oväder katalonien

Vilket fascinerande oväder!

Natten till igår var vi i det värsta ovädret vi upplevt sen vi flyttade in i FrankieBoy.  

Ovädret var väntat, vi har alltid koll på vädret via vanliga appar och via Windy. Men när det sen kommer över oss är det något annat än vad vi kunde föreställa oss. Det är så mäktigt. I den situationen är jag väldigt ödmjuk, inte rädd. Roger sov eller försökte sova, medans jag var klarvaken av nyfikenheten på hur ovädret påverkade livet på campingen.

När det regnar så stor droppar låter det som om det haglar. Det slår hårt mot taket, som är mindre än en meter från våra huvudet när vi ligger i sängen. Det bildades snabbt pooler på marken på hela campingen. Enligt apparna skulle det komma ca 100mm under ett dygn, men jag har ingen aning om hur mycket det kom. Personalen på campingen var ute på natten och arbetade, bland annat med att rensa brunnarna för att avrinningen skulle fungera. Såg att de också tittade till husvagnar som stängts och lämnats för vintern.

Det blixtrade och åskade konstant. Åskan hörde vi knappt för vågorna slog in hårt mot stranden. Ljuset från allt blixtrande gav nästan dagsljus över campingen. Här kan du se en film på vår Facebooksida.Här kan du se en film på vår Facebooksida.

Vi hade glömt att dra ut elkabeln från bilen på kvällen innan ovädret drog in. Elen kom och gick, vilket inte spelade någon som helst roll, men jag ändrade från el till gasol på kylen för att inte riskera att kylen gav upp av påfrestningen. Stängde också av vår router av samma anledning.

Jag gick till slut upp vid 10-tiden, efter en natt utan särskilt mycket sömn så klart. Ser då att campingpersonalen städar. De krattar upp löv och annat som vattnet skapat i högar. Regnet hade avtagit och det droppade ”vanligt regn”. Åskan var borta men havet var fortfarande i uppror.

oväder i spanien
Höga vågor slår in på stranden och strandpromenaden.

En mäktig och fascinerande natt. Efter regn kommer solsken och ja, nu är det bara sol i väderprognosen.

Självklart är översvämningar inte något fascinerande, så de som drabbats illa av detta oväder sänder vi en extra tanke till.

/Anna. & Roger

Publicerat:

i:

2 svar till ”Vilket fascinerande oväder!”

 1. Profilbild för Gert Nordling
  Gert Nordling

  Hej ni tappra. Hoppas ni njuter igen etterovädret som drog över er. Vi är på väg att laman Sverige med sikte söder ut och tänkte inte vara tillbaka innan April. Har bara plats på en husvagnskubb kvar som adress i Sverige. Har med andra ord lättat ankar för gott. Ni har inspirerat till beslutet. Tack. Må väl..
  Gert&Yvonne

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Men vad roligt att läsa Gert! Är det Spanien/Portugal som hägrar eller annat land i söder? Hojta gärna om våra vägar korsas.

Vädret

Ourique, PT
26°
Soligt
06:1420:45 WEST
TisOnsTorFreLör
33°C / 12°C
35°C / 14°C
36°C / 14°C
35°C / 16°C
31°C / 14°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.