Många olika djur

I en mapp bland mina oanvända bilder finns det bilder på djur i alla möjliga sammanhang. Nu är det verkligen dags att publicera dem!

Eftersom jag numera ganska sällan fotar med mobiltelefonen så känns de gamla bilderna inte så kul att lägga ut. Men vad sjutton, de duger finfint och nu njuter vi istället av underbara djur!

Första galleriet är djur från våra omgivningar, fotade med mobilen under mina promenader. Och sådana bilder kommer det bli framöver också, då jag inte släpar med mig kameran när jag promenerar.

Det är så klart levande djur jag gillar, men vill ändå ha med skallen från ett får jag nästan trampade på. Den låg där på grusvägen mellan två åkrar. Och bilden på grisarna är tagen från väldigt långt håll.. men grisar är ju grisar, de vill jag alltid ha med på bild.

Här nedan är några bilder fotade i vår trädgård. Ladusvala och koltrast. Samt ett par pyttesmå snäcksniglar, kanske 5mm stora, den bilden är fotad med makrot.

Djur finns även på andra ställen i Portugal. Det här galleriet visar djur från flera olika platser i landet som vi besökt.

Ja, jag älskar katter… Simba som kliar sig på nosen är fotad med ett lånat zoomobjektiv de andra med telefonen.

Och såklart fanns det mängder av djur på Madeira, så de som inte tidigare publicerats ligger med här nedan, fotade med 35mm.

Ja det var det. Nu är djur-mappen tömd och jag kan fylla den med nya bilder på de mest ljuvliga varelser jag möter.

I samband med detta inlägg så skapade jag även kategorin ”Djur”. För jag inser det blir alltfler bilder på djur och troligen inlägg också. Hittade även en del gamla inlägg som jag flyttat till den här kategorin.

Vad är ditt favoritdjur att fota? Inspirera mig gärna!

Publicerat:

i:

34 svar till ”Många olika djur”

 1. Profilbild för Hannas krypin

  Vilka underbara djurbilder du bjuder på. Förstår att du inte vill ha med systemkameran när du är ute och går. Det blir ju lite bökigt att bära på kan jag tycka.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja det kan bli lite bökigt att bära med sig den, men om jag gör särskilda fotopromenader är det ju en annan sak, då följer den med.

 2. Profilbild för Anita

  Jag älskar djurbilder och tycker dina bilder är jättefina. Fantastiskt hur du lyckats fånga den skällande hunden.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jag hade tur att den stod så jag kunde fota den. Skällde gjorde den hela tiden den såg mig så det var ju bra 🙂

 3. Profilbild för LillaSyster

  Du har ju en egen djurpark=)
  Här är det gott om bilder på katter…..både de vi har/har haft själva men även andra katter har väldigt lätt att fastna på mina bilder. Även småfåglarna får ställa upp som modell.
  Tror aldrig att jag fotat grisar…. kanske för att de inte finns i min omgivning. Ha en bra tisdag!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Hahha, eller hur! Fast nu är det ju inte så mycket av djuren som är fotade här på vår tomt. Hoppas din tisdag blir bra också!

 4. Profilbild för bmlarsreseblogg

  Djur är verkligen tacksamma fotoobjekt om ibland inte helt enkla att fånga. Vi försöker fotografera fåglar men det är banne mig svårt, inte sitter de stilla och poserar precis. Fina och varierande bilder har du tagit.
  Vi har en tanke på att gå en dag på Nordens Ark, en av de få djurparker jag tycker är bra, enbart för att öva på att fotografera.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det är himla taskigt att fåglarna inte kan sitta still när vi vill fota dem! Jag lyckats fånga en blåskata i fågelbadet igår, får se om jag kan få till bilden bättre i redigering, var lite för långt bort. Var många år sedan jag var på Nordens Ark, ser fram emot fina djurbilder därifrån!

 5. Profilbild för Ingrid

  Vilka härliga djurbilder! Nu fotar man ju hela tiden och jag tänker med saknad på alla djur vi har haft som aldrig dokumenterades på bild. Kor och kalvar, suggor och kultingar, höns och kycklingar och alla katter som passerat revy. Av min älskade tax Ruff, som vi fick när jag var i 10-årsåldern finns det ett, säger ett, foto och av katten Lukas som också tillhör min barndoms djur, finns det inte en enda bild.
  Du fick verkligen mina djurminnen att vakna till liv!
  Ha en fin tisdag!
  /Ingrid

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja det är stor skillnad vad gäller fotograferandet nu och då. Tack, roligt att du fick liv i dina djurminnen! Detsamma!

 6. Profilbild för Marianne

  Så många fina djur du träffar på när du är på promenad, och det går alldeles utmärkt med mobilbilderna.
  Jag älskar alla djur utom spindlar, ska jag välja något favorit så blir det svårt, men det kan bi hund- eller katt-djur, Simba här över påminner om den mest speciella och tillgivna katt jag haft och som jag saknar honom, de gula katterna har någon extra knasgen tror jag 🙂
  Jag har haft hästar, lamm, höns, myskankor, hängbukssvin, kaniner, och hund som vuxen, som barn hade jag även sköldpadda och burfåglar.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jag har faktiskt en bild på en spindel, jag gillar inte heller de djuren men ju mer jag fotar dem desto mer inser jag hur fräcka de är. Lovar varna i texten innan bilden dyker upp i något inlägg så du kan välja att inte scrolla vidare. De röda och gula katterna är verkligen något speciellt. Så många fina djur ni haft!

 7. Profilbild för Znogge

  Vilka härliga djurbilder som du bjuder på! Djur är inte alltid helt lätta att fotografera för de poserar sällan på beställning. Av förklarliga skäl fotograferar jag hundar men väldigt intressant är att fotografera fåglar. Dock inte helt lätt…

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Nej de har en förmåga att röra sig hela tiden 🙂 Så klart är det hundar i din bildström. Fåglar är häftigt, men inte heller lätt.

 8. Profilbild för Anki

  Härliga djurbilder! Kul att du visar dem! Den skällande hunden fångade du i rätt ögonblick. Det är inte helt lätt att fota djur, de står ju sällan stilla och poserar. Den röda katten får mig att tänka på Sixten … som fick somna in innan vi flyttade till Finspång. Såå saknad.
  När min gamla kamera är ”på humör” så gillar jag att fota fåglar, blommor och insekter, men svamp tillhör favoritmotiven – de står ju stilla i all fall.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack! Ja den skällande hunden var både irriterande och fräck 🙂 Granne på Madeira, fördelen var ju att så länge jag stod där och försökte fokusera på att fotografera så stod han still och skällde. Så klart svamp är på din favoritlista 🙂

 9. Profilbild för Hanneles bokparadis

  Trevligt, och viktigt för barn ha kontakt med olika djur, förebygga allergier. Vi hade ”bara” katter men fint att lära sig umgås med djur.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jag hade katt när jag var 9, utvecklade allergi då dessvärre. Är ju väldigt allergisk, hela armen svullnade upp vid pricktest. Så det är nog olika om det funkar att förebygga allergier, men är väldigt glad för de som det funkar för. Älskar djur!

 10. Profilbild för Ann

  Man kan aldrig få för mycket djurbilder!
  Haha bilden på den skällande hunden är min favorit, han ser inte ut att ha en bra dag 😀

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Vad bra! Ja den skällande hunden fick jag till ganska bra 🙂

 11. Profilbild för Gunilla

  Tack för titten hos mig och nu hittade jag din fina blogg med mycket intressanta inlägg.

  Så fina djurbilder! Jag tycker mycket om djur av alla de slag men katter och hästar är mina favoriter och de jag fotat mest på sista tiden.

  Ha en fin fortsättning på veckan!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Kul du hittade hit Gunilla! Jag älskar också djur, men är rädd för hästar 🙂 Detsamma!

 12. Profilbild för Lillan Kind

  Så fina djurbilder du har tagit! Det är en bra kategori att lägga till i bloggen. Djur är alltid fina att se, oavsett hur man väljer att fota dom. Själv har jag bara två telefoner att fota med, så om jag bara ville ha tipp topp-bilder i bloggen skulle jag få nöja mig med text:) För mig blir det mest att fota hästar för jag har såna i mitt liv. När jag hade hundar och katter tog jag enormt många kort på dom också. Annars är det nog fåglar jag fotar mest.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack! Jag har inte bara tipp-topp bilder, men jag har ju blivit mer kräsen sen jag började fota med systemkameran 🙂 Fåglar är kul, men svårt.

 13. Profilbild för Äventyret Framtiden

  Härliga djurfoton allihopa. Favoriterna är kossiga fotot och hunden med tänderna som skäller. Tråkigt nog så gillar jag att fotografera alla slags djur så något speciellt att inspirera dig med blir jag dålig på men du behöver ju ingen inspiration tycker jag. Du inspirerar i ditt ställe istället. Tack Anna !

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack vännen! Hunden som skäller var grannen i Sāo Gonzalo 🙂 Jag fortsätter att fota de djur som kommer framför linsen.

 14. Profilbild för Matilda

  Kul fångat med hunden som skäller. Flamingon kändes mest exotisk – inte direkt något som spatserar i parkerna hemma 🙂

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack! Flamingon var inne i en publik trädgård på Madeira, har bara sett vilda vid ett par tillfällen.

 15. Profilbild för Kraka

  Trevligt med djurbilder. Speciellt alla söta katterna.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack! Katter är speciellt!

 16. Profilbild för Jossu

  Vilka underbara bilder, speciellt den på den skällande hunden. Jag tog en bild på en skällande hund när jag var på Madeira, men den blev inte alls lika bra som din.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Den slutade ju inte skälla förrän jag gick därifrån, så jag fick lite tid på mig. Tack!

 17. Profilbild för Jag

  Härlig bildsamling på djur som du fotat. Kossor är så roliga, de vänder sig om och glor, alltid nyfikna på fotografen. Dina kattbilder är så fina och kul bild med hunden som skäller. Jag tycker om att fota skalbaggar – och hästar, särskilt hästar där musklerna spelar under huden. Och så förstås fjärilar och trollsländor, det är en utmaning att fånga dem på bild.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det finns inte jättemycket kor här omkring så jag blir alltid så glad när de som finns faktiskt kommer med på bild. Skalbaggar.. det har jag massor, dem ska jag börja fota! Fjärilar och trollsländor har vi också mycket men de är ju aldrig stilla..

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
13°
Växlande molnighet
06:2020:38 WEST
SönMånTisOnsTor
22°C / 10°C
22°C / 10°C
22°C / 9°C
23°C / 8°C
25°C / 8°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.