Blåsten och kommande festligheter drog oss ifrån Västkusten in mot land.

De här veckorna är vi fria som fåglarna, vi har inga måsten alls. Vi gör som vi vill och åker dit vi vill utan några tider att passa. Men ett studentfirande vi ville vara med på drog oss från kusten och in till Vimle, Herrljunga. När vi ändå var i krokarna passade vi på att träffa ett par riktigt goda vänner i Hudene.

Firande med bubbel

Anette & Göran (som driver bloggen Husbil Kors & Tvärs) frågade om vi ville komma och fira med dem. Självklart drog vi till Tranås och landade på Hätte Camping, som för övrigt är en fantastisk fin camping. Lugn och fin med kanonbra läge. Välskött och stora platser. Rekommenderas varmt!

När jag parkerat FrankieBoy blev det kramkalas, härligt att ses igen! Vi åt lunch och tog sedan en gemensam promenad med personlig guidning av campingen. Badplatsen ligger alldeles intill men den utnyttjade jag inte alls konstigt nog, för den såg väldigt inbjudande ut.

Tranås

Det dukades fram rosa bubbel och budapesttårta! Jag som normalt inte gillar bubbel detta var gott – oväntat – men roligt att äntligen kunna vara med och dricka bubbel 🙂 Vi firade allt vi orkade, både bubbel och tårta tog slut. Men firandet har fortsatt hela helgen.

Tranås

Middagen tillagade vi på varsitt håll och sedan landande vi med tallrikarna vid deras bord. En kväll som fylldes av härliga samtal innan vi kände att tröttheten tog över.

Utforskade Tranås med cykeln

Ställde faktiskt klockan igår, för jag ville upp och få igång lite tvättmaskiner så jag kunde hänga tvätten innan vi drog iväg på dagens äventyr. Strax efter 10 var vi klara för avfärd på cyklarna tillsammans med Anette & Göran.

Vi passerade småbåtshamnen och vi ledde våra cyklar på Storgatan förbi butiker, vi tog en fika på ett mysigt kafé och sedan handlade vi på ICA. Med fylld cykelkorg rullade vi sakta tillbaka mot campingen. Trots att det var lördag var det studentflak på rull genom staden och när vi stod där och kikade så blev jag så rörd av deras glädje och budskap.

Tranås

Det finns mycket fint i Tranås och vi hade glädjen att kunna upptäcka den här stan på cykel tillsammans med ett par som bor här och kunde visa oss de rätta vägarna och de bästa vyerna.

Tranås

Tillbaka på campingen så blev det fortsatt snack och häng. Jag bjöd herrskapet på middag och sedan spelade vi spelet Carcassonne hela kvällen, så nu är vi invigda i husbilslivet på riktigt 🙂 Självklart har jag beställt en egen upplaga online av spelet!

Tranås

Vad vi firade? Att Anette och Göran slutar jobba på onsdag och nu själva kan styra och göra aktiva val varje dag. Varmaste grattis och hjärtligt tack för en grym helg!

/Anna