Vi har en katt också

Han heter Nippe men ibland tror jag att han är en gris!

Han bor med minigrisarna i stian, där äter och sover han vintertid. Men på sommaren är han som alla andra utekatter, han jagar mest hela tiden på nätterna och på dagarna ligger han helt utslagen i någon av våra dynor på altanen eller i den svala delen av ladan.

Nippe älskar bröd! Grisarna får bröd som ”muta” på vintern när de ska ut och luftas några gånger per dag. Det har Nippe lärt sig uppskatta. Så när vi ska fjäska för honom är det ingen idé att ge honom räkor, grädde, glass eller kokt lax. Han vill ha bröd eller kallrökt lax! Sicken gourmet han är!

I sommar blev han fem år och för varje år blir han keligare. Nu får t.o.m. grannbarnen kela med honom. Men när det kommer vänner till gården brukar han hålla sig undan, men ibland så kan han inte motstå chansen att få bli ordentlig kliad.

Men att ta upp honom i knäet är ingen idé – han gillar att bli kliad när han ligger på marken eller på en stolsdyna, men INTE i knäet!

När jag plockar skit i hagen (som jag gör varje kväll) så kommer han väldigt ofta och kråmar sig mot både mig och grisarna. Lägger sig ner och låter grisarna gosa mot hans mjuka päls. Oftast är det Baloo eller Särimner som söker upp Nippe för lena strykningar.

Hur är din katt, har den också massa specialgrejer för sig?

Publicerat:

i:

4 svar till ”Vi har en katt också”

 1. Profilbild för Anna-Carin
  Anna-Carin

  Oh ja.. vi har också en knasig katt..
  det är så underbart med personliga djur.. =)
  kram

  1. Profilbild för vimleanna
   vimleanna

   Katter verkar vara stora personligheter, har inte så mkt erfarenhet själv.

 2. Profilbild för Birgitta
  Birgitta

  Jag har fem katter med olika och spännande personlighet. Fyra av dem älskar att kramas med mig så det kan bli riktigt trångt om plats i sängen när alla fyra ska sova hos mig.

  1. Profilbild för vimleanna
   vimleanna

   Vad gör den femte då när ni kramas, känner den sig utanför då? Sötnosar 🙂

Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.