Vi bedömer boplatser, alla varianter av campingar, ställplatser, parkeringar och fricampingplatser. Men det blir förändringar på det igen.

Det började med månadens bästa boplats som vi körde nåt år, sen gick vi över till Approved by Boihusbil som vi tyckte var ruskigt roligt och spännande. Den största anledningen till att vi gjorde de där bedömningarna så seriöst var att vi ville hjälpa till att hitta platser att faktiskt bo på. En plats där vi kunde njuta en vecka eller två.

Att hitta rätt bedömningspunkter har varit svårt. Och det har inte alltid varit så lätt att ge rätt poäng för de punkter vi fastställt. Vi har lärt oss att sånt här verkligen är en omständlig process som kräver tid och stort engagemang. Och kontinuitet. Dessutom krävs det alltid att det fotograferas på boplatserna för att vi ska ha något att visa när vi ska blogga om det. Bilder på boplatser är vi verkligen inte bra på att ta!

Med FrankieBoy var det pålitligt för alla med husbil, men med Vega är det inte längre så. Hon är så liten att många andra normalstora husbilar är åbäken i jämförelse och inte alls kanske skulle känna samma som vi. Vårt mindset är annorlunda med Vega. Dessutom finns det så många appar med bedömningar från fler människor så vår utmärkelse känns oviktig. Därför slutar vi med Approved by Boihusbil nu.

camping peniche

Här står vi bra på Peniche kommunala camping.

Så här gör vi framöver!

Vi kommer dock fortsätta markera i kartorna vilka platser vi stått på och vad vi tyckte om dem, mest för vår egen skull, men även för dig så klart. Så håll alltid utkik på Boplatser i menyn och välj det land du rör dig i för att få våra tips, om du vill. Rätt var det är så kanske vi ändå får till ett inlägg om en camping, ställplats eller fricampingplats, men det är inte i vårt fokus, det kommer hamna under kategorin Boplats, precis som detta inlägg.

I sidofältet finns nu också en lista med länderna vi varit i, så du lätt kan ta dig till kartorna med campingar, parkeringar och ställplatser.

Översta bilden med solnedgång är från Costa do Lavos, en gratis ställplats precis vid havet med tömning och fyllning.

/Anna & Roger