Om att vara tillsammans 24 timmar per dygn och 7 dagar per vecka, alltså 24/7. 

Ja vi är faktiskt tillsammans mest hela tiden. Vilket är ju något vi vill och något vi mår riktigt bra av. Både gemensamma och enskilda intressen får utrymme. Att vara i vårt gemensamma trygga rum där vi båda kan vara exakt den person vi är och den person vi ständigt utvecklas till. Inga förpliktelser, inga krav, inga förväntningar annat än ärlighet och nyfikenhet på förändringar och utveckling. Det är vårt recept för vårt liv tillsammans.

Gjort det förr

2007 flyttade vi till en avstyckad gård i byn Vimle i Herrljunga. Där startade vi ett glasmästeri tillsammans och jag startade VimleWebb året efter. Mellan 2007-2012 arbetade vi tillsammans i våra företag på gården och det är en av de bästa perioderna i vårt gemensamma liv. Vi ville dit igen. Alltså att spendera i princip all tid tillsammans. Det är ju en av anledningarna till att vi flyttat in i vår husbil. För att få en ekonomi som gör att vi kan leva på lägre löner, ha mer tid för varandra och att uppleva saker tillsammans.

Nej vi bråkar inte

Det är något som vi tydligen ska göra. I alla fall om vi ser till de frågor vi får. Att vi klarar av att bo så inpå varandra hela tiden är tydligen något som ska vara svårt. För oss är det inte svårt alls. Vi ser ingen anledning till att bråka. Visst har vi olika åsikter ibland och visst kan någon av oss bli lite irriterad av någon anledning. Men vi bråkar inte. Och nej vi är inte präktiga på nåt sätt, det ligger bara inte för oss att bråka. Vi surar en stund och sedan pratar vi om det. Respekt är viktigt i våra relationer, både med varandra och med andra. Vi respekterar våra olikheter och ofta uppskattar vi dem till och med. Vi förklarar tankar och reaktioner. Vi pratar. Om allt.

Bo på liten yta

Att bo på liten yta innebär att en kliver på varandra hela tiden och inte ha något eget space. Nej, så är det inte. Jo vi bor på en liten yta. Men vi kliver definitivt inte på varandra hela tiden och vi har massor av eget space. Hela världen är ju vårt vardagsrum. Vi har olika intressen och de intressena finns ju kvar även om vi bor i en husbil. Roger har sitt bilintresse t.ex. – han kollar på alla Formel 1 lopp och vi var på Racerhelg innan vi lämnade Sverige. Jag bloggar och läser böcker (och bloggar) det är mina stora intressen just nu – utöver upptäckandet och resandet som vi ju älskar att göra tillsammans!

Jag är morgonpigg och vaknar ofta nån timme före Roger, tid jag brukar lägga på att jobba. Behöver någon av oss vara ifred så är det ju bara att vandra iväg. Har inte hänt än, men när det händer är vi ju båda självklart medvetna om att det är ju bara att traska iväg en stund.

Delad glädje..

Det är faktiskt ett ordspråk som stämmer fint på oss.

Delad glädje är dubbel glädje och delad sorg är halv sorg.

Det blir så otroligt mycket roligare att bada i vågorna om vi är två i havet. Att se vackra vyer där vi tillsammans kan smälta intrycken. Att planera nästa resmål och skapa förväntningarna som sedan införlivas eller inte. Att skratta, se glädjen i varandras ögon och känna hur kropparna skakar av skrattet som bubblar. Att cykla hem från affären med vingliga styren av tunga kassar och sedan packa in matvarorna tillsammans. Livet består av så mycket olika saker att göra och uppleva, små som stora, vi vill dela det med varandra. Och delvis med er 😀

/Anna