Jordgubbar, regn, potatis & utmaning

Idag har jag rensat jordgubbslandet från revor och ogräs. Det är förra årets revor som varit i det här landet (moderplantorna är inte länsade från bär än) och det finns inga fler bär.

Vädret har varit himla knepigt idag, jättevarmt och regnigt om vart annat.

Potatislandet har jag hållt på att rensa och kupa i två dar, ändå är jag inte färdig. Det är så tungt och tråkigt att göra samma sak så jag varierar mig lite ;). Förhoppningsvis blir jag klar om ett par dagar. Där jag har potatislandet har det tidigare varit åker, så ni förstår att det kommer upp en hel del mellan plantorna. Fast jag har kört med jordfräsen säkert 6 ggr så envisas det med att komma upp annat än potatisblast.

Utmaning från Ilskebyttan:

Vad gjorde du för 10 år sedan? – 1998, vi flyttade till vårt hus (som vi inte bor i längre) och började renoveringarna. Årsdagen med min älskade man (jajamen fortfarande lyckliga tillsammans)! Jobbade som platschef på en filial i Gbg (nä, inte längre!) och barnen var inte så gamla så det var mycket tid med dem, till skillnad mot nu ;).

5 saker på min ”att-göra-lista” idag: Nu har ju en stor del av dagen passerat och ni ser ju ovan en del av det gjort idag. Men jag har också skurat en del av altanen, gjort lunch och jobbat lite på firman. Resten av dagen präglas av vädret, men om det sluar regna snart så går jag ut och fortsätter med potatislandet. Ikväll ska jag passa guddottern, jag ska även börja läsa en av mina nya fyra pocketböcker.

Snacks jag gillar: Oj, det är nog lättare att skriva vad jag INTE gillar; chips och fläsksvålar. Allt annat trycker jag gladeligen in i det här ansiktet

Städer jag har bott i: Kungälv, Göteborg, Partille och nu i Herrljunga

Dessa vill jag veta mer om: 8hektar, båtslyckegård, humleodumle, storegårdenscountry

Publicerat:

i:

10 svar till ”Jordgubbar, regn, potatis & utmaning”

 1. Profilbild för annette
  annette

  Ja, vädret liknar det vi haft sedan jag kom hem idag, synd vi inte bor närmare varandra, skulle gladeligen hjälpa Dej med poatislandet, tycker om kroppsarbete, får anvönda mest hjärnan i mitt arbete.

  Ha nu en trevlig Helg!

  Kram //annette

 2. Profilbild för Lotta

  Oh herregud har du sååå mkt potatisplantor då ska jag inte klaga haha har du inget kort?

  Va trevligt att du vill veta mer om mig men hur gör jag? skriver av frågorna och svarar bara ?
  Kramis Lotta

 3. Profilbild för Erica

  Potatis och jordgbbar är gott. Jag hoppas att det är värt allt jobb trots allt..
  Må så gott! Erica som tjoar Skepp o´hoj!

 4. Profilbild för Anna

  Lotta – jag ska försöka komma ihåg att ta kort, fast nu har jag ju skördat en hel del…
  Du kopierar texten och lägger in hos dig, sedan ändrar du förstås till dina svar.
  Annette – du är såå välkommen, du kan ju samåka med svärsonen 😉
  Erica – ja det är absolut värt allt jobb!

 5. Profilbild för Yeedi

  Du får skaffa dig en häst som kan kupa potatislandet!

 6. Profilbild för Lotten

  Kul läsning! Och jisses vilket jobb. Jag hatade det där när jag var tonåring. Potatislandet alltså…
  Kram!

 7. Profilbild för CCC

  Vill bara önska dig en härlig lördag! Kram!

 8. Profilbild för huga

  jojo här blommar jordgubbarna fasen så lång väntan på ett par bär!!

 9. Profilbild för Isabelle

  Egna jordgubbar måste vara de allra godaste.
  Ska plocka upp utmaningen så småning om. Har just skrivit ett riktigt mastodont inlägg så nu orkar jag inte blogga mer idag, haha.
  Ha det gott!

 10. Profilbild för LocalAdLink

  Definitely love google, great site.

  Will read up and hopefully have something good to say.

  Have a nice day.

  _____________________________________
  LocalAdLink

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
23°
Molnigt
06:5120:12 WEST
LörSönMånTisOns
23°C / 12°C
24°C / 12°C
25°C / 9°C
25°C / 8°C
25°C / 9°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.