Växthus

Ja, jag vill så gärna ha ett!
Men det är så dyrt med underarbetet… vi får se vad vi hittar på. Idag ska vi i alla fall åka och titta hos en tillverkare. Risken är stor att jag blir väldigt förtjust, men jag måste ju börja någonstans.
Har ni växthus? Hur ser det ut? Hur har ni gjort med grund etc.?

BERÄTTA och länka till bilder om du har, tack!

Publicerat:

i:

17 svar till “Växthus”

 1. Har tyvärr ingen erfarehet av växthus – önskar dig lycka till med ditt! Jag har ju inte så gröna fingrar, men tomatplantan växer på i alla fall =) Kram

 2. Vi har ju ett hemmabygge med byggplast o de funkar rätt bra, problemet är att vi slarvade med förarbetet så det växer bra med gräs där inne med… nästa gång skall vi schakta bort jord o lägga singel först tror jag….
  vilken tillverkare skall ni kika hos?

 3. Jag har ett växthus sen ungefär 15 år tillbaka. Det är ett norskt hus med isolerplast. Jag har varit mycket nöjd med både huset och kontakten med fabrikanten. Efter en tid tyckte jag att vi behövde bygga ut det. Det var lätt att lossa gaveln och förlänga med en sektion..
  Länk till växthusfabrikanten:
  https://www.termoprodukter.no/om%20veksthus.htm
  Vi grävde ut och samlade alla stenar som ett värmemagasin under mittgången i växthuset. Grunden är lecablock men platonskiva innanför. Mittgångens avgränsningar är murad med frosttåligt tegel. Sen odlar jag i markbäddar. Titta gärna i början på min växthusblogg:
  https://vaxthusbloggen.blogspot.com/
  Det är viktigt med underarbetet men också att inte ha ett för litet växthus. Svårigheterna ligger i att man har det besvärligt att hålla temperaturen någorlundajämn – den vill gärna bli alltför hög i ett litet hus.

 4. Vi ska som Maria bygga ett med byggplast. Ett tunnelväxthus ska det bli. I ett växthus så slipper man blåsten så man kan stå inne vilket jag strävar efter. lycka till och risken är att man vill ha det dyraste när man tittar;) Kram Lotta

 5. CCC – du e go utan gröna fingrar!
  Maria – ajaj, jag tror att förarbetet är AochO. Får lära mig av dina misstag då 😉 Idag var vi och tittade på Bredegårdens växthus.
  LillaB – så fint du har det! Tack för byggnadsråden!
  Lotta – ja, det dyraste är oftast det finaste!

 6. Åh jag vet en till som vill ha växthus; min M! Men dessvärre har vi ju inte ens en tomt att ha det på. Hoppas ni hittar ett bra till vettigt pris!

 7. Ett växthus vore rena drömmen att få äga, men det skulle vara ett stort ett som man gå in i och även kunna sitta och mysa på en stol bland en massa fina växter, en del enbart vackra men också lite att äta av.

  Kramen //annette

 8. åh, bredagårdens har jag funderat på men aldrig sett live… jag är fundersam till om dörrarna håller?

 9. Tabergstösen – det kan ju vara bra med en tomt först :).
  Annette – ja, jag vill ju ha ett stort, är inne på 24 el. 40 kvm
  Maria – de är ursnygga, tycker jag. Varför skulle inte dörrarna hålla?

 10. Hiihii, berättar allt om det interna skämtet när vi ses! Ja, hallen får bli ett vinterprojekt, hinner nog få ett antal idéer till tills dess är jag rädd för. Kram!

 11. Såg på Ernst igår och blev också sugen på ett växthus… Inte för att odla så himla mycket kanske, mer för att ha en trevlig lokal att umgås i 🙂

 12. Vi orkade föresten inte titta på filmen… Ska försöka komma ihåg att skriva hur den var om vi tittar på den någon gång. Många filmer som ligger och väntar!
  Hoppas du får en härlig dag!

 13. Huga – tack!
  CCC – Jo, så är det juh, man hittar mer och mer man vill göra.
  Sanna – jag missade Ernst! Det var tydligen precis ett sånt växthus jag vill ha! Vi har oxå en massa filmer som väntar, men höst o vinter kommer ju så småningom, då blir det mer film.

 14. Ser fram mot bilder. Har en dröm om ett växthus men med nästan världens minsta tomt känns det inte aktuellt. Men jag drömmer… Kram

 15. detta ska bli kul att följa hur bygget och resultatet blir .

  mvh Y o L i a-sås

Translate »