Vilka appar slutar fungera i din iPhone/iPad?

Vilka appar slutar fungera i din iPhone/iPad?

När iOS 11 lanseras i höst, med sin stora uppdatering, finns det en del appar som slutar fungera. Man kan hålla koll på vilka appar som inte klarar av det nya operativsystemet i sin iPhone och iPad.

Varför du vill hålla koll på appkompatibilitet

Så här står det i min iPhone:

De här apparna kan göra iPhone långsammare och kommer inte att fungera med framtida iOS-versioner om de inte uppdateras. Om det inte finns någon tillgänglig uppdatering kan du få mer information genom att kontakta apputvecklaren.

Appar som inte fungerar OCH gör telefonen långsammare är inget man vill ha så klart. Så då kan man själv rensa bort dem innan lanseringen av iOS 11.

Hur ser du vilka appar som slutar fungera?

Öppna Inställningar, klicka dig vidare till Allmänt och sen Om. Där klickar du på Appar så får du fram en lista på appar som slutar fungera när iOS11 lanseras. Om du inte ser en liten pil längst ut till höger på raden för Appar så klarar alla dina appar iOS 11.

Om det är appar du använder så kan du avvakta och se om det kanske kommer en uppdatering innan iOS 11 kommer. Jag hade 5 appar jag aldrig använder längre, så jag tog bort dem direkt.

Jag har gjort en to-do-task till mig själv så att jag efter sommaren ska kontrollera igen, då det är stor risk att jag laddar hem nya appar under sommaren.

Publicerat:

i:

8 svar till “Vilka appar slutar fungera i din iPhone/iPad?”

  1. Tack för tipset! Jag hade inga. 🙂
    Men å andra sidan kanske det börjar bli dags för mig att ta klivet in i iOS10 snart. Har inte gjort det än, alltför många som säger att det var bättre förr. *asgarv*

Translate »