Så då har vi nu gjort alla årliga kontroller på FrankieBoy. Alltid lika skönt när det är avklarat. 

Besiktning och service är avklarat – nu är alla kontroller för året genomförda. Årets fukttest och gasoltest berättade vi om tidigare.

Besiktning av husbilen

FrankieBoy ska besiktigas varje år, trots att det är en ny bil. För vår husbil väger över 3,5 ton och då finns kravet på årlig besiktning.

Varje år i maj har vi besiktigat husbilen. I år kanske vi gör det en gång till i augusti/september för att på det viset flytta kravet på när vi behöver göra besiktningen nästa år. För besiktningen ska ske inom 12 månader från senaste besiktningsdatumet.

Resultat: Ett blank papper, inget att anmärka på! Tack Partille Besiktning!

Service

Vi lämnar in FrankieBoy för service varje år, även om det inte är dags enligt serviceboken. För vi vill byta olja och oljefilter, samt att bromsarna ska ses över årligen. Men i år var det dags för lite större service, den är nu avklarad. Utöver det vi gör varje år är nu även bränslefiltret, luftfiltret och pollenfiltret bytt. Bakaxlarna har fått smörj samt oljan är kontrollerad i växellåda och koppling. Dessutom är en massa kontroller av däck, lampor, batteriladdning etc utförda. Står en lång lista i serviceboken.

Resultat: Nu kan vi köra tryggt ett år till! Tack EP Hydraulics!

Översta bilden är från besiktningen där Roger öppnar motorhuven. 

/Anna & Roger