plåtisen vega

Vega är till salu!

Vi har bestämt oss för att sälja vår van Vega. Så fort vi kunnat flytta in i huset kan hon byta ägare.

Det var inte något vi planerat, men det känns helt rätt att låta Vega rulla på vägarna igen med ägare som är sugna på att uppleva och upptäcka via vanlife.

Andra förutsättningar nu

Förutsättningarna är annorlunda mot vad vi trodde i september när vi köpte Vega. Vi behöver inte bo i bilen så länge till, vi trodde ju att vi skulle bo i vanen under den långa tiden då vi byggde oss ett nytt hus. Nu blev det inte så och vi har snart inte längre ett behov av Vega som bostad.

Multifunktion

Vega fyllde flera funktioner för oss men de är inte aktuella nu heller.

Vi vill bara ha en bil, precis som vi tänkte när vi köpte Vega. Men nej, det är inte lämpligt att köra omkring med en stor bil jämt när en ska ut och göra något. Det är helt enkelt inte rätt bil för ändamålet, även om det så klart går alldeles utmärkt om vi behövde bilen som bostad också.

Hon har varit toppen att ha när vi köpt nya vitvaror etc till huset, men det går lika bra att få hemleverans. Vi vill ha en mindre bil, en smidig och personbil anpassad för dagliga livet här på landsbygden i Portugal.

Vega som gäststuga är inte heller längre aktuellt, då vi har ett gästrum i vårt hus.

Orimligt dyr att importera

Vega är svenskregistrerad och det är inte aktuellt att importera henne hit, det skulle bli alldeles för dyrt. Så hon behöver flytta hem till Sverige.

Utflykter & äventyr

Är inte så sugna på att utforska just nu, vilket Vega är utmärkt för. En van är onekligen ett fantastiskt fordon och resesätt om en vill utforska. Men när vår lust för äventyr återkommer kommer vi använda personbilen, anledningarna till det ser du nedan.

campingcar figueira ställplats
Vega passar in överallt <3

Trött på campingar – vi är innerligt trötta på campingar och ställplatser. Fricamping är förbjudet i Portugal och därmed inte ett alternativ för oss.

Kapitalförstöring – att bara använda vanen vid framtida utflykter är kapitalförstöring, särskilt eftersom det inte är aktuellt på ett tag. Vårt fokus är huset, så hon skulle bli stående på parkeringen utan att få rulla om vi behåller henne.

AirBNB lockar – vi har tidigare bott via AirBNB och tyckte det funkade riktigt bra. Vi hade till och med ett rum i vår lägenhet för uthyrning. Vi känner att vi vill prova det igen samt bo på mindre hotell och vingårdar.

Besök i Sverige

Var ska vi bo när vi kommer till Sverige då? Ja, det vet vi inte 🙂 Men det finns ju AirBNB, vänner, familj och hotell i Sverige också. Så det löser sig. Tanken är ju inte att vi ska hänga i Sverige 6 månader om året utan flytta till Portugal och bara åka hem för att hälsa på.

Vega i Alingsås

Tänk om ni ångrar er!

Kan tänka mig att någon kanske funderar på vårt beslut, vi som ju verkligen trivs med att bo på hjul. Ja vi trivs fint med att bo i en husbil/van. Men det kapitlet är slut för denna gången och covid förkortade den perioden för oss.

Finns ju inget som säger att vi inte kan hyra en van om suget blir för stort, eller köpa en portugisisk i framtiden. Så om läget förändras så kan vi ta nya beslut – det är vi ju väldigt bra på!

Det jag kommer sakna mest är att ha med oss vår egen toalett jämt. Det har varit fantastiskt att aldrig behöva använda en offentlig toalett. Sen kommer jag också sakna att ha det egna köket med oss, då restaurangmat är svårt för mig med mina matpreferenser. Men jag hoppas och tror att utbudet utvecklas för vegetariskt/vegansk/glutenfri mat. Och gör det inte det så finns det ju kök i AirBNB lägenheter/hus.

Vega har varit perfekt i Portugal, så köpet var ändå väldigt bra för oss. Hade inte varit roligt att använda FrankieBoy till våra turer när vi letade efter vilket område vi ville bo i. Inte heller hade FrankieBoy fått plats på vår tomt. Så Vega har fyllt sin funktion – men är alltså snart tillgänglig att göra livet roligare för någon annan.

Är du intresserad av att köpa Vega?

Vega finns i Portugal. Vi vill helst sälja henne härifrån. Tänk vad bra för dig som vill utforska Portugal på din sommarsemester. Ta flyget ner, vi hämtar på flygplatsen, du köper Vega, bor en natt på vår tomt och lär känna henne med full support av oss, sen rullar du runt i Portugal under 2-3 veckor för att sista veckan/veckorna på din semester ta dig hem till Sverige genom Europa. Eller kanske du redan finns i Portugal och vill prova på vanlife istället för att flyga till Sverige. Var det inte ”your cup of tea” kan du sälja Vega i Sverige med förtjänst.

Argument för att köpa Vega:

 • Garantin gäller till september 2022, så det är en stor trygghet för dig som köpare.
 • En grym van utrustad med allt du behöver för största frihet (dieselvärmare, solceller, lithiumbatteri, vinterpaket etc.)
 • Mätarställning: ca 1000 mil
 • Skatt: ca 14 000,-/år
 • Hög lastvikt (ca 900 kg) med en totalvikt på 4000 kg
 • Besiktigas senast 30/9 2021
 • Ruskigt bra pris vid hämtning i Portugal i sommar

Priset då?

Westfalia Columbus är attraktiva, särskilt nu när många inser tjusningen med plåtis/van. Här kan du läsa om när vi köpte Vega.

Pris: 750 000,- om bilen hämtas i Portugal. Ej prutbart. (Kanonpris enligt PR Husbilar)

Här kan du läsa allt tekniskt om Vega samt se en komplett utrustningslista! I Sverige, Partille utanför Göteborg, finns extrasängen samt mittdelen till dubbelsängen.

Om du är intresserad så mejla (kontakt@anna-forsberg.se) så berättar vi allt du vill veta. Självfallet gör vi gärna en videovisning för den seriösa spekulanten!

Publicerat:

i:

31 svar till ”Vega är till salu!”

 1. Profilbild för FREEDOMtravel

  Lycka till med ert nya beslut och försäljningen! Självklart ska man göra det som känns rätt, och det kan ju variera över tid.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack, ja här varierar det mycket, vi är ju i behov av förändringar. Och som sagt, bara att ta nya beslut om så önskas.

 2. Profilbild för Rolle o Carina

  Ja nu behövs ju ej Vega i ert nya härliga liv i Sol o Värme!

  Ha det gott o Lycka Till……..

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Exakt så 🙂 Tack

  2. Profilbild för Sofia
   Sofia

   Vilken otroligt fin! Lite för avancerad och dyr för våra behov just nu men har ni någon köpare i Sverige inom kort och behöver få hem den så finns här i Portugal två strandsatta och ansvarsfulla långfärdscyklister som närapå gett upp hoppet om att kunna cykla hem inom rimlig framtid men har körkort båda två. 😉

   Lycka till med både försäljning och hus!
   Sofia and Anders

   1. Profilbild för Anna Forsberg

    Ja Vega är en toppenvan faktiskt 🙂 Vi hoppas vi slipper köra hem henne till Sverige och inte snart heller då vi behöver henne som hem ett tag till. Men tack för ert erbjudande, har er mailadress om läget skulle bli aktuellt! Lycka till med cyklandet!

 3. Profilbild för Mona
  Mona

  Härligt när en känner att nu är det dags att ”gå vidare”, att man för stunden är klar med detta, att nu lockar något annat mera. Den där känslan är ni bra på att både känna och ta vara på. ALL lycka till. Vänligen Mona

  PS Hade vi haft en nolla till på bankkontot hade vi slagit till..

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Exakt så är det, vi vill gärna gå vidare och inte fastna. Det är livet alldeles för kort för. Tack Mona!

 4. Profilbild för Lisa

  Klokt beslut – man har olika behov under olika perioder i livet och som du säger kan man alltid skaffa husbil igen om man känner för det. Ha en fin dag!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Japp, nu är det inte alls vanlife som är intressant för oss. Detsamma!

  2. Profilbild för Gunnar Örn
   Gunnar Örn

   När jag ser vad skatten kostar på er bil blev jag tvungen att berätta vad skatten på vår bil i Spanien är, (Rapido 7,5m) kostar 75,50 euro per år. Hälsn Anne o Gunnar

   1. Profilbild för Anna Forsberg

    Ja Sverige är inte gratis med skatten på klass 2. FrankieBoy var skatten 0,- 😀

 5. Profilbild för Pia
  Pia

  Kvittar hur många gånger jag räknar, fattas en nolla på kontot. Vilket är synd för att vi ska köpa plåtis men med hjälp av finansiering. Ert hus, ja det låter helt rätt för er! ???? Ni har full koll på hur ni vill ha det nu, och ser till att komma dit. Imponerad!
  Då kommer ni väl bli vaccinerade i Portugal?
  Vi är i fas tre här, men datumet flyttas längre och längre fram i tiden. Längtar efter att få krama barnbarnen ( okej barnen också)! Låtvoss det ske sbmnart. Nu har vi varit isolerade ett år. Hur har ni upplevt att vara så långt från familjen. Jag tänker att om vi har klarat detta med facetime, ska man väl klara det ännu bättre när man kan träffas när man vill. Hur har det varit för er? Kram????

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja pengar kan onekligen vara ett hinder. Låna pengar på banken och köp Vega 😉 Vi vet inte hur det blir med vaccinationen. Vi använder FaceTime, SMS och telefon. Funkar utmärkt, men visst är det härligast att hänga IRL.

   1. Profilbild för Pia
    Pia

    Ska prata med mannen! Vi är inte utan pengar men har inte hela summan.
    Hoppas att ni har bättre väder än vad vi har!
    Här öser det ner, ska tydligen komma snö också????
    Ha en fin söndag!

    1. Profilbild för Anna Forsberg

     Vi har 20-25 grader och oftast sol. Men just den har helgen moln och lite regn (vilket behövs!)

 6. Profilbild för Chatrine
  Chatrine

  Om abstinensen blir för stor kan ni få sova u vår en natt när vi kommer ner ????
  Det är så gott att läsa om er förmåga att ta beslut. Ni vårdar ert liv så fint ❤️

  På tal om det där med toaletten, jag har köpt en liten ståpotta, ett bra alternativ om en inte är sugen på allmänna toaletter

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Himla hyggligt! Tack vännen, vi vill leva varje dag. Hrm ståpotta låter intressant, men undrar hur den funkar.. dags att googla!

 7. Profilbild för Christel

  Underbart att läsa om att livet inte står still på något sätt. Nu är det en annan situation att förhålla sig till. Lycka till med försäljningen.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack Christel, ja livet är onekligen oföränderligt, om en tillåter det 😀

 8. Profilbild för Bertil Hagberg

  Hej ni båda glada och som inte ser hinder. Jätteroligt att läsa om er förändring i livet. Man ska göra det som faller rätt och inga långa tal som det brukar sägas…vi har sålt vår också! Vi köpte husbil igen för att uppleva Europa, vi har sett Sverige och skrivit böcker om dessa resor så vi är nöjda. Husbilen skulle ta oss genom övriga länder men då vi nu inte kommer iväg så stod den och kostade slantar. Vi sålde och bokade lägenhet i 6 månader i Spanien från oktober till april. Kollar läget under tiden därnere för att ev. hitta nåt att köpa. Nu stundar vaccin och vi hoppas att coviden lugnat sig till oktober. Vi kommer att ha lägenheten som utgångsläge till de områden vi tänkte besöka med husbilen så det funkar säkert bra det ock. Önskar er lycka till med både det ena och det andra. Som jag sagt tidigare så har ni varit en plattform för nya tag!????

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack Bertil, nej hinder är ju dumt. Dyker de upp så försöker vi runda dem på roligaste sättet. Hoppas ni hittar det som ni söker! Tack för fina ord!

 9. Profilbild för Anna-K
  Anna-K

  Oj,,,, trodde ni skulle resa runt med er Vega och ha huset som dockningstation ? Nu känns det inte så intressant att följa er längre då vi i alla fall vill läsa mera om livet på rull. Men lycka till !!!!!

 10. Profilbild för Peter Björklund
  Peter Björklund

  Ojoj, när händer det grejer minst sagt…. ???? Förstår att ni vill satsa på huset nu och inte har behov av vanen längre.
  Så spännande och kul att läsa om allt ni gör!
  Ha det bra i värmen!
  Inatt har det snöat för fullt på väg till Mjölby. ????
  Nu har det dock övergått till regn så hemfärden blir nog bättre.

  // Peter

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja vi vill ha ett händelserikt liv 🙂 Så roligt du vill hänga med Peter! Det finns säkert en massa cache i omgivningarna så du kanske har vägarna förbi nångång. Och här är det ju alltid snöfria vägar.

 11. Profilbild för Per
  Per

  Hej! Kul för er med nya beslut men därmed slutar jag nog att läsa bloggen. Det var det kringflackande livet som fångade mitt intresse för ca 1 år sedan. Är måttligt intresserad av renovering (sådant har jag nog av min egen) eller trädgårdsskötsel som jag är helt ointresserad av. Lycka till framöver!

 12. Profilbild för Per
  Per

  Förresten: 2 grejer till: 1. Själv lutar jag snarare åt att resa runt med husvagn den dag barnen är utflugna. Det skulle ju kunna vara ett alternativ för er i framtiden – så länge man har bil med dragkrok kan man upptäcka världen och en husvagn är avsevärt billigare än en husbil och tappar mycket mindre i värde och har mycket lägre löpande kostnader. 2. Har du några tips på andra bloggar om kringflackande liv i husbil/van/husvagn att tipsa om?

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Andra husbilsbloggar har en hel sida. Husvagn har inte varit aktuellt. Framtiden är oskriven.

   1. Profilbild för Per
    Per

    Tack!

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
25°
Soligt
06:1020:56 WEST
MånTisOnsTorFre
28°C / 17°C
24°C / 14°C
22°C / 13°C
25°C / 12°C
31°C / 15°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.