Vi har bestämt oss för att sälja vår van Vega. Så fort vi kunnat flytta in i huset kan hon byta ägare.

Det var inte något vi planerat, men det känns helt rätt att låta Vega rulla på vägarna igen med ägare som är sugna på att uppleva och upptäcka via vanlife.

Andra förutsättningar nu

Förutsättningarna är annorlunda mot vad vi trodde i september när vi köpte Vega. Vi behöver inte bo i bilen så länge till, vi trodde ju att vi skulle bo i vanen under den långa tiden då vi byggde oss ett nytt hus. Nu blev det inte så och vi har snart inte längre ett behov av Vega som bostad.

Multifunktion

Vega fyllde flera funktioner för oss men de är inte aktuella nu heller.

Vi vill bara ha en bil, precis som vi tänkte när vi köpte Vega. Men nej, det är inte lämpligt att köra omkring med en stor bil jämt när en ska ut och göra något. Det är helt enkelt inte rätt bil för ändamålet, även om det så klart går alldeles utmärkt om vi behövde bilen som bostad också.

Hon har varit toppen att ha när vi köpt nya vitvaror etc till huset, men det går lika bra att få hemleverans. Vi vill ha en mindre bil, en smidig och personbil anpassad för dagliga livet här på landsbygden i Portugal.

Vega som gäststuga är inte heller längre aktuellt, då vi har ett gästrum i vårt hus.

Orimligt dyr att importera

Vega är svenskregistrerad och det är inte aktuellt att importera henne hit, det skulle bli alldeles för dyrt. Så hon behöver flytta hem till Sverige.

Utflykter & äventyr

Är inte så sugna på att utforska just nu, vilket Vega är utmärkt för. En van är onekligen ett fantastiskt fordon och resesätt om en vill utforska. Men när vår lust för äventyr återkommer kommer vi använda personbilen, anledningarna till det ser du nedan.

campingcar figueira ställplats
Vega passar in överallt <3

Trött på campingar – vi är innerligt trötta på campingar och ställplatser. Fricamping är förbjudet i Portugal och därmed inte ett alternativ för oss.

Kapitalförstöring – att bara använda vanen vid framtida utflykter är kapitalförstöring, särskilt eftersom det inte är aktuellt på ett tag. Vårt fokus är huset, så hon skulle bli stående på parkeringen utan att få rulla om vi behåller henne.

AirBNB lockar – vi har tidigare bott via AirBNB och tyckte det funkade riktigt bra. Vi hade till och med ett rum i vår lägenhet för uthyrning. Vi känner att vi vill prova det igen samt bo på mindre hotell och vingårdar.

Besök i Sverige

Var ska vi bo när vi kommer till Sverige då? Ja, det vet vi inte 🙂 Men det finns ju AirBNB, vänner, familj och hotell i Sverige också. Så det löser sig. Tanken är ju inte att vi ska hänga i Sverige 6 månader om året utan flytta till Portugal och bara åka hem för att hälsa på.

Vega i Alingsås

Tänk om ni ångrar er!

Kan tänka mig att någon kanske funderar på vårt beslut, vi som ju verkligen trivs med att bo på hjul. Ja vi trivs fint med att bo i en husbil/van. Men det kapitlet är slut för denna gången och covid förkortade den perioden för oss.

Finns ju inget som säger att vi inte kan hyra en van om suget blir för stort, eller köpa en portugisisk i framtiden. Så om läget förändras så kan vi ta nya beslut – det är vi ju väldigt bra på!

Det jag kommer sakna mest är att ha med oss vår egen toalett jämt. Det har varit fantastiskt att aldrig behöva använda en offentlig toalett. Sen kommer jag också sakna att ha det egna köket med oss, då restaurangmat är svårt för mig med mina matpreferenser. Men jag hoppas och tror att utbudet utvecklas för vegetariskt/vegansk/glutenfri mat. Och gör det inte det så finns det ju kök i AirBNB lägenheter/hus.

Vega har varit perfekt i Portugal, så köpet var ändå väldigt bra för oss. Hade inte varit roligt att använda FrankieBoy till våra turer när vi letade efter vilket område vi ville bo i. Inte heller hade FrankieBoy fått plats på vår tomt. Så Vega har fyllt sin funktion – men är alltså snart tillgänglig att göra livet roligare för någon annan.

Är du intresserad av att köpa Vega?

Vega finns i Portugal. Vi vill helst sälja henne härifrån. Tänk vad bra för dig som vill utforska Portugal på din sommarsemester. Ta flyget ner, vi hämtar på flygplatsen, du köper Vega, bor en natt på vår tomt och lär känna henne med full support av oss, sen rullar du runt i Portugal under 2-3 veckor för att sista veckan/veckorna på din semester ta dig hem till Sverige genom Europa. Eller kanske du redan finns i Portugal och vill prova på vanlife istället för att flyga till Sverige. Var det inte ”your cup of tea” kan du sälja Vega i Sverige med förtjänst.

Argument för att köpa Vega:

  • Garantin gäller till september 2022, så det är en stor trygghet för dig som köpare.
  • En grym van utrustad med allt du behöver för största frihet (dieselvärmare, solceller, lithiumbatteri, vinterpaket etc.)
  • Mätarställning: ca 1000 mil
  • Skatt: ca 14 000,-/år
  • Hög lastvikt (ca 900 kg) med en totalvikt på 4000 kg
  • Besiktigas senast 30/9 2021
  • Ruskigt bra pris vid hämtning i Portugal i sommar

Priset då?

Westfalia Columbus är attraktiva, särskilt nu när många inser tjusningen med plåtis/van. Här kan du läsa om när vi köpte Vega.

Pris: 750 000,- om bilen hämtas i Portugal. Ej prutbart. (Kanonpris enligt PR Husbilar)

Här kan du läsa allt tekniskt om Vega samt se en komplett utrustningslista! I Sverige, Partille utanför Göteborg, finns extrasängen samt mittdelen till dubbelsängen.

Om du är intresserad så mejla (kontakt@anna-forsberg.se) så berättar vi allt du vill veta. Självfallet gör vi gärna en videovisning för den seriösa spekulanten!