså så gott, har bara gjort dessa en gång men det blev mycket så räckte till flera middagar. Igen är det Anamma som står för huvudingrediensen, formbar färs. Så vi lär göra det många gånger den här sommaren.

-> Recept, Zeinas Kitchen

Generellt så är Zeina en stor inspirationskälla, så ska vi bara dela med oss av en enda matblogg så är det den.

Det känns bra att göra på detta sättet när det gäller mat- & recepttips, så kan ni själva anpassa recepten efter era önskemål och behov.

Bilden är en skärmdump från Jamies video, för jag hittar inga bilder på när vi lagat detta. För många bilder att söka igenom.

/Anna & Roger

Publicerat:

i:

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
14°
Klart
06:2320:54 WEST
MånTisOnsTorFre
28°C / 14°C
30°C / 13°C
34°C / 14°C
36°C / 16°C
37°C / 17°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.