packa för resan

Vad ska vi ha med oss på resan?

Att packa inför en resa och komma på vad en ska ha med sig i sin resväska kan vara ett riktigt gissel. Vi behöver inte packa.

Nej, för vi har allt med oss, hela tiden. Behövs det långbyxor för att det är kyligare än vad vi förväntat oss är det bara att hämta de varmare kläderna i vårt hem. Blir det spontant bad finns både baddräkt, badbyxor och handdukar i husbilen. Och blir vi hungriga finns även maten lättillgänglig.

Långa packlistor är inte något vi behöver tänka på längre. Vi behöver inte heller fundera kring om vi har med oss medicinen som vi kanske kan behöva. Eller solkrämen. Att byta skor när skoskavet uppstår är snabbt åtgärdat.

Papper och penna finns alltid tillgängligt, fast vi är ju mest digitala, men ibland kan det behövas, och det har vi i ett skåp tillsammans med lite andra kontorsmaterial. Som häftapparat. Hur ofta finns det en häftapparat tillgänglig när en behöver det, annars. Sax, tejp och vinöppnare är inte heller något jag brukar ha med mig i handväskan. Men FrankieBoy förvarar det ömt tills vi behöver det, och vi har ju alltid med oss Frankie!

Visst lämnar vi vårt hem för att åka iväg i några timmar eller en hel dag. Då packar vi också en liten väska. Eller nej, vi tar med oss våra ryggsäckar med datorerna och där ligger redan allergimediciner och näsdukar. Skulle vi behöva en gaffel, häftstift eller konservöppnare behöver vi låna av någon.

Nya insikter om packning

Jag insåg när vi skulle åka iväg till Stockholm på årets kundbesöksrunda att jag inte behöver packa. Jag behövde inte heller boka tåg och hotell. Framför allt behövde jag inte lämna Roger och mitt hem. Jag tar allt med mig.

Det är så otroligt skönt att landa hemma efter en intensiv dag med möten. Igår köpte vi med oss pizza (som inte var särskilt god dessvärre, inte min glutenfria i alla fall) och landade hemma innan vi tog kvällspasset med jobb. Fågelkvitter utanför dörren och vår värd kom och frågade hur vi haft det under dagen.

Vi vill och behöver ha med varandra. Och vårt hem. Sicken lyxkänsla det är att alltid ha med sig det en behöver!

Bilden är från pendeltågsstationen inne i Stockholms City. Mäktiga rulltrappor!

/Anna & Roger

Publicerat:

i:

10 svar till ”Vad ska vi ha med oss på resan?”

 1. Profilbild för Marguerite Koos
  Marguerite Koos

  Hej! Exakt det du skriver är ju det underbara med att bo så här i husbil… tills det ofattbara händer att den går sönder mitt i en massa helger… Vi var utan hem i 18 dagar… hämtade det man trodde man behövde men då trodde man ju att det skulle fixa sig snabbare. Nu när vi är tillbaka så njuter man ännu mer.

  En annan aspekt på packande håller jag på med nu: i Sverige vad måste fixas? Kolla att körkort, bankkort annat är giltigt. Ev läkarbesök klaras av. Besiktning av bil. Köpa det man ej kan avvara av svenska varor… Listan är lång 🙂

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja fy för ett trasigt hem! Skönt att allt är fixat för er nu så ni kan njuta fullt ut. Ja vad vi måste förbereda innan vi åker ut är något jag tänkte blogga om oxå. Det kanske inte räcker med ett inlägg 🙂

 2. Profilbild för Hanna
  Hanna

  Samma känsla här!
  När vi sedan åkte några timmar med vår veteranbil blev det direkt bökigt, för jag hade bara räknat med att det ena och andra fanns med i bilen.
  Det var nästintill obahagligtm

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Jag förstår precis vad du menar, gjorde exakt samma sak när vi körde personbil och insåg att jag inte hade med mig allt jag behövde.

 3. Profilbild för Anna-Kari

  Det du inte nämner men som nästan är det bästa, man har med sig sin egen toalett. Behöver inte gå på någon mack eller annat ställe som man måste om man åker längre sträcka i personbilen.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Håller med om att det är grymt bra 🙂 Men det är å andra sidan inget en kan packa med sig i en resväska heller. Fast absolut värt att nämna ofta!

 4. Profilbild för Reiselinda

  Att ha med sig allt och kunna stanna för att gå på toa eller göra mat när det passar är verkligen bland de bra grejerna med husbil! Att sakerna dessutom är organiserade i skåp och lådor och inte hopklämda i en liten resväska är ju bara underbart! Saknade faktiskt husbilen när vi bodde på hotell i Berlin senast!

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja det är verkligen helt underbart bekvämt att ha allt med oss jämt 🙂

 5. Profilbild för Rolle o Carina

  Ja det är en hel del att tänka på när vi skall iväg!

  Ha det gott…..

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Vi är glada att alltid ha allt med oss.

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
22°
Soligt
06:1020:56 WEST
SönMånTisOnsTor
29°C / 13°C
29°C / 16°C
23°C / 12°C
23°C / 12°C
25°C / 12°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.