mat förvaring

Vi möblerar om inne i husbilen!

Vår fina FrankieBoy har massor av förvaringsutrymmen och det gäller att hitta det smartaste sättet att förvara sakerna vi har. 

Nu har vi ju inte så mycket prylar, vi har avskalat ordentligt och plockade ur ganska mycket ur bilen när vi var hemma i somras, både från insidan och i garage och externa luckor.

Men trots att vi har lite prylar och ett litet hem så behöver och vill vi ibland ordna om var allt finns. Självklart flyttar vi inte möblerna som rubriken antyder men för oss som har fasta möbler som inte kan flyttas, så känns det lite så.

Efter att ha bott i bilen i snart 600 dagar så har vi nog nu hittat den mest optimala lösningen med vår förvaring. För det roligaste är, att varje gång vi gör en rockad så blir det mer plats över i skåpen, även om vi inte gör oss av med något. Bättre struktur i vår förvaring har vi skapat med andra ord!

Maten är utspridd

En sak som starkt påverkar var vi förvarar våra matvaror är temperaturen i skåpen och lådorna. Dessutom var vi befinner oss eftersom vi njuter av olika mat beroende på var vi är. Här i Spanien till exempel är det ju mängder av apelsiner, clementiner och avokado i vårt hem 🙂

Våra lådor och skåp i köket räcker inte för allt som hör till köket så vi har spridit ut våra matvaror lite.

Överskåpen är varmast, de är ju närmast solens strålar. Där förvarar vi torrvaror av olika slag. De utdragbara skåpen har vi också torrvaror i samt kryddor, oljor och andra smaksättningar. Underskåpen är svalast, där förvarar vi bland annat choklad, frukt och mer torrvaror.

Torrvaror i överskåp

Vad som förvaras i kylskåp och frys är självklart. Ibland behöver vi använda skolådan i golvet till rotsakerna.

Färsk frukt hänger i nät på utsidan när vi står på en plats där det fungerar, som här på campingen i Benidorm till exempel. Sen har vi också matvaror vi bunkrat med i golvet.

Frukt hänger vi oftast ute.

Linneskåp

Vi har två överskåp för linnen. Ett för handdukar och trasor samt ett för en extra omgång lakan. Våra badlakan ligger i golvet som plockas fram via en lucka från utsidan. Finns ju ingen anledning att ha de handdukarna inne i bilen då vi ändå är på väg någonstans när de behövs. Överskåpet med lakanen delas med extraförrådet av tvål, tandkräm etc.

Kontor och lek

Kontoret delar ett överskåp med lek- och spelsaker. Där finns papper och pennor, pingisrack, Carcassone, färgläggningspennor och böcker, kortlekar etc. Det passar fint ihop med kontorssakerna då vi ju har roligt på jobbet!

Kläder

Vi har fem överskåp, en garderob med galgar samt ett stort hyllplan under min säng för våra kläder. Kläder som används väldigt sällan ligger i en plastlåda på hyllan under sängen. I överskåpen har vi de kläder vi använder hela tiden. I garderoben finns de kläder som vi vill ha på galge, vilket inte är skjortor eller strukna klädesplagg, utan långa plagg och sånt som lätt blir skrynkligt när det ligger vikt. Sen har vi ett skåp under Rogers säng där vi samlar smutstvätten.

Böcker & allt möjligt

Ett överskåp har vi böcker i (vi har allt färre böcker kvar då vi båda läser böcker i läsplattor numera) och sedan har vi ju en del skåp med elektronik, tekniska prylar, sladdar, myggmedel, kikare etc. Allt möjligt helt enkelt.

Vi har plats kvar i våra skåp, om vi skulle behöva fler saker.

Alla luckor som nås från utsidan och garaget har vi också en del prylar i. Har bloggat tidigare om garaget!

/Anna & Roger

Publicerat:

i:

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
30°
Soligt
06:2720:51 WEST
SönMånTisOnsTor
32°C / 14°C
38°C / 20°C
39°C / 20°C
40°C / 17°C
35°C / 16°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.