Vyer kring Barrancos

På vår tur till Spanien stannade vi i byn Barrancos. Några få bilder från vyerna däromkring.

Vi hade ägnat en bra stund åt Moura och var nu nära den spanska gränsen. Men jag var lite nyfiken på Barrancos, den minst befolkade kommunen i Portugal. Så vi stannade till vid deras utkiksplats (översta bilden) och sedan körde vi igenom den kuperade byn. Det finns en till utkiksplats utanför staden, med en liten gunga. Vi passerade den utan att stanna, lite synd så här i efterhand. Men det blev i alla fall ett extra varv runt staden så vi upplevde omgivningarna.

I naturen omkring stan, men inom kommunens gränser, finns ett litet vattenfall, en omtalad borg (Castle of Noudar), en vacker bro och fantastiska vyer. Det är slingriga vägar överallt och inne i byn kändes det som varje gata blev smalare och smalare. Reflekterade över att det är mycket stenmurar i detta område. Murar som delar av åkrarna och murarna inne stan är vackra som gatan. Nej, blev dessvärre ingen bild på det.

barrancos
Barrancos till höger i bild.
Trånga gator och en del väldigt branta.
Utsikt ner i dalen från Barrancos utsiktsplats.

En vandring i dessa omgivningar skulle jag gärna göra! Och vi inser att vi inte ska planera in mer än en stad/by/plats i taget då vi gör dagsutflykter, så vi verkligen kan uppleva det ordentligt.

Publicerat:

i:

Vädret

Ourique, PT
26°
Soligt
06:1420:45 WEST
TisOnsTorFreLör
33°C / 12°C
35°C / 14°C
36°C / 14°C
35°C / 16°C
31°C / 14°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.