En av de roligaste uppgifterna i mitt arbete är att lära ut. Att hjälpa andra att förstå, att vägleda och få se kunskapens ljus lysa upp ögonen när insikter landar. 

Mina kunder brukar gladeligen ta emot mitt erbjudande om att lära dem sköta sin webb själva till stor del. Ibland räcker det med en timme, ibland behövs mer. Men oavsett så är det alltid lika inspirerande och glädjande arbete tycker jag.

Jag är ingen akademiker. Har faktiskt svårt för att läsa långa texter med fakta. Böcker läser jag gärna, men just när det är faktaspäckade texter så stänger min hjärna av. Jag måste ta det i små doser.

Därför är det extra roligt att jag fått äran att vara en del av Högskolan i Borås i så många år. Jag har själv gått några fristående kurser i programmering och bildredigering för längesen. Men jag har inte särskilt många högskolepoäng.

WordPress vägledning & handledning

Sedan 2011 är jag delaktig och håller föreläsningar för eleverna (och ett år även lärarna) på webbredaktörsprogrammet på Högskolan i Borås. Föreläsningarna har varierat, både vad gäller innehåll och omfattning, men de har mestadels handlat om WordPress. Eleverna har varit dels på campus men också på distans. Jag har fått äran att lära känna flera av eleverna lite närmare och mötena har alltid varit fantastiskt inspirerande för mig. Handledningen som jag också gör gäller WordPress, den har eleverna glädje av när de  ska skapa sitt webbprojekt.

Feedbacken jag har fått direkt av eleverna har varit mycket positiv och det har så klart gett mig bekräftelsen att jag tillför både kompetens och energi. Jag tänker att en av anledningarna till det är att jag inte är en akademiker. Jag är en praktisk och yrkesverksam person som är en annan typ av tillgång för högskolan och dess elever.

Extern ledamot för programrådet för webbredaktörsprogrammet

I tisdags drog Högskolan i Borås igång programrådet för webbredaktörsprogrammet. Programrådets uppgift är att vara rådgivande till det beslutande organet. Syftet är att kvalitetssäkra utbildningen, därför möts programrådet 3-4 ggr/år för att diskutera utbildningsstrategiska frågor.

Ett fantastiskt spännande uppdrag som jag har fått, där jag alltså är extern ledamot och förväntas bidra med mina insikter, utsikter och åsikter om utbildningens nutid och framtid.

Efter första mötet var jag upplyft av energin från diskussionerna och skolans lyhördhet men också från miljön. För jag trivs otroligt bra på just Högskolan i Borås. Vet inte vad det är, men det sitter något väldigt trivsamt i väggarna där.

Jag ser fram emot det här arbetets framfart och det ska bli väldigt spännande att se utvecklingen av webbredaktörsprogrammet framöver!

Bild: Wikipedia, Av Klenis [Sean Henry] [Eva Stephensson-Möller] – Eget arbete, CC BY-SA 3.0,