Februari (Fevereiro) 2024

Vi lämnar vintern bakom oss och har klivit in i den första vårmånaden. Dags att stänga boken om februari som bjudit på både det ena och det andra.

Som vanligt så innehåller det här inlägget massor av länkar till februari månads alla inlägg, men bilderna är inte tidigare publicerade. Dessutom berättar jag lite nytt i texten också och så har jag infört en ny återkommande rubrik! Först ut två inlägg som inte kan stoppas in under någon av de andra rubrikerna.

Månadens känsla

Frustration har präglat februari månad, när vi hade trubbel i paradiset.

Då är det skönt att ha katterna omkring oss, för de påverkar definitivt humöret och lindrar frustrationen. Får mig att andas djupare och långsammare.

Assi i kel-mode

Men nu har vi släppt det och gått vidare för månaden har också gett oss så mycket annat som vi hellre fokuserar på.

Trädgård & odling

Februari är en månad då det inte sker särskilt mycket i odlingen. Jag har skördat den sista kålen, broccolin och blomkålen (som jag odlat för första gången den här vintern, det ska jag göra igen!). Koriandern har tröttnat. Löken och vitlöken står på tillväxt i sålådorna och så har jag tryckt ner lite potatisar som börjat komma upp. Sötpotatisen har jag på rotning inomhus och så har jag lite krukor på verandan där jag sått lite olika blomfrön jag fått av svärmor.

I mars får vi handla grönsaker i affären och äta av det som finns i frysen och på konserveringshyllan.

Gläds åt grönskan och blommorna. Knopparna som blir allt större. Tulpanerna har börjat titta upp över markytan. Och så gladdes jag i februari väldigt mycket åt mimosan, som doftade och blommade.

Foto i fokus

Jag fotograferar ju mycket och det finns ofta många bilder i mina inlägg. Men vissa inlägg handlar specifikt om just fotograferingen.

Det är viktigt för mig med fotoövningar, därför finns min egen fotoutmaning Praktisera med pixlar. Häng gärna på om du vill! Det här har hänt i februari.

Detta är mina redovisningar under februari, övning 3 & 4:

Vårt hus

Ett gäng inlägg brukar det bli om vårt hus, antingen färdiga projekt eller annat som hänt. I februari berättade jag om:

Utsikten mot poolen från altanen efter att stensättningen var klar. Algerna på vita kanten till höger i bild har vi städat bort nu.

Utflykter

Jag berättade att Porto Covo är vår tillflyktsplats, visade bilder med bland annat fräck konst från vår grannstad Almodôvar och så fotograferade jag en del när vi besökte Loulé, Algarve.

Gjorde också en utflykt med vänner till observatoriet för iberiska lodjuret och så visade jag den stilla och fina platsen vi åt vår matsäck på.

Bloggtips

En ny rubrik där jag vill lägga in bloggtips. Det kan vara en blogg jag följer eller ett specifikt inlägg jag verkligen vill tipsa om. Jag tipsade om ett par bloggar i inlägget Tomtar & Vykort. Men under den här rubriken tänker jag att det ska vara något som jag inte redan skrivit om. Alltså nytt innehåll varje månad.

Idag vill jag tipsa om ett inlägg som Julia skrev, hon är sjukskriven just nu och henne läkare sa saker jag blev så glad att läsa om. Saker jag önskar fler utmattade fick höra. T.ex att det är okej att ha roligt fast en är sjuk. Hoppa in till Julia och läs!

Med en snällare vårdplan, Ajli Müller

Väder

Vi hade en vecka i februari med ljuvligt väder, jag t.o.m badade i poolen en dag. De sista dagarna har det varit ”riktiga” vinterdagar med kalla vindar från norr. Men solen lyser i alla fall från en klarblå himmel just nu.

Tacksam för regnet som kommit och ser fram emot att mars också bjuder på några droppar!

Bloggserier

Jag hänger med på olika bloggserier/teman ibland, här är de som jag gjort i februari.

Färgsprakande fredag

Bloggserien som LillaSyster håller i ger webben färg på fredagar. Vi är ganska många som är med och det gör mig så glad. Här är mina inlägg på detta temat:

Alla mina inlägg med färgsprak hittar du här

Selfie

Det blev två inlägg den här månaden i Klimakteriehäxans selfie-serie. Ett handlade om tårar och jag berättade om min pappa bland annat och så handlade ett om TV.

Jag gillar konceptet att göra selfies utan bilder. Att istället svara på frågor som visar vem jag är. Men du får här en selfie, där jag njuter av solen på altanen i februari!

Så stark och skön sol att jag behöver kisa 🙂

Alla mina selfie-inlägg hittar du här

Fem en fredag

Elisamatildas fredagsfrågor har jag svarat på en gång under februari.

Alla mina Fem en fredag inlägg hittar du här.

Månadens bästa bild

Jag blev så väldigt nöjd med den här bilden, som jag inte publicerat tidigare här på bloggen. Så fort jag framkallat bilden så skrev jag ut den och nu sitter den inramad på väggen i vardagsrummet.

Mest lästa inlägget

Det har utan tvekan varit inlägget om värmepumpen som lästs mest. Det fick en ordentlig fart och hamnade högt i sökmotorerna redan samma dag som jag publicerade det.

Totalt blev det 32 inlägg i februari.

Just det, jag har även lagt till en ny länk i menyn, till kategorin ”Tillbakablickar” så det alltid går att snabbt hitta de här & andra summeringarna i efterhand.

Publicerat:

i:

30 svar till ”Februari (Fevereiro) 2024”

 1. Profilbild för Znogge

  Månadens bästa bild är kanon så den kan du verkligen vara nöjd med. Frustration är mindre roligt men dessvärre bjuder livet på händelser som genererar sådan. Hoppas du ska slippa den känslan i mars.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack så mycket! Ibland händer det skit, och vi hoppas mars blir trevligare!

 2. Profilbild för Sara i Barcelona

  Ja, nu är det redan mars… igen 😀 Det rullar på i raketfart verkligen ) Tack för den här månadens inlägg <3 Blåregnet är ju så fantastiskt vackert och doftar ljuvligt, snart blommar det här uppe i bergen 🙂

  Och så roligt att få se en bild på dig, den ser sådär härligt "somrig" ut (fast egentligen vintrig då 😉

  Ha en fin söndag! Kram från ett regnigt Barcelona 😀

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja nu är det snart blomning på blåregnet, det går fort nu. En dröm för mig att ha den i trädgården! Det är så underbart att låta solen stråla mot huden. Tack detsamma, kram!

 3. Profilbild för Hanneles bokparadis

  Vacker vinkel på trädgården på headern, mycket varierande månad för er.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack! Så var det 🙂

 4. Profilbild för Marianne

  Djuren får en alltid att må bra, jag älskar när katter stångas så som Assie gör på fotot. Jag har ju förmånen att få både kissegos och hundgodis nu.
  Månadens bild – wow!
  Önskar dej en fin söndag,
  Kram

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja de stångas enormt mycket båda två. Sombri är nog mer intensiv med det faktiskt. Bra du får kel från djuren nu! Tack detsamma, kram

 5. Profilbild för bmlarsreseblogg
  bmlarsreseblogg

  Tänk att det var nyss du skrev en sammanfattning om Janeiro och nu börjar plötsligt vårmånaderna. Det var verkligen en månad med både toppar och dalar för er del, men så är väl livet.
  Vilken vacker bild på er trädgård i headern.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Eller hur, månaderna går fort! Så är livet tänker jag också. Tack så mycket!

 6. Profilbild för Mamma C

  Äntligen så var vi inne i mars månad.
  Månadens bästa bild är så bra.
  Hoppas mars blir toppen utan trubbel.
  Kram Carin

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jag håller med! Tack så mycket, ja mars får gärna bli lugnare 🙂 Kram

 7. Profilbild för LillaSyster
  LillaSyster

  Nu blev jag påmind om mitt blåregn – det har jag ju glömt att klippa, borde varit gjort i januari……jag ger mig genast ut nu.
  Underbara Assi!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Bra att jag kunde påminna dig! Jag ska ut och fota alla träd och buskar i veckan, ser nu att blåregnet börjar få lite färg så kanske vi snart kan glädjas åt min första blomma ever! Han är gosig!

 8. Profilbild för Channal

  Hej Anna! Vilket väder ni har haft i februari! Underbart. Kul att få se en solig bild på dig också. Såg att du gick i pension när du var 57 år! Vilken lyx! Jag skulle gärna gå i pension… men det är höjt till 67 år!! Helt GALET!! Men jag kan gå när jag blir 64 år… med en futtig pension. Ja, tre år till! Blir 61 i maj. Avis på dig din LYCKOST!!

  Du bjuder på många fina bilder på naturens under! Ha en skön söndag! KRAMAR Anna

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Fantastiskt väder har vi. Visst är det lyxigt, men det är också ett medvetet val genom hela livet. Sparat och undvikit utgifter sedan jag var 24 år för att kunna gå i pension tidigt. Så jag känner mig inte som en lyckost, utan jag har gått i mål efter en lång och inte alltid lätt väg. Kul du uppskattar mina bilder! KRam

   1. Profilbild för Channal

    Hej igen Anna! Önskar att jag hade varit lika klok som du när jag var 24 år! BRA KÄMPAT!!

    Må gott och KRAM! Anna

    1. Profilbild för Anna Forsberg

     Tack! Klok vet jag inte, snarare frihetstörstande 🙂 Detsamma, kram

 9. Profilbild för Micke

  Allt kan ju inte vara som en ”räkmacka” hela tiden, ibland strular något till sig men allt som oftast löser det sig i slutändan, inte kul ändå förstås, absolut inte.
  En ”Assi” borde alla ha, sötis där.

  Ha nu en fin söndag.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Livet är nog sällan en räkmacka hela tiden, men vi glider gärna med när det är det 🙂 Ja du vet ju glädjen av att ha katter nära. Detsamma!

 10. Profilbild för Anita

  Bra sammanställning av dig som vanligt. Och månadens bild! Fantastisk! Den kan du verkligen känna dig stolt över. Skönt att lägga eländet med värmepumpen och kyl/frys åt sidan. Och nu har vi gått in i första vårmånaden … ljuvligt!
  Ha nu en fin inledning av mars månad!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack så mycket, jag är väldigt glad för den bilden! Ja nu går vi in i våren!

 11. Profilbild för Anni

  Jag älskar larver och skalbaggar, men är mycket försiktigare med sötnosarna sedan de olika varianterna av processionsspinnare visat sig finnas inte bara på Gotland utan även ute i Europa. De sötaste larver som sprider sådant elände.
  Slår bort de tankarna och njuter av att din sötnos bara är på bild.
  Kram!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Denna är inte en processionslarv, utan en nån variant av gräsulv tror jag. När vi hittar bon i träden med processionslarven så eldar vi upp bona. Denna är bara söt 🙂 Kram och tack för alla kommentarer!

 12. Profilbild för Ibod11 - Ingrid

  Du har så många fina bilder men jag håller med om att den här månadens bild har en riktig wow-känsla 😀 Men jag föll verkligen för den fina bilden på Assi i kel-mode också. Jag hade svårt att lämna den och gå vidare. Sååå fin <3
  En fin sammanfattning som vanligt.
  Kram

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Vad roligt att du gillar min favoritbild. Assi är en riktig linslus 🙂 Tack! Kram

 13. Profilbild för Lillan Kind

  Så roligt att få se en selfie på dig. Då får man ju se konkret hur du sitter där och njuter i solskenet 🙂 Jag har inte heller med bilder på mig själv så ofta i bloggen, för jag befinner nästan alltid bakom kameran. Men ibland händer det.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jag tycker det är ganska ointressant med bildselfies. Men jag tycker om att veta vem som är bakom en blogg, så någon bild emellanåt är trevligt, så då får jag försöka bjuda på det också tänker jag 🙂

 14. Profilbild för Ajli

  Så snällt skrivet och länkat, det uppskattar jag verkligen! Jag gillar dina sammanfattningar i allmänhet som är så gedigna, men jag såg din kommentar och vill säga att jag är genuint glad åt detta. Och jag tror faktiskt att fler sjukskrivna också skulle bli glada av att få dessa kloka råd från sin doktor 🙂 <3

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Vad roligt att jag kunde göra dig glad också, du gjorde mig ju glad med ditt inlägg!

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
13°
Mestadels molnigt
06:5120:12 WEST
LörSönMånTisOns
24°C / 12°C
24°C / 11°C
26°C / 9°C
25°C / 8°C
24°C / 8°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.