Vart är det på väg?

Hörde på nyheterna idag att en elev i en skola här i min kommun blivit förpassad ut ur klassrummet, mot sin vilja. Missade tyvärr en del av nyheten, så jag vet inte riktigt exakt vad som hände, men kontentan verkar vara den att eleven har blivit kränkt av detta beteende av läraren.

Men vad sjutton, har lärarna inga som helst befogenheter att försöka hålla ordning i klassrummet? Visst, om eleven åkt ut utan någon anledning så är det en sak, men det har jag svårt att tro..

Jag tycker att lärare ska få ta tag i elever, ta ut dem i korridoren, ge kvarsittning eller liknande som följder av beteenden som stör andra elever och därmed undervisningen. Dessutom tycker jag att föräldrarna ska bli involverade direkt, för att tillsammans med skolan kunna stävja beteendet. Självklart är jag emot all typ av slag el. handpåläggning av någon annan variant!

Lärare, elever och rektorer – alla ska visa varandra respekt – R.E.S.P.E.C.T (bra låt förresten..)

Publicerat:

i:

8 svar till ”Vart är det på väg?”

 1. Profilbild för Katarina
  Katarina

  Håller absolut med!! Kunder inte sagt det bättre själv.
  ha en bra dag!

 2. Profilbild för huga
  huga

  Ja vart är världen på väg…jag frågar mig detsamma för var dag snart. Är det ett åldringstecken?
  Nä jag tycker det galet för slappt överallt snart!

  usch nu blev jag ännu surare.

  men vad kan man göra åt allt??

 3. Profilbild för Linda Lunda
  Linda Lunda

  Håller med till 100%!
  Tack för att du tittar in hos mig ibland… Det är alltid lika kul när man lär ’känna’ någon ny bloggare/person.
  Linda

 4. Profilbild för Anna
  Anna

  Vad skönt att vi är tre åtminstone! Känns ibland som om man är själv mot hela världen, i alla fall när man läser tidningarna.

 5. Profilbild för StyggaLillaLoppan
  StyggaLillaLoppan

  4 vi är fyra stycken du glömde mig !!! jag tycker det är fruktansvärt att barn tror att det är dem som bestämmer – fråga mina monster bara . fruktansvärda barn har jag – någon frivilig som vill adoptera ? 2 barn och en kanin slänger jag in i paketet om ni ringer innan 10 minuter.

 6. Profilbild för Anna
  Anna

  Nä, men jag kan låna dem några timmar ibland, så du kan hämta andan. Kram

 7. Profilbild för Hannele
  Hannele

  Jag jobbar på högstadiet, trivs med ungdomar och visst kan de vara stökiga iblad, men mest på mellanstadiet. Det finns inga generella regler, finns tråkiga lärare också. Jag trivs även med lite ”busiga” elever, skäller ibland, men jag tycker de visar respekt också.

 8. Profilbild för Anna
  Anna

  Hannelee – vad bra att du har så positiva erfarenheter! Roligt att du kan dela med dig av dem, det är lätt att man snöar in på det trista man läser. Tack för upplyftandet! Trevlig helg!

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
11°
Växlande molnighet
06:2020:38 WEST
SönMånTisOnsTor
22°C / 10°C
22°C / 10°C
22°C / 9°C
24°C / 8°C
26°C / 8°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.