En superskön lördag

Så här kan en lördag se ut hos oss. Det gjorde den i alla fall den här helgen. En dag med många olika njutningar.

Efter ett par dagars regn var det fint att se att molnen skingrades och den blåa himlen kom fram igen.

Mjukstart

Börjar ju alltid dagarna med en mjukstart, när jag jobbade så blev det alltid jobb på morgonen men inte längre. Utan det är en stund för mig själv i soffan där jag läser bloggar och redigerar bilder när Roger sover. Vid halvåtta-åtta går jag ut på balkongen där jag möter två underbara och väldigt gosiga katter, ja hungriga också så klart. Bilderna är inte från i lördags, men ändå ganska nytagna.

Löprunda

Efter småbusarnas frukost så satte jag på mig löpkläderna och gav mig ut. Jag älskar att springa (jogga) men har inte gjort det sedan i september av olika anledningar så nu behöver jag stärka upp musklerna igen.

En kort runda (jag räknar varken steg eller km, bara njuter) där jag blandade jogg med snabb promenad gjorde mig så lycksalig. Kroppen kan. Den minns och den vill. Jag vill! Men för att min rygg och knän (som båda har skador sedan länge) inte ska ta för mycket stryk så blir det flera vilodagar emellan turerna, åtminstone till att börja med.

Stor frukost

När jag kom hem hade Roger förberett min frukost av yoghurt och nötter/frön & kaffe, men jag gjorde även ett par mackor (glutenfria frallor) med ost och coleslaw på (jo det är en oslagbar kombination, lovar!). För när det skulle bli lunch var oklart och jag hatar att vara hungrig, så lika bra att äta ordentligt.

Regnbåge

Ett par droppar regn och en vacker regnbåge kom fram! Och precis när den dök upp stod jag och tittade ut genom fönstret. Skatten ligger i hörnet på vår tomt, det är tydligt på den översta bilden! Men sen flyttade sig regnbågen bortåt, men tänker det är för att ingen ska hitta skatten. Så jag får väl gå ut och gräva upp det där hörnet nån dag… hjälper du till?

Faktiskt två regnbågar

Vänner, lunch & aktivitet

En varm dusch och sedan var jag klar för att packa ihop mig själv och symaskinen för att gå till grannen. Där hängde jag hela dagen för vi hjälptes åt att måtta, nåla och sy (förkorta och fålla) hennes gardiner till deras stora vardagsrum. Jag hade börjat här hemma, men har för liten yta för att lägga ut gardinerna, de var i olika material och öljetterna satt på olika höjd. Det var med andra ord helt utanför min kunskapszon för att få dem i samma höjd med bara ett måttband.

Att göra det hemma hos dem där vi kunde mäta ut genom att hänga dem på rätt plats direkt och sen också hjälpas åt att nåla, ja det var mycket mer effektivt. Och dessutom så mycket roligare att göra det ihop! Och det blev så bra, hon blev jättenöjd och kan nu dra för gardinerna så de får lite mer privacy i sitt hus.

När vi var klara med gardinerna så messade jag Roger och sa att han kunde komma. Vi var inbjudna på lunch, en riktigt god vegetarisk curry med ris. En stund i soffan tillsammans efter maten, där jag visade henne lite om bloggandet som hon är sugen på att börja med. Sen stack vi hem för att hinna se skidskytte-VM och längdskidorna från Canada.

Skidor & pyssel

In emellan skidtävlingarna fick så klart Assi & Sombri kvällsmat och så målade jag lite i målarboken där jag färglägger kakelplattor. Det var längesen jag ägnade mig åt det, så det var riktigt roligt.

Att inte ta hänsyn till färgskalor eller symmetri är befriande, men jag behöver öva på att bara göra, inte tänka. På den mittersta bilden kunde jag låta bli att hålla det enhetligt, på den vänstra så är färgkombinationen inte särskilt snygg, för jag bara tog en penna utan att fundera på färgen. Den längst till höger använde jag samma färgpennor till en hel sidas olika mönster och varierade mig så mycket jag kunde.

Ost & vin & film

Vår middag blev ostbricka och ett glas rödvin framför filmen ”American Fiction”, den var inte särskilt bra, tycker jag.

Publicerat:

i:

, ,

36 svar till ”En superskön lördag”

 1. Profilbild för LillaSyster
  LillaSyster

  Teamwork! Snart kommer du att få fler syuppdrag, det är jag säker på. Ha nu en bra alla hjärtans dag! Kram

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Hahah, jag vet inte om jag vill ha några syuppdrag, men det är ju väldigt roligt att kunna hjälpa till. Detsamma, kram!

 2. Profilbild för Anki
  Anki

  En skön lördag! Kul att få hänga med under din dag … njuter av dina fina bilder!
  Önskar dig en fin onsdag!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack för att du följde med! Detsamma!

 3. Profilbild för Hanneles bokparadis

  Låter härligt, för mig räcker liten promenad till busshållplatsen före frukost och vinka av maken.
  Jag är barnsligt förtjust i regnbågar, ser vädret så ut springer jag snabbt ut på altanen!
  (Nyligen fick en irakisk kvinna några dagars fängelse för att hon bar regnbågsörhängen offentligt!!)
  Kul pyssla med grannen, jag hjälper femtonåriga barnbarn ibland.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Älskar regnbågar med, både att få se den och vad den symboliserar. Blir så ledsen för sånt!

 4. Profilbild för Znogge

  Visst är det roligare att göra att göra saker tillsammans och ett gott teamwork brukar bli bra. Vilken trevlig och bra lördag det blev. Kanske finns skatten där även om den inte är i form av pengar.

  Önskar en fin alla hjärtans dag <3

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det blev en bra dag! Så kan det vara, kanske skatten är något jag inte ens kan föreställa mig. Tack detsamma!

 5. Profilbild för Anita

  Lät som en trevlig lördag, kul att hänga med. Roligt med grannar som man trivs med. Bra teamwork där. Härligt att vakna och möta två gosiga katter. Och den regnbågen … den var inte att leka med. Nog tycker jag mig se en guldskatt i slutet av den. Ser till och med ytterligare en regnbåge, lite svag men ändock en regnbåge.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Vad roligt du följde med! Ja det var två regnbågar, det är ofta det och faktum är att ofta ser jag hela bågen! Åh ser du skatten, jag behöver kanske inte gräva då 🙂

 6. Profilbild för bmlarsreseblogg
  bmlarsreseblogg

  Vilken härlig lördag! Variationsrik med motion, avkoppling, trevligt umgänge, god mat osv. Vi saknar våra joggingturer som vi hade förr, eller åtminstone den underbara känslan när det var gjort och kroppen fått jobba. Numera får vi nöja oss med raska promenader och det räcker för att pulsen ska höjas.
  Så fina bilder på pälsklingarna!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja det var en finfin lördag! Raska promenader är inte fel det heller, men det är inte lika roligt tycker jag 🙂 Tack!

 7. Profilbild för Micke
  Micke

  Har joggat ett par ggr i mitt liv, men jag tröttnade och blev en soffpotatis istället. 😂
  Men jag går ju 20.000 steg varje dag inom yrket, det får räcka.

  Vackert med regnbågar tycker jag.

  Ha det fint nu.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Hahah, så kan det ju vara. 20 000 steg om dagen är banne mig inte fy skam, det kommer jag nog aldrig upp i. Men jag räknar som sagt inte heller. Detsamma!

 8. Profilbild för Mamma C

  Vilken härlig lördag du/ni haft.
  Kul när man kan hjälpa andra med något.
  Jag har inte sprungit sedan maj förra året. Inte på grund av några skador utan att vi fick Ixa. Jag går numera en långrunda varje dag med henne istället. Men det rycker lite i springtarmen när du skriver om löpning.
  Ha en fin och bra Alla hjärtans dag.
  Kram Carin

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det var en riktigt bra dag och visst är det kul när en kan vara till hjälp. Den där springtarmen kan vara jobbig när man väckt den 🙂 Men kul är det! Detsamma, kram!

 9. Profilbild för Marianne

  Det låter som en härlig dag, men lagom blandning av allt. Roligt att ni kunde hjälpas åt med gardinerna och så fick ni god lunch också, goda grannar! Kissarna vill väl beklaga sej över att det gått för lång tid sen gosandet och måste ta igen det.
  Regnbågarna slutade ofta i nån av våra hagar i Länghem, men vi hittade aldrig några skatter, bara golfbollar och hästskor.
  Ha en fin Valentins dag,
  kram

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det är bra grannar och nog klagar katterna på att det tar lång tid mellan gos, blir ju inte varje dag heller då jag inte vill utmana min allergi för mycket. Hästskor är inte fel, det är fint. Detsamma önskar jag dig, kram

 10. Profilbild för Äventyret Framtiden

  Räknar steg gör inte jag heller, tror att stegen inte bryr sig om att bli räknade utan är mera inne på att jag ska må bra.
  Tveka inte, gräv i hörnet. Vad väntar? Någonting spännande kanske? sen har du en liten plätt att så morötter i så där bara.
  De där pälsklingarna, wow, wow säger jag, så fina de är.
  Ha en fin Alla Hjärtansdag ni båda, ja alla fyra!
  Kram från oss båda!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Gräver inte onödan.. har ju en egen grävskopa 🙂 Men han är upptagen med annat, så skatten får ligga till sig 🙂 Önskar er också en fin dag! Kram

 11. Profilbild för Kraka

  Var tvungen att kolla min blogg vad jag gjorde i lördags. Att jag var ledig hela helgen kom jag ju ihåg och också att jag var ute på kvällen på fredagen. Men det är lätt att dagarna flyter ihop när ma gör ungefär samma varje dag.
  Mysig med dina katter de är så fina.
  Ha en fin Alla hjärtans dag! (Firar men den i Portugal?)

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det är ju bra du skriver dagbok så du lätt kan kolla 🙂 Jag kollar in de flesta av dina inlägg, men jag kommenterar inte varje gång längre. Vi tycker också våra katter är fina 🙂 Ja den firas här också, hur utbredd den är vet jag inte. Vi firar inte själva – vi har vår kärlek och hyllar den varje dag. Behöver inte särskild mat, kort eller andra prylar för det.

 12. Profilbild för Annika

  Jag räknar steg, erkänner det rakt av. Vill komma upp i 10,000 om dagen, helst fler.
  Men somliga drar blir det inte så.

  NU, din lördag. DET var också en bättre sådan, precis som för mig i lördags 🙂
  Så skönt att du numera bara kan ta det lugnt.

  Säger det igen, platsen du bor på är gudomligt vacker. Där skulle jag trivas toppen jag med. VACKER och vilsam.

  Katterna, så fina de är! GULLIGA!

  Kramar och ha en fin och bra V-dag idag!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Räkna på du! 🙂 Ja din lördag var inte heller fy skam, verkligen inte. Du är så välkommen att bo här några dagar och prova 🙂 Kram tillbaks!

 13. Profilbild för Ibod11 - Ingrid

  Vilken skön dag 😀 Fint att du känner att det går bra att jogga och jätteklokt att ta det lite försiktigt för att kroppen ska hålla. Katter, god frukost, intressen, goda grannar som du hjälpte och sedan fick god mat av, lite målarboksfärgläggning etc, vilken bra sammansättning på en fin dag 😀 Jag målar också en hel del i sk mindfulness-målarböcker och det är väldigt rogivande. Numera blandar jag färgerna utan att tänka efter särskilt mycket. Ibland blir jag förvånad över att det blev så bra och ibland blir jag inte alls lika nöjd. Men det är inte det som är det viktiga utan det är själva processen 😀 Målarböckerna slänger jag ju efter att de är fullmålade.
  Kram

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det var en bra dag! Ryggen är inte så glad just nu, men jag hoppas jag kan ta en tur igen i helgen. Mindfulness-böckerna är så roliga att måla i! Jag slänger också efterhand som de blir fullkladdade 🙂 Kram!

 14. Profilbild för Channal

  Hej Anna! Vilken härlig start på dagen och gardinerna är jättefina, tycker om färgerna. Bra att hjälpas åt, det blir mycket roligare också. Mysigt med katterna och vilken regnbågen! Jättevacker natur där du bor.

  Må gott och KRAM! Anna

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det var en bra start och perfekt att göra såna saker tillsammans. Vi tycker också vi bor i ett fint område. Detsamma, kram!

 15. Profilbild för Stefan

  Jogga, hmmmm…..
  Motion är bra, motion är nödvändig, men jogga 🙂
  Har i alla mina år avskytt löpning, även under min karriär som fotbollsspelare. Jag vill ha en boll med när jag tränar, oavsett om det är en fotboll, handboll eller tennisboll 🙂
  Fast, bra gjort.
  Skidskytte har väl hittills varit en katastrof resultatmässigt, men i stafetterna….då jäklar.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Rörelse är bra oavsett hur en gör den. Det är ju bra att det är roligt för då blir det gjort tänker jag. Jag har spelat handboll i många år, men fotboll har jag inget intresse av alls. Vi är olika 🙂 Nej det har verkligen inte varit ett underhållande VM hittills.

 16. Profilbild för Sara i Barcelona

  Anna! Låter som en riktigt mysig lördag 🙂 Jag har sprungit mycket också i mina dagar. sprang Göteborgsvarvet 2 år i rad precis innan vi flyttade hit, bland det roligaste jag har gjort 🙂
  Nu kör jag annan träning då jag inte riktigt gillar att springa här mitt i stan, inte riktigt samma känsla. Dock har jag tänkt mig att springa ett lopp den 5 maj, så får börja löpträna lite 🙂
  Roligt att sy, och gardinerna blev fina!
  Kramar!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det var en bra lördag! Jag har inte sprungit så mycket och så långt, max 10k. Men jag tycker det är roligt. Tyvärr har jag fortfarande en öm rygg så det blir inget mer jogg på några dagar till. Får nog springa kortare än vad jag kan, för ryggen gnäller för länge tycker jag. Jag tränar inte alls, bara rör mig numera. Ordet träna triggar mig, bloggat om det ifall du vill läsa. Lycka till med förberedelserna för loppet. Kramar!

   1. Profilbild för Sara Bava

    Läste! Och förstår ditt resonemang, helt klart! Ett ord kan verkligen trigga oss på olika vis 🙂 Jag blir glad av ordet träna, kopplar det till nåt positivt, men så känner jag även med ordet rörelse 🙂 Träna är för mig kanske mer den disciplinerade varianten hehe, men jag gillar båda som sagt 🙂 Härligt att du upptäckte dansen, det är ju verkligen ett underbart sätt att röra sig på och man glad av det <3 Ta hand om dig och ryggen!

    1. Profilbild för Anna Forsberg

     Jag blev oxå glad av ordet träna förr 🙂 Jag gillar att vara aktiv på olika sätt. Tack snälla!

 17. Profilbild för Matilda

  Häftigt att kunna fånga regnbågens slut så nära!
  Det lät i övrigt som en väldigt produktiv och fin lördag 🙂

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja det var väldigt kul att se det så nära! En bra lördag helt klart!

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
13°
Mestadels molnigt
06:5120:12 WEST
LörSönMånTisOns
24°C / 12°C
24°C / 11°C
26°C / 9°C
25°C / 8°C
24°C / 8°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.