Vi längtade faktiskt hem

Alltså trots ett flådigt rum på hotellet i Varberg och en ruskigt god middag så längtade vi ändå hem till FrankieBoy

Vi lär oss nya saker om oss själva hela tiden. Men att vi skulle längta hem när vi bor en natt på ett fint hotell det trodde vi aldrig.

Det är nog flera orsaker till att en natt på hotell inte ger oss det nöje som det tidigare gjort.

Kunde varit bättre..

Faktum är att det nästan alltid är något som irriterar och stör helhetsintrycket. Stadshotellet i Varberg är fantastiskt fint, interiören är verkligen vacker och mysig.

Vi tog ett rum med jacuzzi så vi kunde njuta ordentligt. Det kostade faktiskt mindre än att betala för spa-avdelningen (som ändå var stängd). Rummet var övermöblerat, svårt att ta sig förbi möblerna för att komma till garderob, gardiner etc. Dessutom funkade inte högtalarsystemet, AC:n och motorn för att dra för gardinerna verkade avstängd. (meddelade allt till receptionen)

Men det var rent, sängen var skön och det var väldigt varmt vatten i badet. Frukosten var bra, Roger njöt av bacon, och restaurangmaten var grym. Men det kunde faktiskt varit bättre. Våra förväntningar uppfylldes inte.

Rund säng och jacuzzi på rummet.

Soho i London satt ribban

Troligen kommer inget hotell någonsin att bli bra nog för oss igen. Vi har två gånger bott på Soho hotell i London (då vi fyllde 50 år) – länk till Annas andra blogg. Där blir ingen besviken, servicen är oklanderlig, maten delikat och rummen ljuvliga. Förhoppningsvis återvänder vi dit nästa sommar när dottern fyller 30.

Vana att ha allt med oss

Eftersom vi bor på så liten yta och har så lite saker så betyder de mer. Kanske det också beror på att vi blivit dåliga på att packa. Men nej, vi tror inte det är orsaken. Vi har alltid allt med oss och det är en vana som satt sina spår. En bekvämlighet i all sin enkelhet.

Älskar vårt liv

Vi har rest enormt mycket innan vi flyttade in i FrankieBoy och oavsett om vi var borta i 3 dagar eller flera veckor så längtade vi aldrig hem. Vi hade det nästan alltid bättre där vi var.

Den största anledningen till att vi inte längtade hem tror vi är att vi inte har något som helst behov av att byta miljö eller fly från vardagen. Det där dygnet på hotellet gav oss bara ytterligare belägg för att vår livsstil passar oss väldigt bra. Varje dag är en skön dag i balans. FrankieBoy ger oss den trygghet och det hem vi vill ha. Alla olika boplatser ger oss de förändringar och miljöombyten vi behöver.

Vi har det ruskigt bra och känner oss oerhört priviligerade att kunna välja det här livet.

Översta bilden är en skylt som stod på toaletten på hotellet, tänker främst på viktiga personer i våra liv när jag läser texten, men visst passar det till FrankieBoy också!

/Anna & Roger

Publicerat:

i:

4 svar till ”Vi längtade faktiskt hem”

 1. Profilbild för Marita Wikström
  Marita Wikström

  Härlig insikt! Borta bra men hemma bäst ????

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja så är det verkligen 😀

 2. Profilbild för Madde
  Madde

  Jag bara längtar efter att ordinarie arbetet tar slut så jag också får ge mig ut på vägarna. Älskar er blogg och suger åt mig så mycket som möjligt!
  Texten på fotot är förresten några rader från Elton Johns ”Your song”. Fortsätt med era underbara inlägg.
  Madde

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Åh tack för infon om låten! Den sången tycker vi mycket om, men kopplade inte ihop det själva. Hoppas du snart kan ge dig ut på vägarna.

Vädret

Ourique, PT
25°
Växlande molnighet
06:1020:56 WEST
TisOnsTorFreLör
23°C / 14°C
22°C / 14°C
24°C / 11°C
30°C / 14°C
34°C / 16°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.