anna viking

Två par vänner byter husbil mot båtliv

Två par som vi lärt känna tack vare våra år på hjul har nu blivit båtägare istället!

Älskar när vi får följa med i våra vänners äventyr. Och så roligt att båda de här paren tagit steget samtidigt, att byta ut husbilen mot båt. De har båda bott i husbilen i långa perioder och ska nu alltså istället bo på båt stora delar av året.

Jag har hängt mycket på pappas motorseglare (bilden) som barn, men båt är inte för oss även om vi älskar havet. Så därför är det extra kul att följa vännernas äventyr och vi ser verkligen fram emot att möta upp båda båtarna när de rör sig i ”våra vatten” runt iberiska halvön.

Att bo på en båt istället för en husbil ger oftast större utrymmen, mer förvaringsmöjligheter och ett långsammare sätt att resa. Jag gjorde ju ett inlägg förra sommaren efter att ha pratat med ett par som bor på sin båt på heltid men även har en husbil för lite landsresor. Vi gjorde lite jämförelser mellan båtliv och husbilsliv, läs gärna det inlägget om du tycker det låter spännande.

Ska bli fantastiskt roligt att se och höra om våra vänners upplevelser. Att se dem boa in sig och lära sig en massa nytt. Det ena besättningsparet är ovana på sjön medan den andra besättningen har lång erfarenhet av båtliv.

Jag älskar havet, men jag gillar inte öppna hav. Jag vill ha fast mark under fötterna. Och att bo på en båt i en hamn är ju som att bo på en camping så det är inte alls aktuellt för mig. Roger blir väldigt lätt sjösjuk och han har inget sug heller att bo på en båt. Men vi är väldigt sugna på att möta upp våra vänner och inspektera deras hem och bryggsegla lite med dem.

PS. Pappas båt hette Anna Viking och såldes när han dog för många år sedan.

Publicerat:

i:

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
27°
Soligt
06:2720:51 WEST
SönMånTisOnsTor
32°C / 15°C
38°C / 20°C
40°C / 20°C
40°C / 17°C
35°C / 16°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.