Lär känna mig lite mer kring hur jag har tänkt och tänker kring arbete. Hittade en lista med färdiga frågor kring ämnet arbete.

Har en tavla jag fått av min son en gång som lyder ”Do the things you love and you don´t have to work another day in your life.” Det ligger mycket i det 🙂

Vad ville du bli när du var liten?

Advokat! Jag inser dock att jag aldrig skulle bli en bra advokat, jag blir för känslomässigt engagerad i det som berör och engagerar mig.

Vad trodde du att du skulle bli när du var tonåring?

Tidigt i livet började jag helgjobba som frukostvärdinna på hotell. Tyckte det var riktigt roligt och var övertygad om att jag skulle stanna i hotellbranschen hela livet.

Vilka var dina bästa ämnen i skolan?

Gymnastik i låg- & mellanstadiet. Matte i högstadiet. Företagsekonomi och maskinskrivning i gymnasiet.

Vad gjorde du efter gymnasiet?

Jag hade lite olika vikariat på bl. a en Inkassobyrå och hotell. Fick en fast anställning på importbolaget Baruma där jag jobbade i några år innan jag fick uppdrag som regionchefsassistent på ViktVäktarna där jag jobbade ett par år tills jag fick mitt första barn vid 24 års ålder.

Vilket var ditt allra första jobb?

Sommarjobb på min mammas jobb. En resebyrå i Göteborg där jag sprang runt på företag i Göteborg och lämnade biljetter. Det var innan den digitala revolutionen så det var pappersbiljetter som gällde och mitt jobb var att se till att alla hade sin biljett i handen när de skulle resa.

Vad har du haft mer för yrken?

Som förändringsälskande entreprenör blir listan ganska lång, hoppas jag minns alla… frukostvärdinna, hotellreceptionist, sekreterare, telefonist, ”nisse” (Manpower), regionchefsassistent, leveransbevakare, platschef, inköpare, affärsutvecklare, egen företagare inom glasmästeribranschen och nu egen företagare med webbyrå.

Vad går ditt nuvarande jobb ut på?

Att hjälpa företag med deras WordPress webbplatser. Att göra webben bättre genom att även utveckla kunden, inte bara webbplatserna.

Vilka är dina starka sidor på ditt jobb?

Mina starka sidor är fr.a. min lyhördhet för kundens behov, samtidigt som jag inte är rädd att faktiskt ge konkreta råd och tips. Att lyfta min kompetens och därmed hjälpa kunden i rätt riktning. Vill tillsammans med kunden vara ett team där bådas (allas) kompetenser får utrymme för bästa slutresultat.

Nämn något som du är extra stolt över att ha gjort i ditt jobb?

Eftersom jag vill att mina kunder ska arbeta vidare med sin webbplats utan att vara beroende av mig så är det som ger mig störst känsla av stolthet när en kund säger ”jaha, nu förstår jag!” Men också att i så många år varit delaktig i utbildningen av webbredaktörer på Högskolan i Borås.

Vad skulle du vilja jobba med om du inte hade det yrke du har i dagsläget?

Då skulle jag vilja driva ett pensionat/hotell, kärleken för värdskapet har suttit i hela mitt liv. Därför vi har hyrt ut våra hem via AirBnb i flera år.

Vad tror du skulle vara det sämsta jobbet för dig?

Monotona jobb, som ex. det löpande bandet på Volvo. Eller som reparatör av vindkraftverk då jag är väldigt höjdrädd. Djurskötare hade inte heller var lyckat, för min allergi hade inte klarat det. Glad jag haft 12 år av mitt liv med närheten till fantastiska djur, våra minigrisar, för fler vågar jag inte skaffa.

Vad gör du om fem år?

Det är för långt fram för att jag ska ha en aning om vad jag gör. Jag lever inte med målbilder, utan jag lever för förändringen som sådan. Jag är då 55 år och livet kan ha lett in mig på alla möjliga och omöjliga vägar. Jag förutsätter dock att jag gör något jag gillar, för något annat är inte gott nog!

Bilden som är hämtad från Pixabay är härlig – så där ska det kännas!