Algarve portugal

Våra top 5 i Portugal

Här är våra top fem från Portugal! Har tidigare lovat att vi ska berätta det bästa vi upplevde i Portugal och här kommer det äntligen. 

Vi hade tre härliga månader i Portugal, från mitten av januari till i början av april.

1. Klipporna

Första mötet med klippformationerna i Portomaó slår mycket. Ett känslofyllt möte för Anna och ljuvligt mäktigt så klart för båda två. Spelar ingen roll hur mycket bilder en har sett. Det är helt fantastiskt att uppleva dessa klippor i verkligheten.

Västkusten erbjuder enormt vackra klippor också. Och det var väldigt överraskande att det var så mäktigt även där. Alla pratar om Algarve och ja det är grymt häftigt, men där är det också massor av turister och mycket tillrättalagt. På Västkusten är det lugnare, mer gediget och ändå en fantastisk natur att uppleva.

2. Furnas Beach

Tänk att en strand kan komma på andra plats för oss. Men det är ju inte själva stranden som är vår grej, utan havet intill. På Furnas Beach upplevde vi ljuvliga solnedgångar, tydlig ebb/flod, varm sol och svalkande vindar och vi blev förälskade i Melhor de mim.

3. Mötena

I Portugal har vi träffat så många trevliga människor. Andra husbilister från både Sverige och t.ex. England. Men också andra personer som varit på besök i landet. Portugiser har vi kunnat samtala med, få en inblick i deras liv, vilket inte är möjligt på samma sätt i Spanien eller Frankrike på grund av språket.

4. Vädret

Vi hade ett fantastiskt väder i Portugal. Strålande sol de flesta dagarna och endast några få dagar som det var lite kyligt. Enormt tacksamma för det då det så klart gör upplevelserna mycket härligare.

5. Portvinet

Portvin är gott, tycker vi. Och att ha varit på Offleys vinkällare och lärt oss lite mer samt provsmakat, och utifrån det köpt med oss lite flaskor är ett minne som vi tycker är fantastiskt. Också roligt att ha delat det med goda vänner! Läs gärna om vårt besök i Porto.

Nu är vi som sagt i Frankrike, ett land vi inte riktigt har förälskat oss i. Men vi ger det så klart en ny chans och denna gången får inlandet möjligheten att visa sig från sin bästa sida.

I vår jämförelse med Spanien så vann Portugal, men efter att ha spenderat en tid i Costa Brava så är det nog jämt skägg!

/Anna & Roger

Publicerat:

i:

8 svar till ”Våra top 5 i Portugal”

 1. Profilbild för Rolle o Carina

  Låter ju bara underbart med Portugal!

  Glad Påsk…

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja Portugal kan vi verkligen rekommendera 🙂

  2. Profilbild för Britt-Marie Lundgren

   Tror att vi verkligen skulle gilla Portugal. Vi har bara varit där en vecka söder om Lissabon + på Madeira och Azorerna, men det är ju en helt annan grej.

   1. Profilbild för Anna
    Anna

    Vi kan rekommendera det. Vi älskar ju Madeira så kanske vi har lite grann av lika tycke och smak 🙂

   2. Profilbild för Kors och Tvärs

    Ser framemot att utforska Portugal mera i höst

    1. Profilbild för Anna
     Anna

     Hoppas ni gillart 🙂

 2. Profilbild för Maggan och Ingemar

  Håller med om Portugal. Där finns mycket att uppleva och inte bara vid kusten inlandet har också mycket att erbjuda. Vi kommer säkert om hälsan tillåter besöka Portugal igen.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja inlandet har säkert mycket att erbjuda, men vi dras alltid till havet… 🙂 Hoppas hälsan tillåter!

Vädret

Ourique, PT
22°
Växlande molnighet
06:1620:42 WEST
FreLörSönMånTis
30°C / 9°C
29°C / 13°C
29°C / 10°C
29°C / 12°C
32°C / 14°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.