Det kliar på Chico…

..troligen har han fått skabb den lilla plutten. Det är små spindeldjur som kryper in i huden och lägger ägg där. Sedan blir de fler och fler.. Behandlingen ska upprepas så man får död på allt. Den behandlingen jag ska testa är en ”pour-on” variant, som man häller på ryggen på grisarna och i öronen. Hoppas verkligen det försvinner – det är så hemskt för djuren! Nu har det inte utvecklats så illa än och jag får inte medicinen förrän på måndag, så han får stå ut lite till.
Belle har inget, vad jag kan se.. det är det som är så konstigt, för det är väldigt smittsamt och de sover ju ihop och har mycket närkontakt när Chico jagar henne. Belle var precis behandlad när hon kom hit och det var ju 6 månader sedan, så det är verkligen konstigt varför Chico fått det nu. Skabb hos minigrisar verkar vara ett riktigt aber! Jag vet flera som kämpat som bara den för att få bort det, med många många behandlingar, av olika preparat.
Håll tummarna – snälla!

Publicerat:

i:

7 svar till ”Det kliar på Chico…”

 1. Profilbild för StyggaLillaLoppan
  StyggaLillaLoppan

  klart man håller tummarna – kan ju inte vara skoj varken för Chico eller dig ? Kan det inte bara vara torrt skinn? Jag menar jag blir ju torr som fnöske på vintern och det kliar överallt ; håret bena ryggen överallt ….jag hoppas att det är det …testa med olja och smörj in honom så det inte är bara en torrboll till i trakten som härjar……en tanke bara ! Men är det skabb så är det .

 2. Profilbild för StyggaLillaLoppan
  StyggaLillaLoppan

  förresten det är inte mitt hår direkt som kliar utan hårbotten -vill bara klargöra det så det inte uppstår några missförstånd ?

 3. Profilbild för Anna
  Anna

  hahaha.. tack för tipset stumpan! Tyvärr är det nog inte bara det, jag hoppades oxå på att det kanske bara var irritation i huden av halmen, eftersom han är van vid täcken o kuddar ;-). Men nä, det blir skabb-behandling, för att åtminstone utesluta det.

 4. Profilbild för Cattis
  Cattis

  håller tummarna!
  Skabb är ett himla elände!
  råkade ut för en ”liten” epedemi på en förskolan jag jobbade vid för några år sedan. Ett elände att få bukt med eländet… det smittar och återsmittar och sätter sig fast i allt…vet iofs inte om det är samma skabb på människor och smågrisar. Men jag tror nästan det?
  trevlig helg önskar jag dig och grisarna 🙂

 5. Profilbild för Stina
  Stina

  Nämen, hu vad jobbigt!
  Jag håller tummarna såklart!

  Trevlig fredag!
  Kram Stina

 6. Profilbild för Lotta
  Lotta

  Stackars Chico, det låter inte kul alls!

 7. Profilbild för Katarina
  Katarina

  Fy! Stackars gullegrisen. Tur det finns botemedel. Min hund hade rävskabb i somras…Urgg..

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
14°
Klart
06:2320:54 WEST
MånTisOnsTorFre
28°C / 14°C
30°C / 13°C
34°C / 14°C
36°C / 16°C
37°C / 17°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.