boktips

Tre böcker om husbilslivet & tävling

Vi läser ju mest på nätet, på bloggar och i sociala medier av olika slag. Men det finns ju böcker också!

Jag köper inte böcker längre, utan jag lånar och byter med andra. Men här är i alla fall några tips på riktiga böcker. Och nej, detta är inga reklamlänkar eller annat som vi tjänar pengar på. Vill bara dela med oss.

Husbil genom Europa

Fick nys av den här sprillans nya boken via Facebook och sedan dök den upp som reklam i något flöde. Har inte själv läst den, men är nyfiken på vad den kan innehålla. Kanske du redan har läst den och kan berätta vad du tycker? Det framgår inte någon författare till boken, det tycker jag är märkligt 🙂

Läs mer och beställ hos Adlibris till exempel

Husbilsboken

Denna boken har vi. Köpte den direkt när den kom ut, för jag är bekant med Sanna som skrivit den. De är också de som tipsat oss om att ha en större bil än vad vi först tänkt och det är vi tacksamma för! En riktigt bra bok för dig som går i husbilsköpstankar.

Läs mer och beställ hos Adlibris till exempel

Husbil i Europa 5.0

Känner inte författaren Anders Witt, men han har rest med husbil i 17 år så han har säkert mycket matnyttigt att komma med. Den finns i en uppdaterad upplaga sedan något år tillbaka. Har inte läst denna själva.

Läs mer och beställ hos Adlibris till exempel

Tävling!

Vi har ett exemplar av Husbilsboken, den på bilden. Alltså begagnad eftersom vi köpte den när vi var nybörjare. Vore ju kul om någon annan fick glädje av den så vi lottar ut den.

Den som skriver en kommentar till detta inlägget och skriver att en gärna vill ha boken är med i utlottningen. Vinnaren får boken, som vi skickar med post i slutet av maj.

Dragning har skett och vinnare är: Helena!

/Anna

Publicerat:

i:

20 svar till ”Tre böcker om husbilslivet & tävling”

 1. Profilbild för Helena
  Helena

  Hej Anna
  Du har väckt mitt intresse för husbilsliv.
  Jag får så mycket inspiration, tips och information av dig, hjärtligt tack.
  Att vinna husbilsboken skulle vara toppen!

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Vad roligt att höra Helena! Du är med i utlottningen 🙂

   1. Profilbild för Kors och Tvärs

    Boken kan du få lotta ut till nån annan än till oss. När det gäller Anders Witts bok är den väldigt heltäckande vad gäller att resa i Europa. Mycket bra tips för nybörjaren. Hur man beter sig vid en betalstationen, internet, att tanka gasol mm
    Husbil genom Europa har jag också sett reklam för och tycker det är märkligt att det inte finns någon författare. Efter våra 18 år i husbil kanske vi också skulle ta och skriva en bok ?

    1. Profilbild för Anna
     Anna

     Va har du inte användning för den!? 😀 Ni bloggar ju, det är bättre än en bok tycker jag eftersom en kan hänga med i förändringarna på ett annat sätt. Men visst, ren fakta kanske inte ändrar sig så mycket. Jag hejar på om ni skriver en.

   2. Profilbild för Johan Wretborn
    Johan Wretborn

    Hej!
    Får börja med att tacka för en fantastisk blogg med väldigt mycket matnyttiga tips för nya husbilsägare!
    Jag är gärna med i utlottningen ?
    /Johan

    1. Profilbild för Anna
     Anna

     Tack Johan! Du är noterad för utlottningen

 2. Profilbild för Britt-Marie Lundgren

  Det skulle vara kul att kolla i boken ”Med husbil genom Europa”. Vi upplevde att det inte var så lätt att få information om vad som gäller i olika länder, speciellt utanför EU.
  Inte ens på M kunde vi få säker information om att vi t ex inte fick köra vår husbil med våra B-körkort i Bosnien-Hercegovina och Makedonien.
  Även information om olika miljözoner och go-box i exempelvis Slovenien fordrade massor med jobb innan papper på utsläppsklass och annat var fixat för oss som inte hade en bil av nyare årgång.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja den boken vill jag oxå kolla i någon dag (tror du är införstådd med att det inte är den boken vi lottar ut). Vi kommer nog åka mer åt öst i höst så bra att du berättar att det är lite krångligare där. Ska kollas upp!

 3. Profilbild för Inger Eriksson
  Inger Eriksson

  Det är väldigt roligt att följa er och skulle gärna vilja vara med på utlottningen av boken /Inger

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Tack Inger! Du är med i utlottningen.

 4. Profilbild för Gun arinell
  Gun arinell

  Hej Anna! Jag har samma inställning till böcker ( och prylar överlag) att man ger vidare när man är för dig med den. Det är ju alltid inspirerande med böcker som handlar om livet i och med husbil. Deltar gärna i utlottningen
  Ps Vi köpte Witts bok när vi var noviser på husbil.
  Den” skrämde upp”oss lite ? Han skriver i den första boken om allt otäckt man kan råka ut för?)
  Gun

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Visst är det roligt när en ger vidare, och låta prylen/boken bli som ny för någon annan. Ajdå, inte vill vi bli uppskrämda inte.

 5. Profilbild för Stefan Sunesson
  Stefan Sunesson

  Hej

  Hittade er på Instagram igår. Har bara hunnit läsa en liten del, men oj vad inspirerande det är. Jag och min fru är i startgroparna att förhoppningsvis bli med husbil inom en snart framtid. Det gäller bara att hitta den rätta först. 🙂 . Jag visade min fru er hemsida i morse, så nu vill hon sälja lägenheten och bo i en husbil. Måste bara prata med min arbetsgivare och fråga om jag kan jobba från distans, kan blir svårt. :). Husbil i Europa köpte jag inför vår semester på Bali i höstas, skriven av Anders Witt. Mycket bra och intressant handbok med information om vad som gäller i de flesta Europeiska länderna. Boken ni lottar ut skulle ju vara perfekt för oss att läsa, men tanke på var i processen vi befinner oss i.
  Lycka till med er fortsatta boende i husbilen. / Stefan

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Åh vad roligt att du berättar Stefan! Självklart är ni med i utlottningen.

 6. Profilbild för jill widenberg
  jill widenberg

  Som ny husbilsägare sedan en månad (begagnad bil) Läser vi jättegärna boken. Och återbruk är min grej så ytterligare plus på det. Vill samtidigt passa på att tacka för packlista och er fina blogg.
  Jag slukat allt ni skriver.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Härligt Jill, du är noterad för att vara med i utlottningen!

 7. Profilbild för Marguerite Koos
  Marguerite Koos

  Hej! Är väldigt gärna med i utlottningen av boken. Toppen med en bok specifikt för husbil. VI har haft oerhörd nytta av motormännens bok: ”Upptäck Europa med bil 2016-2017”. här finns alla länderna med deras specifika krav och regler. Vår är nu för gammal så det blir en ny när vi kommer till Sverige. SÅ kul att följa er, vi är kvar i Portugal ett par dagar till.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Vad kul att det ska bli en ny bil Marguerite, blir det en Frankia igen månne? Ni är noterade för att vara med i utlottningen.

   1. Profilbild för Marguerite Koos
    Marguerite Koos

    Hej igen! Du missförstod mig, ny version av Motormännens bok inte ny bil 🙂 Vi är pensionärer och så nöjd med vår Franny 🙂

    1. Profilbild för Anna
     Anna

     Okej, ja det gjorde jag 🙂

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
26°
Soligt
06:3020:48 WEST
TorFreLörSönMån
34°C / 17°C
34°C / 17°C
34°C / 16°C
35°C / 19°C
37°C / 19°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.