Sovrummet -> plåtis kontra husbil del 2

När en flyttar från en 8,4 lång husbil till en 6,4 lång plåtis, som dessutom både är smalare och lägre så upptäcker en skillnader. Idag berättar vi om sovrummets upptäckter!

Vi som bor på heltid i vår bil har höga krav på sovkomforten. Ni som följer oss vet att vi hade problem med madrasserna i FrankieBoy, men trots det var det ruskigt sköna sängar i Frankie.

I Vega är sängarna inte lika sköna, inte heller lika stora (varken lika breda eller långa). För att få mycket bagageutrymme gillar vi att sängarna är placerade ganska högt. Vi använder gärna ”diket” mellan sängarna och i Vega är det ett väldigt smalt utrymme som blir trångt om en vill stå där och klä på/av sig. Men det går. Förstår ju att i en mindre bil blir det mesta mindre.

Det finns ett par högtalare i sovrummet i Vega, det är riktigt lyxigt och något som vi gillar skarpt. Facken för telefoner och annat en vill ha intill sängen på natten är superdumma i Vega, det är bara hål i plasten. Tycker inte de var bra i FrankieBoy heller. Vi har USB-uttag vid ena sängen i Vega, men vid båda sovplatserna i FrankieBoy.

Högtalare, korkade fack vid sängen och de härliga fönstren.

Vi har en extrasäng till Vega, men den står kvar i Sverige just nu. Det tycker vi är en grym feature! Den kan vi använda som enkelsäng när vi fäller upp stora sängens huvudända för att kunna förvara cyklarna inne i bilen (för framtida helgutflykter t.ex.). Då blir det en enkelsäng ”kvar” av dubbelsängen, om en stoppar i kilen över diket, framför den uppfällda delen.

Belysningen i sovrummet är mycket mysigare i Vega och vi gillar att bakdörrarna och fönstren i bakdörrarna går att öppna för ordentlig ventilation och utsikt när möjlighet ges. Vi har också ett vinterdäcke som vi kan sätta fast på insidan av dörrarna, se översta bilden.

Fjädringen i FrankieBoy är ribbor under madrasserna. I Vegas sängar är det Frolis bäddsystem, vilket ska vara mer hållbart. Både i FrankieBoy och Vega har vi 6cm tjocka bäddmadrasser, exakt likadana inköpta på Svensk Madrassdesign.

Kanske vi byter ut madrasserna på sikt till tjockare och skönare, för de är ganska tunna, i alla fall om vi jämför med FrankieBoys. Kanske det bara är en vanesak. Vi får se. Vi sover i alla fall bra och vi har inte ont i kropparna när vi vaknar, så det verkar som att våra kroppar trivs med sängarna i Vega. Men trots strulet med madrasserna i Frankian så vinner FrankieBoy kampen i sovrummet, inlägg om sovrummet i Frankie kan du läsa här!

Den översta bilden visar hur det ser ut när vinterskyddet sitter på insidan av dörrarna, fotat från passagerarstolen.

Del 1 – köregenskaperna
Del 3 – köket
Del 4 – driften
Del 5 – badrummet
Del 6 – förvaring
Del 7 – salongen

/Anna & Roger

Publicerat:

i:

,

4 svar till ”Sovrummet -> plåtis kontra husbil del 2”

 1. Profilbild för Christel

  Fanns vintertäcket bak med som standard i Vega? Hur sätts det fast? Tack för att ni delar med er.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Nej det är nog inkluderat i vinterpaketet hon var utrustad med. Sätts fast med clips som sitter i ramen runt dörrarna

 2. Profilbild för Henrik Holgersson
  Henrik Holgersson

  Vad är det för fel på förvaringsfacken vid sängen dom ser ju bra ut?

  Mvh Henrik

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   De är hårda (& ljudliga när en sover) samt fel format och placerade fel 🙂

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
16°
Klart
06:2320:54 WEST
MånTisOnsTorFre
28°C / 14°C
30°C / 13°C
33°C / 14°C
36°C / 16°C
37°C / 17°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.