manadsutgifter-boihusbil

Våra utgifter under februari månad

Så här ser våra utgifter ut för februari månad med vår livsstil där vi bor på heltid i en husbil. Utan att äga en fast bostad någon annanstans.

Vi har varit i Portugal under hela månaden. Och februari är en kort månad vilket påverkar både mat och boplatskontot så klart.

Boplatser – 3783,-

Trots nästan tre veckor på lyxcamping har vi ändå en hyfsad nivå på kostnaderna för att bo i februari.

Diesel & gasol – 850,-

Det är bensin till hyrbilen vi hade under vecka samt några små gasolflaskor till vår utespisplatta.

Mat – 2733,-

Vi försöker hålla vårt matkonto på max 100,-/dag och i februari har vi till och med hamnat strax under. Vi tycker inte det är billigare i Portugal med mat. Men vi har nog vår frukt- & grönsakstant i Algarve att tacka för den här låga matkostnaden. Så mycket vi köpt hos henne till helt galet bra priser. Sen har vi ätit upp nästan hela vårt Spanienbunkrade matförråd också.

Restaurang – 1272,-

Fem dagar som vi ätit lunch ute. En av luncherna gick på 500,- och det var på den bra fiskrestaurangen i Alvor. Kostar det så smakar det sägs det ju och det stämde här!

Kläder – 0,-

Inga klädinköp i februari, fast jag var nära en gång när jag hittade en fin tunika. Men jag gick aldrig in i affären av ren snålhet. Behöver inte den tunikan.

Hygien – 1000,-

Tvättmaskiner kostar ofta 4-5 Euro per maskin, så det springer snabbt iväg hundralappar när det är bra torkväder. I februari köpte Roger även nya rakblad samt att vi köpte på oss en del hygienprodukter för våra tankar när vi var på campingtillbehörsbutiken CamperServ i Algarve.

Nöjen – 1071,-

Netflix, Amazon och iTunes som varje månad kostar oss 300,- samt gokart och vinprovning och ett inträde till en kyrka i Evora.

Extra gott – 824,-

Här hamnar godis, chips, mojitos och andra godsaker som vi köper. Sånt vi egentligen kan avvara helt om vi skulle vilja/behöva. Men som vi nu njuter av för att vi kan. Vi har provat ett par olika glutenfria kakor och de är ganska dyra och inte var de goda heller. Men nu vet vi det! Däremot så finns det portugisiska fikonbollar, typ rawfoodbollar, att köpa som är goda till kaffet.

Fasta utgifter – 2000,-

Vi sätter varje månad undan 2000,- till våra fasta utgifter, såsom försäkringar, a-kasseavgifter, vägskatter, CSN etc. Det är inte alltid den summan utnyttjas men det byggs upp en buffert för oförutsedda utgifter.

Levnadsutgifter

Totalt har våra levnadsutgifter blivit 13 533,- i februari. Ruskigt bra och trots att vi alltså stått på en camping, vilken kostade oss 20€/natt, de flesta nätterna i februari.

Övrigt

Vi har köpt nya och högre nivåklossar (de gamla gav vi bort till andra som behövde), en torkvinda (gamla torkställningen gav vi till en barnfamilj som stod intill oss i Luz), en ugnsform och nya handdukar (de gamla slängde vi). Dessutom har vi betalat för en hyrbil inklusive fullförsäkring för en vecka. Totalt för dessa utgifter landade vi på 2 800,-

Vår ekonomiska struktur kan du läsa om i eget inlägg. Utgiften för FrankieBoy är inte med i några redovisningar alls, du kan läsa om varför här.

Publicerat:

i:

14 svar till ”Våra utgifter under februari månad”

 1. Profilbild för Hanna
  Hanna

  Alltid nyfiken på kostnader.
  Vi har haft för rörigt februari och har inte orkat anteckna något.
  Men vi vet att det ska bli skärpning nu. Speciellt på matkontot.
  Saknar vår apelsintant i portimao!
  Kul att ni hade också hittat er tant.?
  Vi har i dag en lugn dag efter flera dagar på resande fot.
  Vi tog oss in i en hotell i Granada och kunde tvätta och tumla kläder dagen efter. Men nu behöver stuva om lite. Tjocka tröjan undan och lättare skor fram och lite rotation med förvaring.
  Sommarvärmen verkar vara både här och där. Underbart.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Visst är det spännande med ekonomi 😀 Ja i en fantastisk liten affär utmed 125:an hittade vi vår tant. Ja det är skönt när det är lite varmare väder. Vi har nog svalare än er, men det är ändå väldigt skönt flera timmar mitt på dagen.

 2. Profilbild för Britt-Marie Lundgren

  Ni är verkligen duktiga på att bokföra era omkostnader.
  Vi gör också våra försök när vi är på resa för visst är det kul och nyttigt att se vart pengarna tar vägen.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Tack, det är så himla roligt 🙂

 3. Profilbild för Reiselinda

  Som vanligt kul att ni delar. Känner ni att ni behöver offra något för att hålla kostnaderna nere eller gör ni precis allt ni är sugna att göra?

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Vi gör det vi är sugna på, men suget påverkas av priset 🙂 vi bedömer om vi tycker det är värt pengarna. Mäter ju det mesta i antal dagar/mån frihet. Så varje gång vi sparat 15 000 kan vi ju leva utan inkomst i en månad.

 4. Profilbild för Hanna
  Hanna

  Jag tycker inte att det har varit någon större skillnad på värmen mellan algarve och solkusten. Däremot är det nog en aning svalare vid Portugals västkust.
  Vi lyckades dessutom pricka vinters kallaste två veckor i fuengirola ? och skojade friskt med alla hur det var sommarvarmt i Portugal och svinkallt i Spanien.
  Besökte ni Almunecar? Tropicalkusten har fått många plus poäng av oss.
  Just nu parkerar vi i nerja.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Nej vi missade en stor del av den kusten på grund av stress att hitta plats inför jul (i onödan visade det ju sig sen)

 5. Profilbild för Hanna
  Hanna

  Förresten , vilka platser rekommenderar du mellan marbella och gibraltar?
  Vi ska ju till gibraltar under veckan som kommer.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Inga 🙂 Finns väldigt dåligt med platser där. Vi stod på Camping öster om Estepona. Kolla vår karta över boplatser i Spanien 🙂

   1. Profilbild för Hanna
    Hanna

    Tänkte mest platser att se!?

    1. Profilbild för Anna
     Anna

     Jaha 🙂 Estepona!

 6. Profilbild för Rolle o Carina

  Bra redovisat av edra kostnader var mån!
  Går nog att leva billigare om man vill det 🙂

  Ha det gott….

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Det känns bra för oss själva att göra sammanställningen och tänker att alltid är det nån som annan som har glädje av det. Sen behöver siffrorna anpassas efter var och ens val så klart. Och ja, går leva billigare!

Vädret

Ourique, PT
17°
Klart
06:2520:52 WEST
FreLörSönMånTis
39°C / 17°C
32°C / 17°C
32°C / 14°C
36°C / 18°C
37°C / 18°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.