förvaring kök

Våra egna lösningar i Vega

Det finns en massa bra lösningar i Vega, men vissa speciallösningar har vi faktiskt ändå gjort.

Vi har fått flera frågor om hur vi gjort med hinkarna och köksinredningen. Så ska försöka förklara med både bilder och text och hoppas det blir tydligt för dig hur vi gjort.

Krokar med nätpåsar & muggar

Frukt- och grönsakskassarna från FrankieBoy har fått följa med och vi har satt upp dem på samma sätt i Vega. Alltså skruvat i en krok i underkant på skåpen och sedan hängt dit mina (Annas) virkade påsar. Finns att köpa liknande på IKEA om du inte vill virka själv. Du kan se på översta bilden i närbild hur det ser ut under skåpen.

Inredning & dekorationer

Allt som är uppsatt på väggarna sitter med en ruskigt bra dubbelhäftande tejp. Den fäster på nästan allt och kan lätt tas bort när vi vill ”möblera om”.

Bakom stjälkarna kanske du kan se den transparenta dubbelhäftande tejpen

Soptunnor

Det fanns ingen soptunna varken i köket eller badrummet i Vega. Eftersom de inte ska sitta fast och vara omöjliga att tömma hittade vi på två olika lösningar. Vi köpte en 10-liters respektive 3-liters komposthink på IKEA.

Köket

Den stora för köksavfall, satte Roger fast i golvet bakom soffan. Han började med att limma fast lister som en ram på golvet, sedan skruvade han fast magnetfästen på de listorna. Magnetbläcken skruvade han fast i hinken när han mätt ut var de exakt skulle vara (använde dubbelhäftande tejp för att finjustera innan han skruvade).

soptunna kök

Badrummet

Den lilla hinken sattes upp på en limmad handdukshållare. Borrade två hål i hinken så det bara är att trä på hinken på piggarna.

soptunna badrum

Köksredskap

Slevar och annat vill vi ha lättillgängligt i köket. Och vi vill inte behöva plocka undan dem när vi kör. När vi gick på IKEA hittade vi en stor hållare i plast med ett långt fäste att skruva fast i väggen. Så den köpte vi och den är perfekt för Vega. Fastsatt med skruv i väggen där det redan finns skruvar för att hålla ihop väggdelar.

Grym hållare som är inköpt på IKEA och fastskruvad i väggen. Klädnypor kan en inte få för många heller, så några sitter där också, lätt tillgängliga.

Träramen i garaget

Träramen för att stabilisera upp sängen är bara ett antal lister som är hopskruvade som ett stativ placerat i garaget. Du kan se ungefär hur det ser ut på inlägget om Vegas garage.

/Anna & Roger

Publicerat:

i:

4 svar till ”Våra egna lösningar i Vega”

 1. Profilbild för Lisa

  Vilka smarta lösningar ni gjort! Blev inspirerad ????

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Vad kul Lisa!

 2. Profilbild för Jens Norberg
  Jens Norberg

  Tack för text och bilder ????

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Vassego!

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
19°
Soligt
06:1020:56 WEST
SönMånTisOnsTor
29°C / 13°C
29°C / 16°C
24°C / 13°C
23°C / 12°C
26°C / 12°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.