Viktiga beslut

Jag klagar inte! Nej, jag klagar verkligen inte!

Men den senaste månaden har jag haft för mycket att göra. Det är av flera anledningar, men tiden har liksom inte räckt till. Du känner igen det? Ja det är så här det är för många av oss, dagligen.

Men, flytten hit till Vimle var inte bara ljuvlig den var också nödvändig för hälsans skull. Ekorrhjulet spann så fort att jag inte hann med. Jag klarade inte av alla roller jag hade i förhållande till alla andra: anställd, mellanchef, mamma, dotter, vän, sekreterare och fru.

Jag valde de viktigaste rollerna – mamma och fru!

Sedan flytten hit för fem år sedan har jag njutit av att kunna göra mina egna beslut utifrån vad jag, Roger och barnen mår bäst av. Valen är inte alltid accepterade av omgivningen, men de har vi struntat i fullständigt. Det har varit våra val. Varken jag eller Roger har försökt övertyga den andra om att göra ett annat val. Vi har diskuterat och resonerat innan beslut, men alltid stöttat varandra i de beslut som tagits och hållt fast vid dem och hjälpt varandra igenom processen.

Egen företagare och fru

Mamma är jag ju alltid och kommer alltid att prioritera det, men barnen är utflugna och tiden med och för barnen är grymt kvalitativ men inte så kvantitativ som tidigare. Det har lämnats utrymme för att tänka på mina personliga behov lite mer. Mer tid för träning!

Nu är mina största roller företagare och fru

Men som egen företagare är det svårt att balansera lagom mängd jobb och annat viktigt. Särskilt när man inte kan bedöma hur lång tid de olika jobben tar. Särskilt när jobb blir förskjutna av kunden och krockar med andra redan inplanerade projekt. Då blir det tufft. Men jag lär mig, mer och mer för varje dag så utvecklas jag i min roll som egenföretagare. Det är ju helt fantastiskt att jag nu försörjer mig själv i mitt lilla aktiebolag. Jag är stolt över mig!

Den absolut viktigaste rollen vet jag inte namnet på, men jag kallar det för JAGET. Den viktigaste personen i mitt liv är faktiskt jag själv. Jag kan inte ha fungerande roller gentemot andra om jag inte kan hantera JAGET. Att under perioder stoppa undan mig själv under en matta för att lämna utrymme för andra roller är okej, men det får inte pågå för länge.

JAGET tar kontrollen

Nu har jag avstått träning i två veckor helt, och totalt de senaste 30 dagarna har jag bara tränat 8 ggr! Jag som brukar träna 4-6 ggr/vecka behöver ta kontrollen igen. Idag ska jag träna och sedan ska jag åtminstone få in 3 pass per vecka, oavsett hur mkt jag har att göra.

Jag måste det! Jag behöver det! Jag älskar det!

Vad är viktigast för att ditt JAGET ska må bra?

 

 

Publicerat:

i:

3 svar till ”Viktiga beslut”

 1. Profilbild för nicki von platen

  Hej. Bra skrivet! Som du märkt är jag just nu i en annan del av processen, och innefattas säkert i kategorin ”projekt som blir förskjutna av kunden och krockar med andra redan inplanerade projekt”. Men MÅSTE ta tag i det, så vi får upp hemsidan. Kram

  1. Profilbild för vimleanna
   vimleanna

   Nej Nicki du ingår inte de projekten som krockar 🙂 Det handlar om avsevärt mkt större projekt. Kram!

 2. Profilbild för Mrs Moet
  Mrs Moet

  Vilket härligt inlägg Anna!
  Jag läste det i eftermiddags och kan inte släppa det. Ni gjorde ett fantastiskt val du och R. Säkert många som skulle vilja göra detsamma, men inte vågar.
  Att välja bort ekorrhjul är STORT.

  Är det inte lite typisk att man så fort det blir körigt väljer bort träningen? Det sista man borde välja bort. Jag gör likadant och det enda det resulterar i är att jag bara blir tröttare och tröttare och presterar mindre. Så kliver man in på gymmet igen och all energi kommer tillbaka och jag jobbar dubbelt så fort.
  Vi får peppa varandra att välja rätt prioriteringar.

  Ha en fin helg.
  Kram till dig
  Åsa

Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.