Varför körde vi genom Tyskland på en dag?

I våras rusade vi hem när Corona slog till i Europa. För vi hade inget annat val. Nu skulle vi inte göra likadant. Sa vi.

Men faktum är att vi inte alls är sugna på att stanna och kika runt i städer vi sover eller passerar. Det är för kallt, ruggigt och regnigt. Och vi vill bara ner, till Portugal.

Däremot behöver vi inte köra hela tiden, vi har jobb att sköta och vill laga vår egen mat, så vi hade tänkt kanske sisådär 50 mil om dagen.

Partille – Flensburg

Vi lämnade Partille på onsdag vid 14-tiden. Då hade alla papper kommit och vi var klara med ärenden vi skulle göra. Stopp för en kopp kaffe i Skåne och ett stopp för middag utmed motorvägen i Danmark. Gjorde mycket middag så det skulle räcka för nästa dag med. Kom fram till Flensburg sent, tömde vår gråvattentank och fyllde vatten i mörkret.

Flensburg – Kelmis (BE)

Efter en skön natt vaknade vi utvilade. Duschade i Vega för första gången, som var en positiv upplevelse, mer mer om det en annan gång. När vi var klara med frukosten gick vi in på Citti Markt och köpte lite goda drycker. Tankade billigt på bensinstationen bredvid husbilsparkeringen och sedan rullade vi vidare. Hittade en Dekra några mil från Flensburg där vi körde in och fick vårt klistermärke till rutan för knappt €5,-.

Hamburg

Målet med dagen var att passera Hamburg. Vi funderade först på att ta färjan över Elbe längre västerut som vi gjort tidigare eftersom alla säger att det så otroligt tight att komma förbi Hamburg. Men vi bestämde oss för att prova själva, vi har ju lärt oss i många andra sammanhang att vi sällan upplever det som ”alla andra” säger. Och så blev det även denna gången. Hamburg är troligen en flaskhals men vid 14-15-tiden på en torsdag var det inga som helst problem att ta sig förbi. Visst var det trafik men det rullade hela tiden, säkert i 40 km/timme. Vi blev 10 minuter ”försenade” enligt GPS:en som inte alls markerade för kö, så då förstår ni att det verkligen inte var någon långsam passage för oss.

Sittensen

Sittensen hade vi spanat in, en mysig stad med gratis plats för natten. Perfekt då vi bara skulle jobba, äta den färdiga middagen, ta en promenad och sen sova. Men internet var dessvärre inte alls bra där. Så vi tog en kopp kaffe och rullade vidare då vi verkligen behövde jobba.

Nästa plats vi skulle stå på var full. Där åt vi vår färdiga middag och sen bytte vi förare. Roger satte sig på passagerarstolen och la sin laptop i knäet och jobbade medan jag körde. Vi ställde in Wendy (GPS:en) på Aachen och sa att vi kör så länge vi är pigga. Hade ju varit skönt att komma förbi nästa flaskhals, alla vägarbeten på A1 vid Köln, när vi ändå kör sen kväll och det gjorde vi! Smidigt och snabbt.

Grönt och luftigt framför Vega i Kelmis

Kelmis

Hittade en gratis plats i Kelmis, några km från Aachen fast på andra sidan gränsen, så vi hamnade i Belgien. Här finns el och vatten mot betalning och toatömning. Vi köpte vatten och tömde vår toakassett innan vi rullade vidare på fredagsmorgonen.

När allt känns bra så kör vi, den där planen på 50 mil/dagen har vi reviderat…

/Anna & Roger

Publicerat:

i:

12 svar till ”Varför körde vi genom Tyskland på en dag?”

 1. Profilbild för Rolle+o+Carina

  Va trevligt att dra iväg söderut med Vega!
  Vi är oxå ute o njuter????????

  Ha det gott söderut……….

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja det här var både efterlängtat och behövligt för oss! Gött att höra att ni också är ute och luffar lite.

 2. Profilbild för Marie
  Marie

  Lycka till med er resa denna höst/vinter. Ska bli roligt att följa nya erfarenheterna med mindre bil och planerna framöver med permanenta boendet i Portugal.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Tack Marie! Ja det blir mycket att uppleva (och skriva om) framöver.

 3. Profilbild för Mac
  Mac

  Ska bli spännande att höra hur ni upplever er nya bil jämfört med den gamla i avsende på köregenskaper,komfort och framförallt om madrasserna håller måttet!

  Kör försiktigt och njut av resan!

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Det kommer massor av inlägg om alla skillnader vi upplever, men vi behöver landa i det först. Hoppas du håller ut i väntan 😀 Tack!

 4. Profilbild för Kors och Tvärs

  Skönt när det kan rulla på!

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja det är inget kul att stanna när det öser ner heller.

 5. Profilbild för Anita
  Anita

  Spännande att följa er resa ner till Portugal. Vi hoppas och tror att vi kommer iväg ner till Portugal även denna vinter ( 6:e i såfall) i mitten av november. Det ska bli Särskilt kul att höra hur ni upplever resan i en ”plåtis” eftersom vi har gjort exakt samma inför denna vintersäsong, dvs bytt från en Carthago 5 ton, till en plåtis Carthago van.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Tack Anita! Vad kul att ni gjort samma ”resa” som oss med husbil till plåtis. Hojta gärna om ni är i närheten av oss i PT 😀

 6. Profilbild för Agneta
  Agneta

  Följer er blogg med nöje! Är själva på väg ner till Tyskland och jag blev nyfiken på klistermärket du skriver att ni plockade upp på Dekra. Vad är det för märke?

  Rulla lugnt

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Tack Agneta! Det är ett miljömärke. Du kan läsa mer om det här!

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
14°
Klart
06:2320:54 WEST
MånTisOnsTorFre
28°C / 14°C
30°C / 13°C
34°C / 14°C
36°C / 16°C
37°C / 17°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.