Hälsö hamn ställplats

Underbar boplats på Hälsö

Hälsö Hamns ställplats är verkligen en toppenplats att stå på, och självklart har vi gett den vår utmärkelse Approved by Boihusbil.

Eftersom vi gärna hänger ute på öarna i Göteborgs norra skärgård så ville vi prova även Hälsö Hamns ställplats. Och det är vi väldigt glada för att vi gjorde för vi stannade faktiskt i drygt två veckor (åker vidare idag) och har haft ett fantastiskt väder mest hela tiden. Genom att komma en regnig och blåsig dag så var den bästa platsen, enligt oss, ledig.

Det har varit en del folk och husbilar i rörelse utan trängsel, helgerna och eftermiddagarna kom öborna för att bada. Det är kanske 30 meter till badstegen, bara några kliv över klipporna. Här mår en gott med salta stänk och massor av båtar som underhåller.

Det är även lätt att gå eller cykla till färjeläget som tar en vidare till Rörö & Källö Knippla eller åt andra hållet Öckerö, Hönö och Fotö.

Alla våra bedömningar om boplatser i Sverige hittar du på vår Sverigekarta.

Hälsö Hamn är Approved by Boihusbil 2020

8 av 10 poäng ger vi Hälsö Hamns ställplats.

Vyn

Nästan alla platser på ställplatsen har havet precis framför bilen. Utsikten är antingen Björkö, farleden eller hamnbassängen.
1 poäng

björkö
Utsikt från trädäcket på kvällen, mot Björkö.
Hälsö ställplats
Utsikten från vår plats

Plan mark

Det är grus som husbilarna parkeras på. Det är plan mark men klossar verkar behövas av många ändå.
1 poäng

Rymlig layout

Platserna är markerade med ganska otydliga markeringar. Ett par platser har ett eget litet trädäck (vilket är på prov har vi förstått, kommer kanske fler nästa säsong!). Platserna kunde varit något större för att vara helt optimalt men det är det vanliga avståndet på 2,5 meter ungefär.
1 poäng

Vi hade väldigt rymlig layout eftersom vi stod längst ut.

Närhet till hav eller sjö

Ca 2 meters avstånd, och badstegen ligger kanske 30 meter bort. Underbar närhet till havet.
1 poäng

Skötsel

Vi spenderade ingen tid i servicehusen. Utedisk och två toaletter i ett gammalt hus nära husbilarna. Duschar finns borta vid kaféet och hamnkontoret. Hamnvärden berättade att de städar två gånger varje dag och kollar till det ytterligare två gånger dagligen. Dessutom såg vi de dagligen kolla till trädäcket så det var fräscht.
1 poäng

Cykelavstånd till mataffär

I hamnkontoret finns mjölk med lång hållbarhet och kioskvaror. Närmsta ICA är det ca 3 km till, ligger på Öckerö.
1 poäng

Lugn och ro

Helt tyst på natten, på kvällen låter kanadagässen en del, men de tystnar innan vi ska sova i alla fall. Det som hörs dagtid är plums i vattnet vid badstegen och motorljud från förbipasserande båtar. Verkligen en plats att landa på, lugnt och fint!
1 poäng

Björkö ställplats på andra sidan (bakom båten).
Inte illa att få solnedgång åt öster!

Trygghet

Ingen inhägnad men känner oss väldigt trygga här.
1 poäng

Bemötande & information

Bemötandet av hamnvärdar är toppen! Ungdomar som sommarjobbar och som sköter det utmärkt. Egentligen borde vi godkänna denna punkten bara för det men det råder viss otydlighet kring en hel del så därför ger vi noll poäng här som en uppmaning till hamnen att kanske fixa till lite tydligare information ute på ställplatsen.

En karta över området som visar var en betalar, vad duscharna är (eftersom de inte är placerade vid toaletterna). Även information om att den stora gråa båttvättplatsen inte är tömning för gråvatten, såg många som tömde där. Även platserna kan vara tydligare uppmärkta på vissa ställen – kanske rent av visas tydligt på kartan.
0 poäng

Wi-Fi

Inget wi-fi.
0 poäng

Sammanfattning

Vi stortrivdes på Hälsö! Läget är fantastiskt med utsikten, men det är också ganska utsatt för vind om det är blåsigt väder. Definitivt en plats vi återvänder till!

/Anna & Roger

Publicerat:

i:

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
19°
Soligt
06:1020:56 WEST
SönMånTisOnsTor
29°C / 13°C
29°C / 16°C
24°C / 13°C
23°C / 12°C
26°C / 12°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.