Var 5:e minut

Inspirerad av Annika i Reston så tog jag med mig mobilen på en morgonpromenad förra veckan. Jag brukar antingen ha min riktiga kamera med mig eller inget alls.

Men den här gången valde jag alltså att ta med mig mobilen med inställningen att fota med ett fastställt tidsintervall. Eftersom jag behövde bli påmind när det var dags att fota så funkar ju inte kameran. Eller jo, om jag tog med mig både kameran och mobilen, vilket inte är ett alternativ.

Så översta bilden har jag tagit precis när jag lämnat vårt hus. Jag gick en kort runda den här morgonen, det var kallare än jag trodde och jag frös som bara den för jag hade för lite kläder på mig. Jag valde att ta foto var 5:e minut istället för var 8:e minut som Annika gjorde.

Alla bilder är alltså fotade med mobilen och är endast beskurna till 3:2 format som jag vill ha på liggande bilder. Ingen egen redigering utan bara det som sker automatiskt i mobilen.

5 min – jag har kommit upp till landsvägen
10 min – jag har vikt av från landsvägen ner på en grusväg
15 min – jag har kommit till en av backarna som leder upp till byn
20 min – uppe i byn finns flera fina sitt- & mötesplatser
25 min – andra änden av byn (ja så liten är den) ligger parken
30 min – nere vid landsvägen igen och en annan uppfart till byn
35 min – hemma på min gata igen, det är vårt hus i bilden.

Det här tyckte jag var roligt! Nu har jag inte så många olika vägar att gå på, men jag kan ju fota med olika intervall och bestämma mig att alltid fota åt höger, vänster eller bakåt .. Så det blir nog fler av den här typen av inlägg.

Tack för inspirationen Annika!

Publicerat:

i:

,

41 svar till ”Var 5:e minut”

 1. Profilbild för LillaSyster
  LillaSyster

  Det var ju en rolig idé, den ska jag testa när vantsäsongen är över. =)

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Håller med! Hihi, ja när vantarna inte följer med är det ju lättare att fota utan förfrysa fingrarna. Ha en bra måndag!

 2. Profilbild för Emma

  Vilken rolig utmaning, och fina bilder på det!
  Detta ska jag nog testa på en promenad. Jag måste nog, precis som du, ställa in en påminnelse om att ta bilden… 🙂
  Ha en fin måndag!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Väldigt rolig tycker jag. Roligt om du också provar. Detsamma!

 3. Profilbild för Anita

  Trevligt att få följa med på morgonpromenad. Rolig idé och det är verkligen en mysig liten by ni bor i.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Kul du hängde på! Ja det är en fin liten by tycker vi också.

 4. Profilbild för Znogge

  En kul idé och trevligt att få hänga med på din morgonpromenad!
  Önskar en bra start på den nya veckan!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   En riktigt kul idé av Annika. Roligt du följde med! Detsamma!

 5. Profilbild för Anki
  Anki

  Härliga bilder från din promenad! Kul idé … det måste även jag testa vid tillfälle 🙂
  Ha en fin start på den här nya veckan!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack och ja, häng på vettja! Detsamma Anki!

 6. Profilbild för Channal

  Hej Anna! Tack för promenaden! Så fin och lantlig miljö… ett smultronställe! Den här idén är kul tycker jag! Har tänkt anamma den någon gång när jag kommer ut på en promenad.

  Önskar dig en bra vecka! Må gott och KRAM! Anna

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Roligt du följde med! Hoppas få se liknande bildserie hos dig snart då 🙂 Detsamma och kram!

 7. Profilbild för Mamma C

  Visst är det en rolig idé som Annika kommit på.
  Och det är så skoj att få följa med på promenaden.
  Du/ni bor onekligen mycket vackert. Så vackert med grönskan och landsvägarna.
  Ha en ny bra vecka.
  Kram Carin

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   En väldigt rolig idé! Det blir annat när en ska fota med jämna mellanrum, för då blir det vad det blir, inte det jag hade tänkt. Vi trivs väldigt bra i den här typen av omgivning. Detsamma, kram!

 8. Profilbild för Hanneles bokparadis

  ibland kan jag tag flera bilder på promenad eller på stan, men då måste jag vara ensam 🙂
  Eller några bilder på matlagning, mest som minne, så jag kan upprepa det goda.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jag är nästan alltid ensam när jag promenerar. Smart att fota mat för att minnas och kunna göra igen!

  2. Profilbild för Hanneles bokparadis

   inte kapad, lite hoppigt ibland

 9. Profilbild för bmlarsreseblogg
  bmlarsreseblogg

  Vilken rolig ide´ att ta foton med ett visst intervall under promenaden. Förstår verkligen att du behövde ha telefonen med larm annars hade nog tiden runnit iväg…
  Så fina omgivningar du har att promenera i, speciellt nu när allt grönskar och det börjar blomma. Vi ser fram emot fler promenader!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jag tycker också det var en rolig idé, kanske ni vill göra liknande på era promenader också. Tycker också det är fint här, men gillar ju också guldet och torkan när det kommer. Så alla årstider här passar mig. Det kommer!

 10. Profilbild för Marianne

  Håller med er alla, jättekul idé och jag kommer säkerligen göra något liknande.
  Fin promenad i din omgivning!
  För länge sedan hade jag en bloggvän som filmade vägen till jobbet, det var också rätt kul. Hon blockade mej när jag skämtsamt frågade om hennes pojkvän inte hade något namn eller om han var döpt till ”älskling” jag tyckte det var så opersonligt.
  Ha en fin start på veckan,
  Kram

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Du är redan bra på att fota dina promenader, men att styra upp det lite kan ju vara kul kanske. Tråkigt att bli blockad av en sån fråga. Pojkvännen kanske inte är intresserad av att ha med sitt namn på hennes blogg, men det hade ju varit enkelt att svara det i så fall. Detsamma, kram!

   1. Profilbild för Marianne

    Ja visst, det finns ju fler sätt, min pojkvän/vän.
    Kom precis på att hon har samma namn som du 🙂
    Kram

    1. Profilbild för Anna Forsberg

     Det finns många Annor där ute 🙂 Kram

 11. Profilbild för Ingrid

  Vilken trevlig utmaning och jättefina bilder på dina omgivningar. Dessutom omväxlande trots att du tog en var 5:de minut.
  Ha en fin måndag!
  /Ingrid

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Väldigt trevlig! Tack Ingrid, och detsamma!

 12. Profilbild för Annika

  Hej Anna! Gud vad KUL att du hoppade på detta. Jag brukade också köra femminutersintervaller (har ju kört denna ett par gånger förr), men bara för att det skulle bli lite annorlunda tog jag 8 min denna gång, hihi!
  VISST är det kul att fota på tvång. Det blir så oväntade motiv då. Sedan, så kul att se dig fota med mobilen också. Lika fina foton som alltid. Det sitter mycket hos fotografen och i fotografens öga oavsett kamera. Det bevisar du här.
  TACK får att jag fick följa med på färden, och så roligt att du tog efter min ide! Tycker att du bor mycket, mycket vackert!
  NU stickar jag snart till din del av världen, bara lite lägre norrut. VI hörs per WhatsApp! Precis som du är jag alltid ensam under mina morgonrundor, gillar det.
  Kramar!!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det är en kul idé som jag gärna hoppar på! Smart med olika intervaller, det ska jag också anamma. Roligt du följde med i våra vackra omgivningar. Tycker om att gå själv, men visst kan jag ha sällskap någon gång också. Vi hörs, kram!

 13. Profilbild för Ibod11 - Ingrid

  Kul idé 😀 Kanske testar jag någon gång men jag vill helst inte ha några krav när jag är ute och går. Det här är visserligen ett minimalt krav men det skulle ändå störa min upplevelse lite. Det hindrar inte att jag tycker att det är kul att se dina bilder med 5 minuters intervall och jag fick en fin inblick i hur det ser ut i er närhet.
  Kram

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jag vill heller inte ha några krav alls. För mig är det en kul idé som jag nog kommer göra igen, men bara om och när det passar mig 🙂 Kul du hängde med mig! Kram

 14. Profilbild för JoY

  Kul ide att fota så under en promenad, då får man se sig omkring genom dina fina bilder.
  Blir påmind om att det var några personer som jag träffade på ett kalas. Dom tog selfis vad dom gjorde varje timme och lade ut i en grupp, kanske det var en familje grupp, minns inte.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det finns ju något som heter EFIT som betyder ett foto i timmen, men det ska inte vara selfies utan bara en bild som tas en gång i timmen, så det blir en berättelse om vad som händer under dagen. Kanske det var det? Kul du hängde på min promenad!

 15. Profilbild för Hannas krypin

  Vilket roligt inlägg att läsa. Tycker det ser varmt ut på bilderna och så skriver du att du frös. Intressant det där vilken bild ett gäng bilder kan förmedla.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det var väldigt kalla vindar. Vi har ju vinter här också nu med för oss kalla temperaturer. Men i solen är det ju varmt och skönt.

 16. Profilbild för Äventyret Framtiden

  Jag gillade också Annikas idé om att ta foto var femte minut eller så. Har inte kommit till skott ännu men det blir mobilen även för min del…
  Så roligt att följa dig på din promenad, kul att se hur det ser ut i er närhet.
  Kram

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Visst är det en toppenidé! Ser fram emot dina bilder, kanske jag kommer känna igen mig 🙂 Kram

 17. Profilbild för Kraka

  Vilken fin plats du bor på! Jag har också funderat på att låna Annikas idé med intervallfoton. Men det får vänta tills jag har det lite mindre ”rörigt” omkring mig. Lugna promenader får bli längre fram i vår helt enkelt.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jag håller med! Vi trivs väldigt bra här, bland annat pga omgivningarna. Ser farm emot dina intervallfoto-promenader.

 18. Profilbild för Tony

  Det blev ju fint. EFIT (ett foto i timmen) under en dag var ju populärt för ett antal år sedan. Jag var med en gång, orkar inte vara så strukturerad under hel dag med att tänka på att fota. Men detta under en promenad känns mycket bättre.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jag var också med någon gång på EFIT, men dagarna passar mig sällan. Men har gjort egna EFIT på andra dagar, men nu har jag sällan en telefon eller kamera tillgänglig hela dagen så det blir nog inte igen. Det här var en bra variant.

 19. Profilbild för Sara i Barcelona

  Jag har sagt det förut, och jag säger det igen, sååå mysigt och fint ni bor. Får rysningar av den gröna härliga ängen <3 Min promenad om jag skulle fota exakt hemifrån ser extremt annorlunda ut men är fin och mysig på sitt sätt 🙂 Jag ska försöka köra en liknande tur någon dag 🙂 Stor kram och tack för promenaden!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack! Vi trivs verkligen jättebra här i dessa omgivningar. Tror att din promenad hemmavid är annolunda, men också fin och mysig! Kul om du hänger på med intervallfoto 🙂 Kram

Vädret

Ourique, PT
17°
Klart
06:2520:52 WEST
FreLörSönMånTis
39°C / 17°C
32°C / 17°C
32°C / 14°C
36°C / 18°C
38°C / 18°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.