I våras rusade vi hem när Corona slog till i Europa. För vi hade inget annat val. Nu skulle vi inte göra likadant. Sa vi.

Men faktum är att vi inte alls är sugna på att stanna och kika runt i städer vi sover eller passerar. Det är för kallt, ruggigt och regnigt. Och vi vill bara ner, till Portugal.

Däremot behöver vi inte köra hela tiden, vi har jobb att sköta och vill laga vår egen mat, så vi hade tänkt kanske sisådär 50 mil om dagen.

Partille – Flensburg

Vi lämnade Partille på onsdag vid 14-tiden. Då hade alla papper kommit och vi var klara med ärenden vi skulle göra. Stopp för en kopp kaffe i Skåne och ett stopp för middag utmed motorvägen i Danmark. Gjorde mycket middag så det skulle räcka för nästa dag med. Kom fram till Flensburg sent, tömde vår gråvattentank och fyllde vatten i mörkret.

Flensburg – Kelmis (BE)

Efter en skön natt vaknade vi utvilade. Duschade i Vega för första gången, som var en positiv upplevelse, mer mer om det en annan gång. När vi var klara med frukosten gick vi in på Citti Markt och köpte lite goda drycker. Tankade billigt på bensinstationen bredvid husbilsparkeringen och sedan rullade vi vidare. Hittade en Dekra några mil från Flensburg där vi körde in och fick vårt klistermärke till rutan för knappt €5,-.

Hamburg

Målet med dagen var att passera Hamburg. Vi funderade först på att ta färjan över Elbe längre västerut som vi gjort tidigare eftersom alla säger att det så otroligt tight att komma förbi Hamburg. Men vi bestämde oss för att prova själva, vi har ju lärt oss i många andra sammanhang att vi sällan upplever det som ”alla andra” säger. Och så blev det även denna gången. Hamburg är troligen en flaskhals men vid 14-15-tiden på en torsdag var det inga som helst problem att ta sig förbi. Visst var det trafik men det rullade hela tiden, säkert i 40 km/timme. Vi blev 10 minuter ”försenade” enligt GPS:en som inte alls markerade för kö, så då förstår ni att det verkligen inte var någon långsam passage för oss.

Sittensen

Sittensen hade vi spanat in, en mysig stad med gratis plats för natten. Perfekt då vi bara skulle jobba, äta den färdiga middagen, ta en promenad och sen sova. Men internet var dessvärre inte alls bra där. Så vi tog en kopp kaffe och rullade vidare då vi verkligen behövde jobba.

Nästa plats vi skulle stå på var full. Där åt vi vår färdiga middag och sen bytte vi förare. Roger satte sig på passagerarstolen och la sin laptop i knäet och jobbade medan jag körde. Vi ställde in Wendy (GPS:en) på Aachen och sa att vi kör så länge vi är pigga. Hade ju varit skönt att komma förbi nästa flaskhals, alla vägarbeten på A1 vid Köln, när vi ändå kör sen kväll och det gjorde vi! Smidigt och snabbt.

Grönt och luftigt framför Vega i Kelmis

Kelmis

Hittade en gratis plats i Kelmis, några km från Aachen fast på andra sidan gränsen, så vi hamnade i Belgien. Här finns el och vatten mot betalning och toatömning. Vi köpte vatten och tömde vår toakassett innan vi rullade vidare på fredagsmorgonen.

När allt känns bra så kör vi, den där planen på 50 mil/dagen har vi reviderat…

/Anna & Roger