en alien I ansiktet

Uttrycket ”Aliens i ansiktet”

Aliens i ansiktet är vårt nya uttryck när en förkylning sitter som ett starkt tryck över ansiktet. Himla bra liknelse tycker jag.

Efter hemkomsten från Madeira åkte Roger på en ordentlig förkylning, jag såg ut att klara mig. Men en vecka senare kunde inte min kropp stå emot längre. När jag börjar bli sjuk så blir ögonen glansiga och jag är ständigt hungrig/sugen, så jag inser snabbt när det är dags att hålla sig hemma.

Aliens hemsökte Roger i ett par veckor och mig i en vecka. Jag tror att min astmaspray med cortison (som jag numera bara använder vid förkylning) hjälper till att förhindra riktigt långdragna historier.

Vi hostar fortfarande mycket, alla slemrester som våra besökare (Aliens) har lämnat efter sig är inte helt utrensat än.

Det var Roger som myntade det där begreppet om Aliens när jag försökte förklara hur jag mådde och hur det kändes. Min förkylning satte sig nämligen i näsan, bihålorna, halsen och lungorna. Kändes som jag hade ett ständigt tryck över ansiktet. Det var precis så Roger känt det också så han kommenterade det direkt med att det var en Alien i ansiktet.

Nu har jag inte sett Alien filmerna, gillar inte Sci-Fi. Så jag fattade så klart inte, men han förklarade så gärna så!

En orkidé på altanen där vi bodde på Madeira. Ser ut som en snäll Alien 🙂

Tydligen så satte sig de elaka Aliens över ansiktet. Vad som hände sen tänker jag inte återberätta, det är för läskigt. Du som sett filmerna vet ju redan, och du som inte sett dem är väl inte särskilt intresserad. Jag tyckte det var en bra liknelse eftersom det verkligen kändes som jag hade något som satt fast över ansiktet.

Så, nu kommer vi nog inte säga förkyld i vår familj längre. Utan vi har en Alien i ansiktet 🙂 Fast nu har vi jagat bort monstren, vi vann till slut, även om vi fortfarande behöver städa bort resterna ett tag till. Vi kan börja aktivera oss igen!

Och inte vill jag ha hemska utomjordingar på min blogg, så jag förgyller det här inlägget med lite blommor istället!

Publicerat:

i:

28 svar till ”Uttrycket ”Aliens i ansiktet””

 1. Profilbild för Amanda (Swedish Passport)

  Nej men fy så jobbigt, håller tummarna för att ni kryar på er snart och blir av med era aliens 🙂

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack, de har redan lämnat oss, bara städa upp efter dom som är kvar 🙂

 2. Profilbild för Znogge

  Det var en envis bacill ni åkte på men skönt att ni är så gott som helt återställda. Aliens är inget för mig kan jag säga, inte ens på film!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Eländig verkligen. Ja nu ska vi bara bli av med slemmet.. inte för mig heller, men Roger gillar såna filmer.

 3. Profilbild för bmlarsreseblogg

  Efter Lars envetna förkylningar med täppta bihålor och hela kittet tror jag han skriver under på uttrycket ”Aliens i ansiktet” även om vi aldrig sett någon av filmerna. Sci-fi är inte vår grej.
  Nu börjar det värsta ge med sig och nu är det bara att hoppas att det är nog med bakslag vad gäller förkylningar (och att snön, 35 cm, försvinner även om de hotar med mer i morgon).

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Vad bra att hans besökare också verkar gett sig av 🙂 Men 35cm snö, det var väl väldans onödigt!?

 4. Profilbild för Marianne

  Usch, den där känslan är inte kul, kul är däremot det nya utrycket för förkylningen. Denna var dessutom onödigt segdragen, men skönt att ni har blivit av med den nu.
  Si-Fi är inget för mej heller, men mina pojkar skulle förstås se så jag har inte missat Alien helt.
  Blomman ser ut som en Guckosko, men är inte säker på att det är det, så det får vara den goda Alien.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja det är skönt att vi återvänt från eländet. Guckusko kan det absolut vara, den är lik tycker jag. Men den får illustrera Alien just nu.

 5. Profilbild för Hanneles bokparadis

  Stackarn, har inte varit förkyld på länge, oftast bara en dag… sover. Pussar snoriga barnbarn, blir inte smittad 🙂

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Vad skönt du sluppit förkylningar. Jag brukar inte heller bli sjuk.

 6. Profilbild för Ingrid

  Så skönt att ni lyckat jag bort era Aliens. Nu får vi hoppas att de håller sig på avstånd i fortsättningen.
  Ha en fin onsdag!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja, nu tycker vi att vi fått vår beskärda del. Det var en kanonbra onsdag!

 7. Profilbild för Äventyret framtiden

  Ett väldigt bra uttryck detta med Aliens!
  Jag tror att ni fick dem här på Madeira, vårt sällskap en av kvällarna då ni åkte hem i ösregn, hade just blivit återställda, likaså Uffe. De har också haft rejält med Aliensbesök. Tydligen gillade inte de där Aliens mig alls, för jag har klarat mig. Tillsvidare. Man får ju inte säga hej innan man är över ån så att säga. Skönt att ni är bra på bättringsvägen båda två. Vad är det för blommor i headern?
  Kram utan Aliens!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det spelar mindre roll var det kommit ifrån, det blir som det blir 🙂 Ingen skuldbeläggning från vårt håll. Hoppas du lyckats mota bort alla Aliens i fortsättning med. Blomman är en Loropetalum chinense. Nyinköpt och planterad i min rabatt framför huset. Så fina färger tycker jag! Kram

 8. Profilbild för Tove

  Aliens .. på så vis! Ej sett filmen så jag får se mig om efter info kanske – har ni det så – så är det så 🙂 Gott det är över för er!
  Min Alien kröp ner i astman och slog knut på luftrören så att säga.
  Orkdén ger mig tanken på honung …
  😊

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Usch, det är jobbigt när det knyter ihop luftrören. Här sätter sig ju också förkylningar alltid i lungorna, är väl inte så konstigt egentligen eftersom de är försvagade av alla decennier med astmaproblem. Ja, när du säger det, honung!

 9. Profilbild för Anita

  Jo då, jag vet precis för jag har sett den första Alien-filmen med Sigourney Weaver som hjältinna. Mycket spännande men obehaglig så efterföljande filmer avstod jag från. Men oj vilken bra liknelse. För ibland sätter sig förkylningar och ger känslan av ett tryck över ansiktet. Tur ni vann över monstret och mår bra nu. Och jag är glad att du la ut en vacker bild på en vacker blomma.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Hihi, visst är det roligare med blommor än Aliens! Vi hoppas vi får bort det sista slemmet snart!

 10. Profilbild för Anni

  Jomen det gäller bara att ha en egen Sigourney Weaver hemma, så klarar man även en alien 😉

  Då har du inte heller hört det gamla skämtet:
  Alien – i rymden kan ingen höra dig skrika!
  Älgen -i skogen kan ingen höra dig skrika!

  Krya på sig nu!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jag känner igen det där gamla skämtet. Tack så mycket!

 11. Profilbild för Micke

  Bra liknelse där, en förkylning är inget roligt alls och det sitter ju i ett tag efteråt också.
  Fint att du har sprayen där att tillgå, underlättar säkert en hel del.
  Har sprayer här hemma också men det tar jag varje dag iallafall.

  Ha nu en fin kväll Anna.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jag är glad jag slipper astmasprayen i normala omständligheter. I förkylningstider hjälper den till verkligen.

 12. Profilbild för Veiken

  Ni har precis myntat ett nytt uttryck. Det kommer jag att använda mig av när jag blir sjuk. Jag har inte heller sett filmen så jag nöjer mig med ”Aliens i ansiktet”
  Skönt att ni har kastat ut de elaka!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Kul du också finner uttrycket passande 🙂 Väldigt skönt att de lämnat kroppen, men slemmet de efterlämnat är ganska segt.

 13. Profilbild för Popprinsessan

  Har inte sett filmerna, men förstår ändå 🙂 Gillar inte heller den typen av filmer. Eller förkylningar för den delen.. Jag åkte på en runda för några veckor sedan, det jobbigaste var hostan som verkade ha tagit mig i besittning och inte ville lämna… Efter sportlovet åkte både make och son på en omgång. Håller nu tummarna för att dottern ska klara sig, annars börjar det väl om igen för oss alla.
  Tacksam över att du valde bilder på blommor 😀

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Å nej, hoppas det inte blir en vända till!

 14. Profilbild för Susjos

  Trist med förkylningar, och verkligen en bra liknelse med aliens! Första filmen såg jag på bio när den kom ut, 1979 eller 1980…visst inte vad den handlade om och blev nästan chockad, men jag tyckte den var både läskig och väldigt bra! Men ja gär tacksam för att du visar den fina blomman istället!
  Krya på dig!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack, känner mig frisk även om jag tar det lite försiktigt med ansträngande grejer ett tag till.

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
13°
Växlande molnighet
06:4820:14 WEST
MånTisOnsTorFre
26°C / 9°C
25°C / 8°C
25°C / 9°C
23°C / 9°C
20°C / 9°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.