Vi har fått frågan om varför vi ännu inte åkt till Marocko med husbilen, och det ska vi svara på idag!

Egentligen är svaret enkelt, men vi ska samla ihop lite olika anledningar ändå.

Snabba svaret

Vi har inte lust. Det finns inget direkt som lockar i Marocko och därför har det inte hamnat på vår önskelista. Finns så många andra platser vi hellre besöker så då åker vi dit istället.

Längre svaret

Har analyserat lite djupare om varför vi inte lockats att åka till Marocko med husbilen.

Värmen

Som vi tjatat om att vi inte gillar kylan, ska vi nu gnälla på värmen också? Nej, men vi tycker lagom är bäst. Vi älskar temperaturer runt 20 grader, men när det kryper upp över 25 och närmare 30 så tycker vi inte det är lika skönt längre. I Marocko är det varmt, även på vintern, så det avskräcker oss.

Stränder & öken

Vi är inte sugna på dessa långa sandstränder och all den där sanden i öknen.

Intensivt & shopping

Det vi förstått när vi läst om Marocko är att det är intensivt med mycket folk överallt. Vi gillar frukt, kryddor och grönt på marknader, men i Marocko har vi förstått det är mycket shopping av allt möjligt. Ljuvligt vacker inredning och färgglada tyger, helt magisk upplevelse kan vi föreställa oss. Men för mycket folk för oss.

Franska

Kan inte franska och utanför städerna är det tydligen det som gäller. Får vi samma upplevelse som i Frankrike vad gäller språket så förstör det mycket tycker vi.

Trafiken

Har läst att det sker mycket trafikolyckor och det är något som verkligen kan få vår vågskål att tippa över åt fel håll.

Regler & försäkringar utanför EU

Vi har inte kollat upp vad som gäller med försäkringar och regler kring vårt B-körkort (grand-father rule) i Marocko. Men det kanske är så att det också är en anledning som gör att vi inte kan åka dit ens. Se Tones kommentar om vad som gäller för norrmän till exempel.

Kanske åker över till Marocko i framtiden

Faktumet att det är billigt i Marocko är ju alltid positiv, men inget som i sig drar oss dit. Det är helt säkert ljuvligt vacker natur att ta sig igenom och helt fantastiska byggnader att beskåda. Vänner har varit där med sin husbil och gett oss fina inblickar.

Men det är inget som vi alltså fallit för än, så därför står inte Marocko med på vår lista. Vi har inget behov av att bocka av det ena landet efter det andra, vi åker dit lusten tar oss. En annan dag kanske Marocko står med på vår önskelista, men det gör det inte nu.

Om du gillar Marocko får du väldigt gärna försöka sälja in det till oss!

Bilden har vi hämtat gratis på Pixabay

/Anna & Roger