ändrat fokus

Vad enkelt vi kunde ändra fokus!

Fascineras av hur vår längtan in i huset bara växer sig starkare för varje dag, trots att vi varit så inställda på att bo i Vega rätt länge till.

Planen var ju att bo på hjul ett tag till. Nu blev det inte så på grund av covid men också på grund av att vi inte bygger ett nytt hus utan renoverar ett befintligt, vilket går mycket fortare än att bygga nytt.

Och nu när vi ser framstegen av vårt hårda arbete, t.ex. badrummet som nästan är klart så tänker jag att det är ju väldigt bra att vi har lätt för att anpassa oss till nya situationer. Men jag fascineras också över hur enkelt och fort vårt fokus kunde ändras från nomader till att flytta in i ett hus igen.

Vi var så inställda på att fortsätta rulla runt och bo på olika platser ytterligare en tid, men nu vill vi inget hellre än att få flytta in i huset. Primitiva saker som handtvätt, fylla vatten och tömma grå- & svartvatten har blivit tråkigt. Sånt vi uppskattade enormt i början av husbilslivet.

Jag är övertygad om att vi behövde det simplare livet i husbilen FrankieBoy för att uppskatta den saknade vardagliga bekvämligheten med obegränsad tillgång på vatten och el. Det öppnade upp våra ögon för egen förbrukning och eget avtryck på jorden. Finns mycket att vara tacksamma för, bloggade om det när vi bytte husbilen mot en van.

FrankieBoy bredvid Vega

Alltså varje period i ens liv ger ju erfarenheter och kunskap att ta med till nästa fas. Och vi har verkligen lärt oss mycket om oss själva och om andra, men framför allt har vi funnit vad som är viktigt för oss i livet. Frihet. Vi har haft tid att reflektera, prata och lyssna. Det vill vi fortsätta med, fast inte i ett rullande hus.

Vi hade åtta anledningar till att flytta in i en husbil. Alla de värderingarna gäller faktiskt fortsättningsvis i vårt liv, se kommentaren nedan. Vill du läsa resonemanget om varför vi ville flytta in i en husbil så klicka på rubriken så länkas du dit.

Förändringen i sig

Att renovera ett hus i Portugal, att flytta in i det och komma närmare portugiser och den portugisiska kulturen. Ja det är en förändring för oss, och vi som är förändringsberoende njuter av varje dag i den här förändringen!

Vill resa mer

Reseintressen är inte förändrat, vi vill fortsätta utforska, upptäcka och uppleva. Utgångsläget Portugal känns närmare Europa än att utgå från Sverige. Det kommer bli en hel del resor framöver också!

weekendresa thessaloniki grekland
Thessaloniki i Grekland har vi varit i, men finns mer i det landet vi vill uppleva.

Umgås istället för att förgås

Vi umgås hela tiden när i Portugal också. Precis som i husbilen. Det förändras inte för att vi har ett hus istället för en husbil.

Gå barfota mer

Absolut att vi (i alla fall jag) vill gå barfota mer, vara utomhus massor och uppleva vädrets makter året om. Det kan vi göra här i Portugal.

Leva i nuet

Det är verkligen att leva i nuet när vi tillåter nytt fokus och drömmar slå i. När en vald väg inte blir en evig lång raksträcka utan det som dyker upp bakom ett krön kan vara nästa steg i livet. Vi följer med, tar aktiva beslut och upplever varje dag i vårt liv.

Spara pengar

Trots att vi köpt ett hus för vårt sparade kapital kommer vi fortsättningsvis kunna spara pengar. Vi kommer bo billigt och äta vår egenodlade mat i den mån det går

Minimera mera

Det är fortfarande viktigt för oss att inte äga mer än vad vi behöver. I renoveringsarbetet har det inneburit en hel del inköp och vi behöver även köpa möbler. Men vi kommer inte belamra vårt hus med saker. Vi ville ju helst ha ett mindre hus, men fick kompromissa till nuvarande 70 kvm.

Nyfikna

Vi är väldigt nyfikna på livet i Portugal, hur det är att bo i ett annat land. Nyfikenheten kommer nog alltid följa oss oavsett hur och var vi bor.

Att flytta utomlands har varit en dröm och plan sedan länge, husbilslivet var ett medvetet sätt för oss att leta efter platsen vi vill bo på. Och här är vi nu, förändrade, men ändå inte.

Översta bilden är från vårt ”kvarter”, vårt hus ligger utanför bild, till vänster.

Publicerat:

i:

6 svar till ”Vad enkelt vi kunde ändra fokus!”

 1. Profilbild för Rolle o Carina

  Va härligt liv ni får i Portugal,bra klimat och mitt i Europa för resor! 🙂

  Ha det gott….

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det är vår förhoppning :). Njae, Portugal ligger inte i mitten av Europa, men känslan är att Europa är närmare än när vi befinner oss i Sverige.

   1. Profilbild för Rolle o Carina

    Ja närmare Islas Canarias iaf,där brukar vi vara när man kan resa som vanligt!
    Och där har vi trivts förträffligt gott i värmen,där skulle vi kunnat bosätta oss 🙂

    1. Profilbild för Anna Forsberg

     Ja det är helt sant 🙂 Där har vi aldrig varit faktoskt

 2. Profilbild för Chatrine

  Så viktigt att tänka igenom sina val ????????

  Vi har oftast bott på campingar med vår lillskrutt och inte tänkt på vatten. Vi ju inte haft rinnande vatten i den och då med automatik inte använt så mycket. I nya bilen är det rinnande vatten och vips går det åt mer. Att då bo på ett ställe utan möjlighet att fylla på tanken är hittills det enda som stör mig. El har vi ’obegränsat’ så länge vi använder 12v. Men 100 liter vatten…

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja 100 liter vatten går åt fort, särskilt när en diskar (och sköljer!). Toaletten tar en del vid spolning oxå, så vi använder sprayflaska där ofta. Åhå har ni inget vatten på gården?

Vädret

Ourique, PT
21°
Mestadels molnigt
06:1020:56 WEST
TisOnsTorFreLör
23°C / 14°C
22°C / 14°C
24°C / 11°C
30°C / 13°C
34°C / 16°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.