öga mot öga

Min redovisning av ”Öga mot öga”

Det här har varit en riktigt bra övning (övning nr 3) för mig. Jag har verkligen nyttjat alla tillfällen då jag fotat djur att se till att linsens öga är i samma höjd som motivets ögon.

Jag har inte varit så noga med detta tidigare, det har hänt, men jag har inte varit konsekvent. Så tack vare denna övningen har jag nu massor av bilder som är bra mycket mer intressanta än innan.

Inga människor har jag fotat, det har bara blivit djur i en salig blandning. Fast som vanligt en massa kattbilder. Översta bilden är dock inte Assi, utan Simba, Cathinka & Martins katt.

Alla bilderna är inte så att öga möter öga – men de är alla i (nästan) samma ögonhöjd som min, vilket ju var det som övningen avsåg att träna på.

Avslutar med några bilder som visar hur de flesta bilder ser ut i datorn när jag fotat katterna 🙂 De som jag normalt slänger i papperskorgen. Djur är svåra att fota, men så roligt när det blir lyckat!

Så nu när jag tränat in det här tänket så hoppas jag att jag fortsätter att anpassa mig till motivets nivå. När jag fotade fåren så var en god vän med, som blivit inspirerad av mig att damma av sin systemkamera. Hon skickade bilder till mig där hon fotat sina hundar springandes på stranden, hon hade satt sig i sanden och fick så jättefina bilder! Så hon blev ännu mer inspirerad. Exakt det är vad jag vill åstadkomma med de här övningarna. Både för mig och dig, om du vill.

32 svar till ”Min redovisning av ”Öga mot öga””

 1. Profilbild för Cathinka

  Titta, kan det vara världens sötaste katt( okey då katter😍) som modellar idag.
  Bilderna blir så mycket mer levande när man anpassar nivån till ögonhöjd!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Hahaha, han är väldigt fin Simba! Han också 🙂 Ja det blir väldigt mycket mer levande.

 2. Profilbild för MartinI
  MartinI

  Dom är ju för goa & söta de små katterna på dina urfina bilder. Knasigt vad man kan fullständigt falla för dom små liven…och jag som trodde att jag bara var en hundmänniska och inte tyckte så mkt om katter. Men jag älskar ju djur så att Simba skulle få mig dit han ville när vi tog hand om en liten vildkatt som dök upp för drygt 4 år sen under ”pandemitider” var väl kanske en lågoddsare när man tänker efter. Fotogeniska är dom dessutom de små rackarna.. Nu ”styr” han och hans storebror Tintin våra liv och jag stortrivs med det i vårt nya liv här i paradiset Portugal.

  PS. Kul att vår lilla Simbis är med på dina foton idag och det var som vanligt härligt & kul att träffas igen och ha er här hos oss himma i Luz denna gången. Vi ses snart igen!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja, de äger oss totalt de goa katterna & Tintin så klart! Tack snälla! Ser fram emot att hänga snart igen. Kram

 3. Profilbild för LillaSyster
  LillaSyster

  Men det är fartfyllda bilder du slängt.
  Verkligen inspirerande och kattbilder kan det väl aldrig bli för mycket utav=)

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Visst är det, men jag vill ha skärpa 🙂 Håller med om att det inte kan bli för mkt kattbilder!

 4. Profilbild för Sara Bava

  Åh, nu värms mitt hjärta av att se alla fina djurfoton <3 Underbart! Tänker inte välja en favorit då jag tyckte att alla var fina 🙂 Diskborsteträden har vi här också, så himla coola tycker jag och dom ser verkligen precis ut som en diskborste för flaskor som jag aldrig ser numera i fysisk form, alltså själva diskborsten 🙂
  Stor kram!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack snälla! Diskborsteträd var ett kul namn 🙂 Älskar vårt flaskborststräd, blommar flera gånger varje år och den röda färgen är så starkt lysande. Kram!

 5. Profilbild för Marianne

  Så kul att du inspirerar din vän till att plocka fram kameran.
  Bilden där Assi gömmer sej, hur många av den sorten får en inte när djuren är motivet? 🙂
  Ha en fin dag,
  Kram

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja det är roligt att hon också fotar igen! Eller hur, de är snabba de söta rackarna. Tack, kram!

 6. Profilbild för bmlarsreseblogg
  bmlarsreseblogg

  Så fina bilder på dina fina fotomodeller! Vi får tänka till på detta när motiven bli sådana.
  Vad kul att din vän dammat av sin systemkamera. Det är verkligen en enorm skillnad mot att plockaa av fram mobilen även om vi sa nvänder den också ibland.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Min bildström är i princip tom numera. Märker det när jag ibland vill skicka en bild till någon.. jag har inga i telefonen längre 🙂

 7. Profilbild för Annika

  De allra bästa modeller du kan få. Fast kanske inte alltid så samarbetsvilliga, och det är grejen 😉
  Du har lyckats jättefint. Underbart söta katter. Fårbilden är jättefin och min favorit, tror jag. Just det där att gå ner på motivets nivå.
  Du inspirerar många att damma av gamla systemkameror. DET tackar VI för.
  Kramar!!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack snälla, så glad för mina små modeller som håller sig nära oss mest hela tiden. Kram!

 8. Profilbild för Susjos

  Så fina bilder, inte minst på Assi och Sombri!
  Ha det fint!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack snälla, detsamma!

 9. Profilbild för Hanneles bokparadis

  Snyggt med flaskborstträdet bakom missen, spännande bild med får.

  1. Profilbild för Hanneles bokparadis

   Fint med det ensamma fåret som ser ut att titta på fotografen.

 10. Profilbild för Eva Dramin

  Blir verkligen ledsen när du skriver att denna gamla hundbild är ful. Denna bild av en fin hund är så bra. Men kanske har du inte fotat den själv. Och kanske är det därför du tycker att denna fina hund är ful.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Bilden är min, jag har tagit den här i omgivningarna.

 11. Profilbild för Kraka

  Trevligt med så många kattbilder. Jag älskar katter, ja jag till och med föredrar kattsällskap framför människor många gånger. Jag behöver lugnet och är det något katter är bra på så är det att sprida lugn.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jag håller helt och hållet med dig där!

 12. Profilbild för Karen
  Karen

  Very nice shots Mrs. xxx

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Thank you, my friend!

 13. Profilbild för Åke

  Snyggt 🙂

 14. Profilbild för Susanne

  Det är verkligen riktigt fina bilder som du visar oss. Svårt att hitta någon favorit då alla är fina på sitt sätt. Ska jag välja någon så fastnade jag lite extra för bilderna på fåren där du tagit med förgrund och omgivning men närbilderna på dom vackra kattögonen är magiska. Toppen!!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack så mycket! Roligt att du gillade dem.

 15. Profilbild för Ulla

  Du har verkligen lyckats med din övning! Helt underbara bilder. Den på Simba t.ex, där smälter jag ju direkt. Såå fin! Djur är ju inte det lättaste att fota. Det är en utmaning att få till så fina bilder. Bra gjort!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack så mycket, vad roligt att du tycker det!

Vädret

Ourique, PT
22°
Växlande molnighet
06:1120:57 WEST
TorFreLörSönMån
24°C / 12°C
30°C / 12°C
34°C / 14°C
36°C / 19°C
35°C / 16°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.