Vilken husbil blev det då?

Vilken husbil blev det då?

Nu har jag hållit er på halster länge nog. Vi har köpt en fabriksny husbil och jag har inte berättat vilken. Förrän nu.

Välkommen Frankie Boy!

Det blev en Frankia, en tyskbyggd helintegrerad skönhet som vi ska lära känna. Vi köpte av Forsbergs Fritidscenter och det passar ju oss fint, som heter Forsberg i efternamn :).

Vi valde till slut mellan Frankia och Dethleffs. Det var den ruskigt sköna soffan och möjligheten till fabriksmonterad LPG-tank som avgjorde valet. Dessutom fick vi en känsla av högre kvalitet i Frankiabilarna och vi gillade säljaren mer.

Det känns så spännande och samtidigt läskigt, men det kommer bli ruskigt häftigt att kunna uppleva så mycket mer på våra resor!

Frankia i840 GD

Frankie Boy är 3 meter hög, 2,32 meter bred och 8,40 meter lång. Det är en ganska stor bil, men eftersom vi ska spendera mycket tid i bilen var utrymmet en viktig aspekt för oss. Vi har valt modellen med upphöjda långbäddar, som bilden ovan visar.

Vill du se och läsa mer om vår Frankie Boy eller andra Frankia husbilar kan du ladda ner 2018 års katalog.

Förra helgen besökte vi Forsbergs utställning i Hyssna för att klämma och känna igen. Ta lite mått och göra lite justeringar i vår beställning. Jag hade hoppats att det skulle finnas en husbil där med den interiör vi beställt, men det gör det inte, så ni får hålla tillgodo med de här bilderna.

Följ gärna med i vårt liv med att bo i husbil på vår livsstilsblogg!

Bild från frankia.com

 

franka inredning
Exakt de färgval vi gjort, men fotat deras katalog.

 

frankia husbil
Eget foto från mässan, närbild på kökets grymma planlösning

 

Planlösning. Bild frankia.com

 

Publicerat:

i:

14 svar till “Vilken husbil blev det då?”

 1. Åh vilken fin husbil. Grattis till köpet och jag tycker att ni gör helt rätt som prioriterar utrymme eftersom ni planerar att tillbringa stor del av tiden i husbilen. Har ni planerat var ni ska åka?

  • Tack och välkommen Åsa! Vi får bilen i april och kommer stanna i Sverige på sommaren och sedan åker vi neråt, troligen utmed Europas västkust. Långsamt och trivsamt. Stannar där vi vill. Portugal vill vi uppleva i af.

 2. Den ser ju jääääättefin ut, så nu blev jag lite husbilssugen igen Den kommer att göra sig nere i Europa . Grattis o lycka till

 3. Välkommen till oss i Frankia-kompisar! Mycket fin bil ni valt! Vi har ju också Frankia 840 men med den gamla lösningen bak med stor säng och handfat mitt i gången, vi ska faktiskt åka och klämma lite imorgon om vi hinner, för vår ska in på lite garantijobb, innan vi om en vecka åker iväg på en minisemester! Maken undrar var Lpg-tanken monteras någonstans?
  Inget är som väntans tider!
  Anette

  • Tack Anette! Vi känner oss jättenöjda med valet 🙂 LPG tanken kommer monteras in i lilla genomgående garaget under ”salongen”, bredvid de andra gasolflaskorna (fast i annat utrymme).. om jag minns rätt..

 4. Grattis! Vi blev förtjusta i den frankian med soffan längst bak. Vilken sittgrupp och vilket kök! Men så kom vi på att vi trivs väldigt bra med den vi har
  Hoppas ni kommer att trivas med den

  • Tack! Ja den var väldigt lockande! Dock med lite för dåligt med förvaring både invändigt och utvändigt för att passa oss och våra behov.

  • Tack, ja tror detta blir riktigt bra. Många smarts lösningar som utdragsskåp i kök o garage t ex

 5. GRATTIS till världens bästa bil, vi älskar vår FRANNY som är lika stor som er, fast äldre.

Translate »