månadsutgifter oktober

Våra utgifter i oktober

Tänk vad fort tiden går! Nu har det gått en månad igen och det är dags att berätta lite om våra utgifter.

Vi kom in i Frankrike i början av månaden och har spenderat ganska precis halva månaden där och andra halvan i Spanien. FrankieBoy har rullat ungefär 260 mil och vi har som längst stannat 5 nätter på en och samma plats.

Matpriserna är väldigt varierande

En sak vi tydligt har märkt är att matpriserna verkligen varierar. Carrefour är den dyraste kedjan upplever vi. I alla fall för de saker vi handlar. Och inte tycker vi frukt/grönt avdelningen är särskilt fräsch heller. Så numera undviker vi faktiskt Carrefour. Den bästa butiken i Spanien är Consum anser vi, det är fräscht, luftigt och generellt prisvärt. Apelsiner och rödvin är billigt i alla affärer!

Att handla på marknad, som vi gjorde igår i Aguilas är inte alltid billigare än i affärerna – men wow vilka varor vi köpt! Vet inte vikterna, men många apelsiner, många clementiner, 1 persimon, 3 äpplen och säkert ett helg kilo vindruvor – ca 10€ för allt. Och sååå gott!

marknad aguilas

marknad aguilas

 

Hög kostnad för diesel

Om en kör med 5 tons husbil över en hög bergskedja så går det åt soppa. Fortsätter en sen att passera berg här och där så slukar det diesel. Så är det. Och det syns på dieselkontot. Den absolut största utgiften denna månaden helt klart. Literpriserna varierar också, vi har ännu inte betalat över #€1,3/liter i Spanien.

Betalat för nästan varje natt

Det finns fricampingar och gratis ställplatser lite här och där. Men vi prioriterar trygghet, både för oss och husbilen. Vi vill inte stå på en parkering utmed en väg eller ödslig grusplan i utkanten av ett industriområde. Vi har hittat platser som varit gratis, ett par vingårdar till exempel och en parkering bakom en kyrka i en by långt från stora vägar som vi tyckt känns bra. Men vi har betalat för nästan varje natt den här månaden. De dyraste boplatserna är oftast när vi tar in på camping.

Går det ihop varje månad?

Vi har som målsättning att hålla våra gemensamma utgifter under 15 000,- varje månad. Det har vi inte klarat än, men vi hade gjort det i oktober med råge om vi inte rullat så många mil. Vi tror att november och december blir färre mil, men då kanske vi har andra saker som kostar mer än vi tänkt. Vi plockar båda två lön från vårt företag varje månad – inga stora summor men vi har alltid pengar kvar när nästa lön kommer. Så ja, det går absolut ihop och vi kan dessutom spara lite varje månad.

Fortsätter att njuta av det vi känner att vi vill lägga pengar på. Vi behöver inte snåla hela tiden och det tycker vi är skönt. Att vi är noga med att bokföra våra utgifter är dels på grund av nyfikenhet och dels för att lätt kunna se vad vi skulle kunna dra ner på, om vi skulle vilja eller om vi skulle behöva.

/Anna

Publicerat:

i:

16 svar till ”Våra utgifter i oktober”

 1. Profilbild för Peter Hagman
  Peter Hagman

  Trevlig l äsning även om jag inte håller med om att det är farligt att inte stå på Camping eller Aire. Nu är min bostad mycket mindre än er så jag slipper stå på industritomter och längs med vägarna utan kan stå på en vanlig parkering. Kommer att följa ert nya liv med stort intresse. Tipps om er blogg fick jag av Joakim. N då jag nämde att jag ser en tydlig och målmedveten begränsning av möjligheterna att fricampa i Europa, Bara på de nio år jag har hålt på. Då jag berättade att jag funderde på en minicamper för att komma under alla bomar och skyltar med Camping förbjuden. Så nämde Joakim er och att ni minsan stod fritt på vingårdar både här och där med er stora bil. Ha det gott

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Välkommen hit! Farligt har jag inte sagt, men känns otryggt tycker vi. Och tur att vi alla är olika. Ja man kan stå gratis på ex vingårdar. Toppenbra! Vilken Joakim tipsade om oss? Känner några stycken med det namnet. Ja förbudet för fricamping ökar har vi förstått.

 2. Profilbild för Christel

  Tack för att ni delar med er med detta, intressant och så viktigt när vi är ute, detta att få det att gå ihop och prioritera. Jag känner igen era tankar!

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Tack för att du läser och kommenterar!

 3. Profilbild för Kors och Tvärs

  Tack vare dina redovisningar bakåt i tiden har jag skaffat en budgetapp och nu är ju ekonomi lite kul. Extra roligt blev det när vi passerade månadsskiftet och vi kunde sammanställa. Jag håller med om att den ojämförligt största utgiften är diesel, men det räknar vi med att den ska sjunka dramatiskt eftersom vi inte alls kommer att köra så många mil nu.
  Tack för din inspiration

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Vad roligt att kunna inspirera! Kanske vi ska peppa varandra och jämföra när vi ses 😉

    1. Profilbild för Anna
     Anna

     😀

 4. Profilbild för Rolle o Carina

  Trevligt att läsa edra sammanställningar över edra utgifter!
  Lugnar nog ner sig när ni kör mindre framöver!

  Ha det gott o njut….

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja fast då är ju risken större att vi hamnar på restauranger och lyxar till det på annat sätt kanske?

 5. Profilbild för Hanna
  Hanna

  Roligt att läsa igen!
  Vi siktar också kring 15 000kr för löpande utgifter.
  Utöver det sånt som går från kontot här hemma som bilskatt, försäkringar mm.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja ett par tusen till går per månad till a-kasseavgifter, försäkringar etc. Vore kul att jämföra sen!

 6. Profilbild för Helena Roth
  Helena Roth

  Förstår glädjen i att kunna handla på marknader – vattnas i munnen bara jag läser om den goda frukten ni införskaffat.

  Ni rör på er ofta, om fem nätter är längsta. Är det för att ni haft ett syfte ”att komma fram” eller bara för att det känts bra att röra på er så pass mycket?

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Marknader är underbart att besöka, så mycket dofter och syner. Och lockande varor bär vi gärna med oss hem. Vi ville söderut, har förstått att det blir svårare att hitta någon plats att stå på ju närmare december vi kommer. Och eftersom vi ska vara och ta emot dotter på Malaga flygplats så behöver vi vara någonstans i närheten. Vi gillar oxå att röra på oss så det blir en kompromiss.

 7. Profilbild för Hanna

  Hade älskat att handla på dessa marknader. Men jag skulle nog inte sluta på 10 e ???

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Måste ju smaka först.. sen kan en ju alltid ta sig tillbaka och köpa mer. Eller köpa mer nästa vecka.

Vädret

Ourique, PT
17°
Klart
06:2520:52 WEST
FreLörSönMånTis
39°C / 17°C
32°C / 17°C
32°C / 14°C
36°C / 18°C
38°C / 18°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.