Våra omgivningar i april

När jag promenerar så blir det mobilen jag använder för att föreviga vyer och ögonblick jag vill minnas.

Så även om jag tycker kvaliteten på bilderna inte alltid är som jag önskar så är de åtminstone talande för hur det ser ut just nu omkring mig.

Det gröna börjar övergå mot guld, men samtidigt är det mycket som blommar och det ger oss en bredare färgskala att njuta av så här på vårkanten.

Jag har alltid uppskattat öppna landskap, att se djuren beta på fälten och alla färgglada dikesblommor utmed vägarna. Allt det kan jag njuta av här i Portugal också. Dessutom året om, med olika färger och blommor när årstiderna skiftar, jo vi har ju årstider här också fast de ser inte ut som i norra Europa så klart.

Alla bilder med iPhone 13 pro.

Publicerat:

i:

30 svar till ”Våra omgivningar i april”

 1. Profilbild för Äventyret framtiden

  Så vackert ni har det i era omgivningar, nästan så ser sensommaren på Åland ut med lite mera växtlighet bara. Åtminstone färgmässigt.
  Så olika vi har det när det kommer till kritan med tanke på att vi båda bor i Portugal, men givetvis, ö och fastland är olika. Och javisst har vi årstider här också, rätt så markanta är skillnaderna trots att man inte kunde tro det. Här övergår vi snart i sommar…
  Ha en fin måndag! <3

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja, jag förälskade mig i omgivningarna redan när vi körde till huset första gången. Har inte varit på Åland men låter som jag skulle gilla vyerna där! Det är ju verkligen olika även på fastlandet, norra Portugal har helt annat klimat och natur än vi har. Häftigt. Detsamma vännen <3

 2. Profilbild för Hanneles bokparadis

  Mysiga bilder, fin årstid.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack, våren är fin i hela Europa

 3. Profilbild för Znogge

  Så vackra omgivningar och härlig natur. Ni bor fint!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jag håller med, gillar verkligen våra omgivningar.

 4. Profilbild för Anita

  Vilka omgivningar ni har … roligt att följa dom genom årstiderna och de olika blomningarna. Vackra bilder!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jag älskar våra omgivningar och visst är det härligt att följa dem genom årstiderna. Tack!

 5. Profilbild för Marianne

  Du har vackra omgivningar att promenera i, jag gillar också öppna landskap. Älskar fotot på ängen med blå-gula-vita blommor.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det är sant, det har jag 🙂 Kul du hittade en favorit bland bilderna.

 6. Profilbild för Ingrid

  Så vackert ni bor och att få njuta av blommor och växtlighet året runt låter härligt. Här på Gotland har vi väldigt vackra dikesrenar, de är som de finaste rabatter när det blommar som bäst. Det var en vägmästare någon gång på 50-talet som bestämde sig för att blanda blomsterfrön i jorden när det sådde till vägrenarna efter renoveringar av vägnätet och det får vi fortfarande njuta av Fram på höstkanten måste det ju slås för trafiksäkerhetens skull och då blir det alltid ett ramaskri med insändare i tidningarna.
  Glad måndag!
  /Ingrid

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Visst är det vackert och härligt. Tack för storyn om dikena på Gotland, underbart att ni kan njuta av det fortfarande. Alltid är det någon som gnäller eller klagar.

 7. Profilbild för LillaSyster

  Tack för somriga soliga bilder =)
  Du bor verkligen vackert, här har ju hängbjörkarna precis börjat att skifta till skir grönska.
  Ha en fin måndag!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Vassego 🙂 Vi har det väldigt vackert omkring oss, undrar om jag nånsin kommer tröttna.. 🙂 Det är inte fel med skir grönska heller.

 8. Profilbild för Sina Farhat
  Sina Farhat

  Så fint ni har det! 🙂

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jo men så är det, väldigt fint omkring oss.

 9. Profilbild för Lillan Kind

  Så härliga omgivningar att ge sig ut och fota 🙂 Jag brukar också ge mig ut med telefonen och föreviga mina omgivningar, men en ett antal månader om året är ganska tråkiga att se. Det måste vara underbart att ha en så kort vinter som det är i Portugal 🙂

  Ps! Nu har jag svarat om du vill läsa. Får väl ta mig i kragen och skriva ett inlägg om ämnet snart:)

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Den korta vintern (och med hyfsat klimat även då) är ju en av anledningarna att vi flyttat hit. Jag har läst ditt svar, men nu väntar jag med vidare kommentarer tills du skrivit ett inlägg om det 🙂

   1. Profilbild för Lillan Kind

    Ja det kan jag förstå, för det blir väl inte så roande i längden att gå tillbaka till samma inlägg och skriva hela tiden:D Dock får jag erkänna att jag inte har tagit mig i kragen och skrivit inlägget ännu. Det blev ett annat så länge 🙂

    1. Profilbild för Anna Forsberg

     Jag kommer in och kollar, är väl ingen brådska skriv det när andan faller på.

 10. Profilbild för bmlarsreseblogg

  Vilka underbara omgivningar att promenera och bo i. Öppna landskap är härligt och jag tycker så mycket om bilderna på grusvägarna med gräs i mitten, de påminner om barndomen i Essunga by!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Så är det faktiskt, helt ljuvliga omgivningar har vi. Vad roligt att påminna dig om Essunga, gillar också de vägarna. Här är så mycket grusvägar, vilket kan vara väldigt frustrerande när en kör, men att gå är ju bra mycket trevligare på grusväg än asfaltsväg.

 11. Profilbild för Ann

  Vilka fantastiska miljöer!
  Vi hade en helg med fint väder, såg första citron-fjärilen i helgen, planerade lite blommor… så förhoppningsvis så är våren här hos också nu 🙂

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Har förstått det varit mycket fint väder i helgen i Sverige. Det glädjer mig att ni får lite sol på nästippen också nu!

 12. Profilbild för Paula Merio

  Jättevackert är det hos dig! Jag har alltid velat ha någon typ av vattenblänk i min närhet, en sjö eller en å eller bäck. Innan flytten hit hade jag utsikt över åkrar i naturreservatet i Sundborn o Sundbornsån. Nu ser jag inget vatten men det är bara fem minuter bort. Hur har ni med grannar, inga alls på synavstånd?

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jag gillar också vattenblänk, vi har två flera fågelbad och snart en pool 🙂 En granne 250m bort men ser dem sällan (hör deras hundar däremot). Vi bor avskilt men inte enskilt.

 13. Profilbild för Carita

  Tredje bilden, tagen vid vägkanten gillar jag extra mycket.
  Och bilden av huset utan tak 🙂

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Den är fin med vägkanten, håller med.

 14. Profilbild för Jag

  Håller med alla här, det är väldigt vackra omgivningar ni har och jag förstår att det är roligt att föreviga dem. Jag tycker inte alls att det är dålig kvalitet på bilderna, jag skulle nog också fota med mobilen om jag bara hade vant mig vid det. Väljer ut några favoriter: Vallmobilden, bilden med träd och en blå himmel (bild 4) och så axbilden. Så vackra.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jag blir så klart kräsen när jag ser den stora skillnaden mellan mobil och systemkameran. Men om en inte jämför så duger de ju alldeles förträffligt. Alternativet är ju att inte fota alls och det alt. finns så klart inte. Vi har samma favoriter 🙂

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
11°
Växlande molnighet
06:2020:38 WEST
SönMånTisOnsTor
22°C / 10°C
22°C / 10°C
22°C / 9°C
24°C / 8°C
26°C / 8°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.