Ovan ekvation har vi använt nåt år eller två. Nu mer än nånsin. För vi älskar den här livsstilen!

I går var det 10 månader sedan vi flyttade in i husbilen. Det firade vi genom att kika på hur länge vi kan hålla på med det här livet, hur länge räcker våra pengar att leva så här där vi båda arbetar i gemensamma företaget och utforskar världen samtidigt.

När vi tittar på våra konton, beräknade inkomster och vårt kapital så ser vi inte X antal kronor. Utan vi räknar om det till X antal månader. Vi lever vår dröm, för att vi gör medvetna val vad gäller våra utgifter och vårt sparande.

Kalkylen är enkel:

x antal kronor = x antal månaders frihet

Anledningen till att vi använder denna kalkyl är att vi vill äga vår tid och välja vad vi gör med den. Lönearbeta, ideellt arbete i hjälporganisation, golfa, utforska, simma, andra intressen… ja endast fantasin vill vi ska vara vår begränsning, Om vi har exempelvis kapital som skulle räcka i 12 månader så innebär det att vi under ett års tid skulle kunna göra precis vad vi vill varje sekund på dygnet. Vi har vår budget att hålla oss till, för att kapitalet & inkomsterna ska räcka i de uträknade 12 månaderna, men så länge vi håller oss till den kan vi göra vad vi vill. Med vår tid.

Kronor och ören är egentligen ingenting värt om en inte använder dem, tänker vi. Och med använder menar vi inte spenderar. För det kan vara att spara till kommande beslut. Genom att göra aktiva val av de kronor vi har så skapar vi vår stora frihet. Tid. Egen tid. Som vi i detta nu använder till att leva det här livet med att bo i husbil. Ett liv som ger oss lägre utgifter, mer resor, mycket tid tillsammans och fantastiska vyer och möten.

För oss är det tydligt att det är vår tid som är viktig. Vi inser att livet är för kort för att inte njuta av det. Ja det är ofta något som bara sägs, men för oss är det viktigt. Att leva och uppleva. Vi tycker också det är roligt med vissa kapitalvaror, som elcyklarna till exempel. Så det gäller att hitta en balans som funkar för oss och våra värderingar. Som ger oss en massa frihet men samtidigt den guldkant vi vill ha.

Ni vet ju vad vi spenderar, genom våra månatliga inlägg om utgifter, så då kan du själva räkna ut hur många månader ditt kapital skulle räcka för att leva ett liknande liv, om det är vad du drömmer om.

Oavsett vad dina drömmar innehåller, så kanske det här sättet att räkna kan göra att du kommer närmare din dröm.

Bilden är över orten Praia de Luz i Algarve. 

/Anna