Två grisar dräktiga?

Jösses, idag var det kalabalik i hagen!

Gry har en egen hage och ca 1 meter ifrån den har de andra sin hage. För att träffas måste de alltså passera två stängsel med dubbla eltrådar. Jag står i den stora hagen och kelar med Belle, helt plötsligt ser jag Torsten i vitögat, guppandes på en svart gris. ”Torsten, låt Chico vara” tänker jag och hoppas i mitt stilla sinne att Chico går undan istället. Men samtidigt ser jag en annan svart gris framför mig… ajaj, två svarta grisar i samma hage! Skit, det är ju Gry som Torsten är på!

Torsten är ju nyligen kastrerad – borde inte finnas några möjligheter att Gry är dräktig, men jag ska ringa och fråga vet. i morgon. Jag visste ju att han kanske skulle rida trots att kulorna är borta, men jag blev förvånad när det forsade ut sädesvätska.. förhoppningsvis är det i alla fall inga spermier i den.

Gry har inte visat några som helst tecken på att hon skulle vara brunstig, så inga förvarningar där inte..Inte ett pip sa hon när hon gick igenom trådarna och jag tycker det är förbannat synd att jag inte såg hur det gick till :-).

Summa kardemumma:
Karantäntiden är över. Gry har spatserat runt i stora hagen länge idag och är mycket nöjd! :-). Roger håller på att bygga hennes box i stian, så hon får bo med de andra snart.  Chico och Gry bråkar så stickorna ryker! Jag längtar tills vi knipsar bort hans betar på tisdag för då är risken för stora skador mindre, då får inte träffas ensamma förrän dess. Belle går och gnäller, jag är lite orolig över att hon tycker det är jobbigt med en ny gris i flocken nu när hon är dräktig, jag hoppas verkligen hon klarar den stressen det innebär så hon inte gör sig av med sina kultingar innan de ens fötts.

Så är livet med djur, inget blir som man planerat! Men jag hoppas i alla fall att Gry inte är dräktig, för då får jag sälja kultingar i höst!

Publicerat:

i:

6 svar till ”Två grisar dräktiga?”

 1. Profilbild för Maria

  oups, Torsten tnkte visst inte ge upp sin hobby så lätt

 2. Profilbild för Katarina
  Katarina

  Ja kära nån en sådan cirkus. 🙂
  Gry kanske är grisarnas egna Houdini(visst hette han väl så, utbrytarkungen??)
  Hoppas att alla grisarna snart blir sams för det är så jobbigt för en ”grismamma” att se på när ens ungar bråkar.

 3. Profilbild för yeedi
  yeedi

  Spermier kan överleva upp till max en vecka efter en kastration, fem dagar brukar vara man säga. Du kanske minns det från dina biologilektioner i skolan?
  Vad gäller betäckningen, hon luktar nytt och intressant, i det fallet är det skit samma om hon är brunstig eller till och med en hanne!

 4. Profilbild för Nina

  Grattis Anna på födelsedagen din !! Hoppas du får en fantastisk dag med massa härligheter !!!

  kram/Nina

 5. Profilbild för Anna

  Maria – hihi, det är väl så
  Katarina – ja verkligen livets ironi med tanke på hur vi hållt på med Belle
  Yeedi – njae, kan inte säga att jag kommer ihåg mkt från skolan. Ang. betäckningen så stod hon ju still så visst brunstar hon, annars hade hon inte låtit honom rida henne utan hon hade tagit till en fight istället, ståreflexen fanns ju där.
  Nina – åh tack!

 6. Profilbild för ejmis

  Som du skriver…med djur blir det inte alltid som man tänkt sig…

Vädret

Ourique, PT
18°
Mestadels molnigt
06:1020:56 WEST
TisOnsTorFreLör
23°C / 14°C
22°C / 13°C
24°C / 11°C
30°C / 13°C
34°C / 16°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.