Långsammare liv

Behöver det långsamma livet

Att leva långsammare är fantastiskt. Att kunna njuta och andas. Se. Känna. Uppleva. Bara vara.

Märker en stor skillnad på hur vi är, beter oss och mår efter drygt två månader i Sverige. Det är inte landet i sig som påverkar utan vilka val vi gör här hemma.

Långsammare liv passar oss bättre

När vi rullade ut i Europa i september förra hösten började vårt långsammare liv. Men det var en process, jag hade nämligen inte förstått att jag hade massor av stress i kroppen, men det blev tydligt efter ett tag, när det långsammare livet började ta över i min hjärna. När lugnet blev en del av varje dag, när vi har balansen. Det är då vi lever ett liv utan behov av semester, det är då vi lever så mycket bättre.

Tappat balansen igen

Sen vi kom till Sverige har vi haft ett annat tempo. Vi vill träffa alla vi tycker om, möta våra kunder och få gjort allt vi skrivit upp på vår to-do. Och vi har trots den knökfulla kalendern ändå släppt in mer. Mer av allt. Vi har ryckts med i det tempot vi hade innan vi började vårt långsamma liv. Det är för oss ett ohälsosamt tempo.

Nej det är inte alls det tempot vi hade innan, vi är inte ens i närheten av det. Men det känns tydligt att det är en stor omställning för oss att vi har ökat hastigheten så markant. I våra hjärnor och i våra kroppar ljuder signalerna om att sakta ner. Det är nog därför längtan att åka från Sverige igen är stor. Vi behöver det.

Nästa sommar gör vi annorlunda

Ny erfarenhet ger ny kunskap att ta nya beslut utifrån. Så nästa sommar i Sverige kommer se annorlunda ut. Och de veckorna vi är kvar i Sverige den här sommaren kommer bara styras av våra behov. Vår lust brukar få styra, men det är just den som ställt till det den här sommaren, det är lusten som planerat in allt. Utan hänsyn till behoven.

Och visst har alla möten med vänner, kunder och bekanta varit fantastiska. Men. För mycket. Nästa sommar vill vi vara spontana, det passar oss mycket bättre.

Bilden är från Getskär.

/Anna & Roger

Publicerat:

i:

6 svar till ”Behöver det långsamma livet”

 1. Profilbild för Emm

  Vilket fantastiskt liv att leva! ✨ Ha det fint!

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja vi njuter av vår livsstil verkligen! Tack!

 2. Profilbild för Rolle o Carina

  Vi har också börjat att varva ner,helt underbart!

  ha det gott…..

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Vad härligt att höra! Ja det är fantastiskt.

 3. Profilbild för Chatrine

  Det där med många bokade tider är vad som tar energi för mig. När jag klurar på varför vissa dagar upplevs som jobbiga är det alltid de med möten och tider som hamnar i negativa facket. När jag däremot upplever mig som ledig och avslappnat kan jag ha hållit i gång och jobbat både 8 och 10 timmar – men utan tid och deadline. Mitt mål just nu är därför ett liv med väldigt mycket färre bokade möten och mer fysiskt arbete. Sen får jag se vart det hamnar ?

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja att vara aktiv mycket är fantastiskt! Spontanitet är vår grej helt klart.

Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.