Underbara, ljuvliga varelser

Jo mina grisar förstås! Idag släppte jag ihop alla tre i hagen och satt länge och bara tittade på hur goa de är med varandra, alla tre! Självklart försökte ju Torsten att hoppa upp och guppa.nu på både Chico o Belle, men de visade vänligt men bestämt att de inte var intresserade. Belle kissade framför Torsten massor av gånger för att visa honom att hon inte brunstade (det har jag läst mig till…). Chico är underlägsen Torsten men han går inte med på vad som helst. Fast Torsten undrar nog vad han är för en kuf, eftersom han inte luktar varken galt eller tjej.

Det är såna här dagar jag känner en sådan enorm glädje över att få vara med och uppleva djurens liv så nära inpå! Jag satt på farstubron för att inte störa deras samvaro och att höra deras prat med varandra och se deras kroppsspråk ger mig såna glädjefnatt som jag inte ens kan beskriva! Fast kameran brydde jag mig inte om att hämta, jag tänkte att det här ska jag uppleva många många dagar till så ni kan få se det senare. Det är runt Belles brunst jag måste hålla isär dem bara, så det inte blir kultingar för tidigt!

Att jag dessutom städat hela stian och givit dem ny halm gjorde ju inte saken sämre!

Eftermiddagen har jag spenderat i gårdsbutiken i Vesene och hjälpt Tua där med att fixa ordning lite olika grejer. Vi småföretagare får ju hålla ihop!

I morgon är det födelsedag!

Publicerat:

i:

9 svar till ”Underbara, ljuvliga varelser”

 1. Profilbild för Eva-Lena
  Eva-Lena

  Vilken härlig dag utanför hagen du haft och tittat på gullegrisarna, låter jättemysigt
  Vem fyller? T? D? RI ? Eller någon hos grannarna. Hälsa o gratta
  Kram E-L o P

 2. Profilbild för Uffematten

  Så mysigt det låter!
  Visst är det roligt att studera djur och deras beteende mot varandra?

  Kram! /J

 3. Profilbild för Sarah

  Hej!! Får jag komma och hälsa på dina grisar någon dag? Jag älskar grisar men har aldrig träffat smågrisar mer än på barnens zoo i Borås (de verkar ganska stressade får jag säga). Sedan visste jag inte att du känner Tua. Jag ÄLSKAR Tua. Hon är en underbar människa. Vi hinner tyvärr inte träffas så ofta bara. Ge gärna henne en kram från mig om du träffar henne snart igen. Ha det gott. Hälsningar från Alboga/Sarah.

 4. Profilbild för Cornelias Cottage

  Förstår precis vad du menar. Otroligt härligt att sitta och titta på de små liven. Jag känner aldrig mig så lugnt och harmonisk som då. Önskar dig en härlig helg!

 5. Profilbild för Maria

  gahh.. nu MÅSTE jag snart bli med gris(ar) känner jag… och får… o hur i h-vete skall jag hinna göra iordning allt????

 6. Profilbild för styggalillaloppan

  hejsan svejsan ! har varit här…

 7. Profilbild för Lotta
  Lotta

  Va mysigt det låter med dina grisar:) visst är det underbart att bara sitta och följa djuren man har hur det pysslar o donar.
  Vet inte hur man skulle klara sig utan dem.

  Mina 2 nöffar är verkligen goa nu och såå roliga att jag nästan får svårt att ta bort dem ju…

  Ha en go fredag

 8. Profilbild för Lotten
  Lotten

  Låter som underhållning:-)
  Ha en riktigt bra helg!
  Kram

 9. Profilbild för Anna

  E-L – bloggen fyller år!
  Matten – ja det är helt ljuvligt
  Sarah – klart du är välkommen! jo jag känner Tua och hon talar varmt om dig med.
  CC – detsamma stumpan
  Maria – du får börja med att komma hit och träffa mina!
  Loppan – kul att se dig
  Lotta – jag skulle inte klara mig utan
  Lotten – hihi, jo det är det. Detsamma!

Vädret

Ourique, PT
21°
Mestadels molnigt
06:1020:56 WEST
TisOnsTorFreLör
23°C / 14°C
22°C / 14°C
24°C / 11°C
30°C / 13°C
34°C / 16°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.