Tranås

Vänner och bubbel i Tranås

Blåsten och kommande festligheter drog oss ifrån Västkusten in mot land.

De här veckorna är vi fria som fåglarna, vi har inga måsten alls. Vi gör som vi vill och åker dit vi vill utan några tider att passa. Men ett studentfirande vi ville vara med på drog oss från kusten och in till Vimle, Herrljunga. När vi ändå var i krokarna passade vi på att träffa ett par riktigt goda vänner i Hudene.

Firande med bubbel

Anette & Göran (som driver bloggen Husbil Kors & Tvärs) frågade om vi ville komma och fira med dem. Självklart drog vi till Tranås och landade på Hätte Camping, som för övrigt är en fantastisk fin camping. Lugn och fin med kanonbra läge. Välskött och stora platser. Rekommenderas varmt!

När jag parkerat FrankieBoy blev det kramkalas, härligt att ses igen! Vi åt lunch och tog sedan en gemensam promenad med personlig guidning av campingen. Badplatsen ligger alldeles intill men den utnyttjade jag inte alls konstigt nog, för den såg väldigt inbjudande ut.

Tranås

Det dukades fram rosa bubbel och budapesttårta! Jag som normalt inte gillar bubbel detta var gott – oväntat – men roligt att äntligen kunna vara med och dricka bubbel 🙂 Vi firade allt vi orkade, både bubbel och tårta tog slut. Men firandet har fortsatt hela helgen.

Tranås

Middagen tillagade vi på varsitt håll och sedan landande vi med tallrikarna vid deras bord. En kväll som fylldes av härliga samtal innan vi kände att tröttheten tog över.

Utforskade Tranås med cykeln

Ställde faktiskt klockan igår, för jag ville upp och få igång lite tvättmaskiner så jag kunde hänga tvätten innan vi drog iväg på dagens äventyr. Strax efter 10 var vi klara för avfärd på cyklarna tillsammans med Anette & Göran.

Vi passerade småbåtshamnen och vi ledde våra cyklar på Storgatan förbi butiker, vi tog en fika på ett mysigt kafé och sedan handlade vi på ICA. Med fylld cykelkorg rullade vi sakta tillbaka mot campingen. Trots att det var lördag var det studentflak på rull genom staden och när vi stod där och kikade så blev jag så rörd av deras glädje och budskap.

Tranås

Det finns mycket fint i Tranås och vi hade glädjen att kunna upptäcka den här stan på cykel tillsammans med ett par som bor här och kunde visa oss de rätta vägarna och de bästa vyerna.

Tranås

Tillbaka på campingen så blev det fortsatt snack och häng. Jag bjöd herrskapet på middag och sedan spelade vi spelet Carcassonne hela kvällen, så nu är vi invigda i husbilslivet på riktigt 🙂 Självklart har jag beställt en egen upplaga online av spelet!

Tranås

Vad vi firade? Att Anette och Göran slutar jobba på onsdag och nu själva kan styra och göra aktiva val varje dag. Varmaste grattis och hjärtligt tack för en grym helg!

/Anna

Publicerat:

i:

10 svar till ”Vänner och bubbel i Tranås”

 1. Profilbild för Kors och Tvärs

  Tack för att ni ville dela några dagar av livet tillsammans med oss. Tack för berikande samtal och många skratt. Och middag! Ni är för härliga!
  Kram

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Detsamma, känns skönt att vi gillar att hänga med varandra! Och jag hoppas innerligt vi ses snart igen, kanske i Sverige, annars i Europa när vi båda är där.

 2. Profilbild för Emma
  Emma

  Vilka härliga bilder. Studenterna hade de tur med vädret iallafall. Tranås är ett fint ställe:)

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Tack! Ja de hade himla tur med vädret, lite annorlunda med firande på en lördag dock. Men varför inte liksom 🙂

 3. Profilbild för Ewaluvan

  Blir mer o mer sugen på husbil…. 🙂 Härligt att följa er

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Hahhaah, håll er till båtlivet, det finns för många husbilar nu 🙂

 4. Profilbild för ReiseLinda

  Vilken trevligt träff och absolut värt att fira ”friheten”!
  Har aldrig spelat Carcassonne, men ser att det och Sequence nämns ofta av husbilsfolket. Kanske måste kolla närmare på dessa spel!

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Sequence har jag inte hört talas om, får kolla in det! Ja en ska fira så mycket en kan tänker jag 🙂

 5. Profilbild för Matts Torebring

  Tranås var vår barndomsstad tills början av 70- talet. Det finns mycket trevligt i stan och många vänner har vi där, inte minst Anette & Göran.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Jag har också hängt en del i Tranås i unga år, mina morföräldrar hade sommarstuga i Malexander (jag var typ den enda i min umgängeskrets som kände till den byn före polismorden).

Vädret

Ourique, PT
22°
Växlande molnighet
06:1620:42 WEST
FreLörSönMånTis
30°C / 9°C
29°C / 13°C
29°C / 10°C
29°C / 12°C
32°C / 14°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.