Vallmo Papaver somniferum

På efterfrågan kommer här bilder på den fina svarta (mörka i alla fall) vallmon jag njöt av i somras.

Jag köpte fröna på Sementes Vivas som är en portugisisk e-butik med ekologiska frön.

Knoppar
I starkt solljus blir denna fyllda vallmo nästan vinröd
På väg att vissna
Dök även upp ett par enkla blommor i plantorna
Även de enkla vissnade till slut.
vallmo frökapslar, torkar tillsammans med rosmarin

Själva plantorna blev 50-70 cm höga och drabbades av bladlöss och blev snabbt fula. Men jag lät dem stå kvar ändå, för jag ville verkligen se hur blommorna skulle bli. Och de gjorde mig inte besviken! Men så fort frökapslarna släppt alla kronblad så klippte jag av stjälkarna och sparade. Resten slet jag upp och slängde på komposten.

Finns massor av frön att så till nästa år!

Publicerat:

i:

4 svar till ”Vallmo Papaver somniferum”

 1. Profilbild för Äventyret framtiden

  Vallmo papaver och alla ”nyanser” av dem hör till mina favoritblommor.
  De är så vackra. Jag har tagit frön från Stadsparken på en dubbel rosa variant och hoppas att fröna är grobara inför nästa år. De klipper bort fröställningarna nästan på direkten här i parkerna så man ska vara uppmärksam :).
  Får annars se efter i blombutikerna om de säljer frön av vallmo här.
  Ha en skön vallmoniserande dag!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Vallmo är onekligen en fantastisk blomma, Rogers favorit också. Jag kanske tog frökapseln för tidigt, men hoppas de hann ”bli klara” för att ge nya blommor. Du kan ju annars beställa online, länken finns i inlägget.

 2. Profilbild för Anki

  Verkligen en snygg vallmo! Härlig färg!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack, ja jag gillar den med!

Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.