Vår trädgård genom vänners ögon

Vår trädgård genom vänners ögon

I förra veckan hade vi under ett dygn besök av våra vänner som bor i Estremoz, som också ligger i Alentejo men närmare Spanien. Vien är en makalös fotograf och här är hans bilder!

Det är kul att se att flera av hans vinklar är bilder jag själv också fotat, men det roligaste är att se hur han tolkar de bästa vyerna i vår trädgård och är kreativ med sin utrustning. Så hoppas du njuter lika mycket jag som jag när du bläddrar igenom de här bilderna.

Självfallet har de ett Instagramkonto @travellingfortea med massor av bilder!

Vill du se mer av hans och Elizabeths bilder och läsa om deras spännande liv, så kika in på deras blogg också.

Det är endast översta bilden som är beskuren, alla andra är i sitt originalformat och helt oredigerade av mig.

Publicerat:

i:

,

28 svar till “Vår trädgård genom vänners ögon”

 1. Det är ju sååå vackert tycker jag, foton som verkligen gör att man ju ”nästan” är på plats själv.
  Frugans grabb har också sådana där lådor som de odlar i på sitt lantställe.
  Helt perfekt för ändamålet de där lådorna, fast grabben där kör med pallkragar.

  Ha en underbar söndag.

 2. Vilka härliga bilder och vilken duktig fotograf. Samtidigt skoj att se hur man ibland kan ”luras” med olika objektiv, som när mäklaren fotograferade vårt lilla kök och gästrum och de plötsligt såg gigantiska ut.
  Visst har ni skapat er en underbar miljö!

  • Ja han är väldigt duktig och eftersom jag inte har några objektiv så är det extra kul att se resultaten med dem. Ja när vi sålde lägenheten i Sverige så tog mäklaren kort med stativ, minst två i varje läge. Då kunde de redigera utanför fönstren med blå himmel och lägga bilderna på varandra, så det blev en känsla av strålande sol Och starkt ljus även om det var en mulen och mörk dag.

 3. Vilket paradis =)
  En helt underbar trädgård och läckra skuggor av planteringarna. En rostig drömfångare och stolen med fågelbadet – helt i min smak, jag har ju liknande grejer själv. Ha en bra söndag!

  • Tack, ja här har vi det himla bra! Vårt hårda arbete under 1,5 år har gett det resultat vi ville ha och nu njuter vi väldigt mycket, även om vi har en hel kvar att göra (men går inte lika fort längre). Ska kolla lite mer på din blogg, bakåt i tiden. Har ju precis ”hittat” dig.

 4. Så fina bilder från er trädgård. Jag förstår att det är roligt att se foton som någon annan tagit.
  Kaktusarna är otroligt vackra!
  /Ingrid

 5. Väldigt vackra bilder och givetvis väldigt roligt att se sitt hem genom någon annans kamera och annans ögon som ju kameran blir.
  Och extra roligt blir det just med byte av objektiv där man får fram mer specifika detaljer.
  Ni har verkligen lyckats få trädgården och området runt huset att grönska och bilderna visar ju också hur torra omgivningarna är. Så väldigt både snyggt och smart med allt det grå gruset som ni lagt ut.
  Intressant också att läsa om vännernas tankar om valet med just Portugal. Och för deras del blev valet av Portugal ett ”enklare alternativ” med tanke på deras pass.
  Och vill man finns ju egentligen nästan alla möjligheter att bo där man vill. Gillar just den tanken.
  Har ju också gjort ett aktivt val och det ena valet utesluter ju inte ett annat.
  Så glad att ni känner att ni hamnat rätt.

  • Ja det går ju åt en del vatten, men försöker att välja växter som inte kräver vattning när de etablerat sig. I odlingslådorna vattnar jag varannan dag. Jag gillar också den möjligheten att kunna välja var en vill bo och exakt, det ena utesluter inte det andra! Tack

 6. Fantastiskt vackra bilder och så fint fångade ur olika perspektiv. Bra jobbat där och tio plus i kanten med guldstjärna till din fotograferande vän!
  Ni bor så vackert och så härligt, hemtrevligt och och och….

 7. wow, vilken fantastisk utsikt och helt underbar trädgård. Fina bilder. Förstår att det känns speciellt att se vad någon annan väljer att fotografera i ens hem. Det ser mysigt ut på många sätt, jag gillar de där pelarna(de har säkert ett annat namn) vid entrén.
  Allt gott!
  Kram Christina

 8. Fantastiskt fina bilder av ett proffs till, för dina bilder är faktiskt lika proffsiga. Gillar hans sätt att fokusera eller ta makrofoton. Annorlunda och suveränt bra enligt mig:-)

 9. Vilket underbart ställe ni har med mycket grönska och planteringar. Det syns att mycket är nytt så ni verkar ha jobbat hårt. Kul att få det förevigat genom någon annans kamera, snyggt blev det!

  • Tack, ja vi stortrivs här. Ja visst har vi jobbat hårt, för det är så kul och vi gillar att skapa vårt lilla paradis. Håller med, Vien är bra på att fotografera!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Translate »