ställplats costa do lavos

Våra bedömningar av boplatser förändras

Vi bedömer boplatser, alla varianter av campingar, ställplatser, parkeringar och fricampingplatser. Men det blir förändringar på det igen.

Det började med månadens bästa boplats som vi körde nåt år, sen gick vi över till Approved by Boihusbil som vi tyckte var ruskigt roligt och spännande. Den största anledningen till att vi gjorde de där bedömningarna så seriöst var att vi ville hjälpa till att hitta platser att faktiskt bo på. En plats där vi kunde njuta en vecka eller två.

Att hitta rätt bedömningspunkter har varit svårt. Och det har inte alltid varit så lätt att ge rätt poäng för de punkter vi fastställt. Vi har lärt oss att sånt här verkligen är en omständlig process som kräver tid och stort engagemang. Och kontinuitet. Dessutom krävs det alltid att det fotograferas på boplatserna för att vi ska ha något att visa när vi ska blogga om det. Bilder på boplatser är vi verkligen inte bra på att ta!

Med FrankieBoy var det pålitligt för alla med husbil, men med Vega är det inte längre så. Hon är så liten att många andra normalstora husbilar är åbäken i jämförelse och inte alls kanske skulle känna samma som vi. Vårt mindset är annorlunda med Vega. Dessutom finns det så många appar med bedömningar från fler människor så vår utmärkelse känns oviktig. Därför slutar vi med Approved by Boihusbil nu.

camping peniche
Här står vi bra på Peniche kommunala camping.

Så här gör vi framöver!

Vi kommer dock fortsätta markera i kartorna vilka platser vi stått på och vad vi tyckte om dem, mest för vår egen skull, men även för dig så klart. Så håll alltid utkik på Boplatser i menyn och välj det land du rör dig i för att få våra tips, om du vill. Rätt var det är så kanske vi ändå får till ett inlägg om en camping, ställplats eller fricampingplats, men det är inte i vårt fokus, det kommer hamna under kategorin Boplats, precis som detta inlägg.

I sidofältet finns nu också en lista med länderna vi varit i, så du lätt kan ta dig till kartorna med campingar, parkeringar och ställplatser.

Översta bilden med solnedgång är från Costa do Lavos, en gratis ställplats precis vid havet med tömning och fyllning.

/Anna & Roger

Publicerat:

i:

7 svar till ”Våra bedömningar av boplatser förändras”

 1. Profilbild för Kors och Tvärs

  Klokt beslut. Igen. När ni skriver om en boplats, gör ändå gärna en notering om ”inte lämplig för bilar över 7 m” eller nåt sånt ????

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Bra input! Det ska vi försöka tänka på!

 2. Profilbild för Chatrine

  Det är så himla kul att se hur fort ni synkar ert liv efter nya förutsättningar. Det spritter i kroppen av glädje 🙂

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Hihi, ja vi är väldigt anpassningsbara 😀

 3. Profilbild för Laila+Hogström
  Laila+Hogström

  Kommer att sakna omdömena men nu är ni i en helt annan situation och nya mål. ????
  En helt annan fråga?
  Vi kommer att börja köra söderöver om ca 14 dgr. Som ni vet har vi ett uppdrag i Aguilas som golfvärdar, normalt alltså, men I dessa coronatider
  behövs inte våra tjänster just nu då golfgästerna av naturliga skäl är få. Vi funderar på att åka via Portugal, stanna där 1 månad och undrar om ni har aktuell information om hur läget är där just nu i jämförelse med Spanien. I Aguilas är det smittläget ” lugnt” vi har många grupper vi får information från I Spanien men inga från Portugal.
  ????‍♀️

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Som sagt, omdömena fortsätter, det är bara approved som uteblir! Kolla kartorna bara så ser du alla platser vi står på, med omdömen. Vi har inte alls koll på coronaläget. Vi följer restriktionerna, vilka är enkla i PT. Ansiktsmask inomhus i offentliga lokaler. Och som vanligt håll avstånd och tvätta händerna ofta. Tror du får bäst info här om PTs aktuella läge.

 4. Profilbild för Laila+Hogström
  Laila+Hogström

  Tack Anna!
  Mycket bra infotips. Vi skall lusläsa! ????‍♀️

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
11°
Växlande molnighet
06:2020:38 WEST
SönMånTisOnsTor
22°C / 10°C
22°C / 10°C
22°C / 9°C
24°C / 8°C
26°C / 8°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.