Utgifter i Sverige

Våra utgifter är mycket högre i Sverige

Att vara hemma i Sverige är mycket dyrare än att vara ute på rull i Europa. Av flera anledningar.

Vi bloggar ju inte längre om våra utgifter varje månad, men du kan hitta alla tidigare månadsrapporteringar i taggen om Månadsutgifter.

Idag tänkte jag berätta om våra särskilda utgifter som dyker upp för att vi är i Sverige.

Kroppsvård

Vi vill gynna den svenska välfärden så mycket vi kan, fast vi väljer att vara utomlands mycket. Dessutom har vi etablerade relationer som vi vill använda oss av.

Tandläkaren

Det har blivit en del besök till tandläkaren av olika anledningar och därmed en hel del utgifter till tandvården för oss. Hade vi valt att besöka tandläkaren i ex. Portugal istället hade det blivit billigare. Men som sagt, det är inte ett alternativ för oss, om vi inte behöver i en akut situation så klart.

Allergi & läkare

Köper på oss allergimediciner och besöker läkare för olika krämpor. Inga stora saker, men ändå sånt som behöver ses över emellanåt och det kostar så klart pengar. Och det är sånt vi inte gör utomlands.

Klippning

Utomlands klipper vi oss inte 🙂 Men när vi kommer till Alingsås går vi till våra favoritfrisörer som får uppdraget att försöka reda ut härvorna på våra huvuden. Och Rogers skägg får sig en ordentligt omgång. Det är lyx för oss och något vi tycker är underbart att njuta av. Att göra det varje månad, som tidigare, är inget vi vill lägga pengar på numera. Jag klipper Roger när vi är utomlands och mitt får växa tills jag tappar tålamodet, då går jag in på nån salong kanske.

Ätandet

Vi äter ungefär samma mat i Sverige som utomlands, vi äter mycket härodlat, så det varierar ju lite ändå. Det är oftast vegetariskt eller veganskt på våra tallrikar, även om Roger njuter av en köttbit emellanåt.

Mataffärer

Det är dyrare att handla mat i Sverige. Men vi har också köpt mycket som vi längtat efter och därför överkonsumerat 🙂  Vi har blivit bjudna på middag ganska mycket, men ändå är matkostnaderna mycket högre än de 3000,- vi försöker hålla oss till varje månad.

Restaurangbesök

I Sverige går vi gärna på restaurang. Vi har ju våra favoritställen som får ett par besök under sommarmånaderna. Utomlands äter vi sällan ute så detta kontot är mycket högre i Sverige.

FrankieBoy

Utgifterna för vår husbil blir högre i Sverige eftersom det är här vi besiktigar och gör service. Men vi köper också på oss av kem till toalett & gråtanken på Ullared t.ex. Vi har också piffat upp med nya gardiner som svärmor sytt åt oss.

Kläder

Också något vi köper på Ullared när vi passerar. Blir inte många hundralappar, men det som behöver köpas inhandlas oftast där. En ny baddräkt klickade jag hem via e-handel.

Aktiviteter

Ute i Europa är många av våra aktiviteter och upplevelser gratis. Men i Sverige väljer vi andra aktiviteter, som kostar pengar.

Häng med guddotter

Vi var ju på Isaberg en helg och det åktes zipline och rodel bland annat.

SUP

Våtdräkter och SUP-bräderna hade vi absolut kunnat köpa utomlands, kanske billigare. Men eftersom det var här i Sverige som vi testade och sedan bestämde att vi skulle köpa så var det här vi spenderade de pengarna, och SUParna vi köpte är faktiskt designade och utvecklade i Sverige. Hyrandet kostade ju också pengar så klart.

Cyklar

Vi har köpt tillbehör till våra cyklar och även servat min.

Konsert på Dalhalla

Vi har bokat biljetter för att se P-floyd på Dalhalla i början av augusti.

Presenter

När vi är i Sverige skämmer vi gärna bort våra nära och kära. Så det har blivit presenter, middagar och annat som vi valt att betala för att vi tycker om att bjuda. Födelsedagar och andra bemärkelsedagar vill vi gärna uppmärksamma.

Sen är det säkert annat smått och gott som vi bara har utgifter för i Sverige, men detta var det vi kom på 🙂

Bilden föreställer en av de godaste pizzorna jag ätit. Från Lilling på Hönö. Glutenfri med svamp, parmesan, karamelliserad lök, tryffelmajonnäs och dill!

/Anna & Roger

Publicerat:

i:

4 svar till ”Våra utgifter är mycket högre i Sverige”

 1. Profilbild för Rolle o Carina

  Visst är det dyrt att handla hemma här mot där ni övervintrat!

  Ha det gött…..

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja det är verkligen dyrare, men sen gör vi annat här också, som ju kostar så klart.

 2. Profilbild för Ama de casa

  Av naturliga skäl gör jag det mesta här i Spanien, klipper håret, går till tandis och sjukhus mm. Kan delvis bero på att vi inte varit i Sverige på drygt fem år.

  En ”nackdel” med att bo i Spanien är att det mesta blir dyrare när man åker utomlands – förr om året blev det ju nästan rea på det mesta när man åkte utrikes 😉

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja det är verkligen naturligt att du gör sånt i Spanien 🙂 Ja just det, så har jag inte ens tänkt, men det är klart allt är dyrare. Ni får kanske åka till Portugal, där är det ungefär samma pris.

Vädret

Ourique, PT
28°
Soligt
06:1120:57 WEST
LörSönMånTisOns
34°C / 15°C
36°C / 18°C
35°C / 15°C
31°C / 14°C
29°C / 15°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.