Gör om – gör rätt – eller ny smaksensation?

Jag är en effektiv person, snabb och noggrann. Men ibland går det föööör fort!

Särskilt när jag ska följa recept, för man vet ju att om man höftar lite så blir det lite mer personlig prägel på det man ska tillaga.

Häromdagen gjorde jag två burkar inlagd gurka, efter ett recept jag fick av en twittervän förra året. DÅ hade jag i för mycket senapskorn så den blev väldigt stark, men god ändå sa Roger som är den som äter inlagd gurka mest i familjen. I år tänkte jag då ha i lite färre senapskorn för att se hur smaken skulle bli om man följde receptet lite mer noggrant.

Idag var det dags att göra nya burkar då fler gurkor mognat fram i växthuset och då upptäcker jag att jag måste gjort fel på de två första burkarna! Det stod ju 1,5 DL salt i receptet inte TSK. Så med andra ord har jag nu två burkar med väldigt lite salt i saltgurkorna och fyra burkar med lagom med salt. I de två första burkarna har jag gula senapskorn och i de jag gjorde idag har jag bruna senapskorn. Har inte en aning om det skiljer sig i smaken, visste inte ens att det fanns bruna senapskorn så jag hade inte specificerat färgen på handlingslappen Roger använde.

Frågan är nu om jag gjort en ny smaksensation eller om jag jobbat i onödan och måste hälla ut två burkar gurka. Det återstår att se!

När jag ändå var i full fart i köket i morse passade jag på att koka om min svarta vinbärsgelé. För trots att jag hade i dubbelt så mycket pektin än vad som stod i receptet (nä här höftade jag inte utan jag använde väldigt mogna bär och då finns inget naturligt pektin i bären) och jag testade med geletestet med gott resultat, ändå stelnade det inte. En hel flaska pektin till hällde jag i och nu hoppas jag det stelnar!

Publicerat:

i:

Ett svar till ”Gör om – gör rätt – eller ny smaksensation?”

  1. Profilbild för Victoria Qvarnström

    1,5 DL salt och inte TSK.. Tur att det inte var omvänt, då hade det blivit rekord-saltgurka! Du verkar ju experimentera en del, även med pektinet i ditt laboratoriekök. Du kan ju skriva ” vardagsspänning” i innehållsdeklarationen på burkarna. 🙂

    Kram V

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
19°
Soligt
06:1020:56 WEST
SönMånTisOnsTor
29°C / 13°C
29°C / 16°C
24°C / 13°C
23°C / 12°C
26°C / 12°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.