Camping Blanes

Vi bor i husbilen, vi semestrar inte

Vi tänker att vi kanske behöver påminna er läsare om en ganska viktig sak. Nämligen den att vi bor på heltid i vår husbil. 

Det ger kanske ett annat perspektiv på saker och ting. Det är nog lätt att tänka att vi ”bara” är ute och reser för att uppleva och se saker. Att vi semestrar och vill knö in upplevelser. Men det är ju bara en av delarna i vår livsstil.

Precis som livet är för de flesta så gör vi så mycket mer än att upptäcka mysiga byar, leta efter fräcka byggnader eller leka i havet.

Det är ju vanligt att om en befinner sig utomlands och i sin husbil så är det på en resa för att upptäcka och utforska några utvalda resmål. Vi tänker att det kanske glöms bort att vi faktiskt bor i vår husbil på heltid och därmed troligen gör lite andra reflektioner. Att vi sen upplever massor och har möjligheten att ”turista” så mycket vi vill är något som är en grym fördel tycker vi.

Vad gör ni hela dagarna?

Den frågan fick vi nyligen och jag blev liksom stum, för jösses vad fort våra dagar går. Har tidigare berättat att vår vardag får ta tid. Att handtvätt, handdiska, fylla & tömma vatten, laga mat samt förflytta oss till nya platser tar tid. Ibland ägnar vi hela dagar åt vardag.

Jobba gör vi oftast på kvällarna. Dagtid är det aktiviteter av olika slag: cykla, spela pingis, strosa, SUPa eller läsa, allt detta blandat med att det ska lagas mat (vi äter så gott som aldrig på restaurang), diskas och städas.

Att laga mat kan ta en hel dag… som när jag gjorde egen falafel och taboulleh till middag i lördags

Dagarna går fortare än vad vi önskar, men det brukar vara ett tecken på att vi har kul och mår bra.

Smälta intrycken

Något som vi tycker är den stora skillnaden mellan att resa som vi gjorde tidigare och vår nuvarande livsstil är att vi behöver landa. När en gör en resa och sedan återvänder hem blir det naturligt utrymme för att smälta intrycken. Men vi behöver medvetet stanna upp, planera in längre stopp på en plats för att smälta alla våra intryck. Att känna efter vad vi vill göra och lyssna till våra individuella och gemensamma behov.

Just nu är vi där. På en landningsbana. I Blanes. I Katalonien. I Spanien.

/Anna & Roger

Publicerat:

i:

6 svar till ”Vi bor i husbilen, vi semestrar inte”

 1. Profilbild för Gösta Evén

  Hej Anna och Roger!

  Ja det är stor skillnad på att bo permanent eller att semestra och komma hem till en bostad. Bra att du tar upp det.

  Själv har jag nu bott permanent i min HB sedan juni 2019. Trivs utmärkt med det.

  Jag besöker ofta olika naturreservat och nationalparker. Vilket är mycket enkelt när man kan resa i eget hus och laga sin egen mat samt sova över till nästa dag.

  I natt har vi varit fyra HB:n som har sovit här på parkeringen i Tyresta Nationalpark.

  På söndag startar jag min resa till Portugal via Franska Atlantkusten.

  Hur är det nu i Katalanien med allt som man ser på TV om Barcelona?

  Må väl!

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Underbart att höra att du också trivs med det minimalistiska livet i en husbil Gösta. Kanske våra vägar korsas i Portugal, inte helt orimligt att vi kommer ditåt i februari nån gång. Vi drabbades av köer när vi körde hit (se tidigare inlägg) och vi ser en del poliser på stan, vi är aldrig ute när det är mörkt. Vi märker vi inte av det alls här på campingen. Hade tänkt oss en dagstur till Barcelona, men hoppar över det i år på grund av oroligheterna.

   1. Profilbild för Gösta Evén

    Hade tänkt oss en dagstur till Barcelona, men hoppar över det i år på grund av oroligheterna.

    Ja, det är nog klokt att låta bli.

    1. Profilbild för Anna
     Anna

     Finns ingen anledning att åka dit nu, all vacker arkitektur har väntat på oss i många år och kan vänta ett år eller två till 😀

 2. Profilbild för Rolle o Carina
  Rolle o Carina

  Ni lever o har ett helt underbart liv i er Bobil!
  Ha det gott o njut vidare…..

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja det tycker vi verkligen 🙂

Vädret

Ourique, PT
22°
Växlande molnighet
06:1120:57 WEST
TorFreLörSönMån
24°C / 12°C
30°C / 12°C
34°C / 14°C
36°C / 19°C
35°C / 16°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.